reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tak! W szpitalu straszyli: "widzimy się w czerwcu", sekretarka mojego ginekologa dzwoni do mnie przed wizytą czy aktualne bo myślała, że już urodzę i figa z makiem! Dobrze, że zadzwoniła bo zmieniłam termin na dziś na 21:30 nie wytrzymam do piątku 🤭
Pamiętasz moje złote rady "nie czytać głupot z internetu"? Czytałam sama. Łożysko 3 stopnia (dojrzałe, zwapnione) jest ok, ale muszą być dobre przepływy badane minimum co tydzień. Może w szpitalu źle coś zobrazowali? Lepiej sprawdzę. Może to być też znak, że poród się zbliża albo patologia narządu tfu tfu!
Będzie ok, już jesteś w donoszonej ciąży, więc tylko czekać na akcje, męża zaciąg do łóżka 🤭 umyj podłogę na kucaka itp 😊 taki Maluchy z 37 jest już ok, moja córcia jest urodzona w 37+2, jedyne co to była malutka (ale ja mam małe dzieci raczej), i może ciut bardziej była śpiochem w porównaniu do dzieci urodzonych koło 40tc. Ale to już donoszona ciąża, więc nic tylko czekać, a jak coś Cie niepokoi w to leć właśnie do lekarza, niech rozwieje wątpliwości. Ale "małpy" z tych szyjek, teraz jeszcze dociągniesz do 40tc 🙈

reklama
Cześć dziewczyny! W sobotę konczę 36 tydzień, a tu niespodzianek chyba do końca ciąży mi nie braknie. Jak nigdy odkąd stwierdzono w 26tyg cukrzycę ciężarnych nie miałam glukozy w moczu tak dzisiaj i śladowe ilości ketonów i glukozy. Ketony pewnie dlatego, ze za malo wczoraj jadłam ale glukoza? Czy ktoś wie, dlaczego ta glukoza i mnie oświeci? Całą noc sie rzucałam po łóżku i zasnełam nad ranem. Do tego od piątku mam rozwolnienie. Z córką około 2 tygodni przed porodem zaczełam się oczyszczać. To nie reguła ale będę czujna. Myślałam, ze to rozwolnienie jest z nerwów. Dosyć mam tego dnia, choć jeszcze się nie rozpoczął. Jezeli coś wiecie na temat sladowych ilości glukozy w moczu to proszę dajcie mi znać, bo oszaleję. 😓😡

Mam nadzieję, ze chociaż Wam nocka w spokoju mineła i wszystko w porzadku.

Z tego co pisaly tu wczesniej dziewczyny to czop chyba trochę inne zabarwienie ma. W tym temacie sie nie orientuję😞 a kiedy masz wizytę? Ja obstawialabym infekcje bo nawet po luteinie to bardziej plynna mam wydzieline troche z grudkami. Jesli wczesniej tak nie mialas to skonsultuj to z lekarzem
Dziś napisze do lekarza i może jutro uda sie wizyte...

Cześć dziewczyny! W sobotę konczę 36 tydzień, a tu niespodzianek chyba do końca ciąży mi nie braknie. Jak nigdy odkąd stwierdzono w 26tyg cukrzycę ciężarnych nie miałam glukozy w moczu tak dzisiaj i śladowe ilości ketonów i glukozy. Ketony pewnie dlatego, ze za malo wczoraj jadłam ale glukoza? Czy ktoś wie, dlaczego ta glukoza i mnie oświeci? Całą noc sie rzucałam po łóżku i zasnełam nad ranem. Do tego od piątku mam rozwolnienie. Z córką około 2 tygodni przed porodem zaczełam się oczyszczać. To nie reguła ale będę czujna. Myślałam, ze to rozwolnienie jest z nerwów. Dosyć mam tego dnia, choć jeszcze się nie rozpoczął. Jezeli coś wiecie na temat sladowych ilości glukozy w moczu to proszę dajcie mi znać, bo oszaleję. 😓😡

Ja tez dziś noc z głowy ciągnął mnie brzuch :( dziś dzownie do gina i umawiam się już na pessar bo oszaleje

Tez mam podobnie, a dzisiaj to w ogole caly dzien jakis taki napięty, nie twardy a maleństwo szaleje gdzies niziutko i mam wrazenie jakby mi siedziala w pochwie i zaraz miala wyjsc. Macie takie uczucie czasami?
Tak ja czuje Maleństwo też w pochwie, tak nisko, ja dodatkowo czuje kopniaki od strony odbytu. Nie wiem czy to normalne? Ja mam dopiero 23tc.

Nerwów miałaś sporo to może od tego te wizyty w toalecie. I od razu łatwiej się odwodnic i stąd może ta glukoza bo za mało płynów masz. Nie wiem, zgaduję.

Mi na końcówce też wyszła gluzokoza w moczu (chociaż we wcześniejszych badaniach było wszystko ok), mogło to być spowodowane zjedzeniem czegoś dnia wcześniejszego albo o późniejszej porze niż zwykle, stres, nerwy, niewyspanie też pewnie ma wpływ na to. Mi lekarka mówiła żeby się tym nie przejmować ale żeby powtórzyć badanie - ale nie zdążyłam 😅

reklama
Tak ja czuje Maleństwo też w pochwie, tak nisko, ja dodatkowo czuje kopniaki od strony odbytu. Nie wiem czy to normalne? Ja mam dopiero 23tc.
Moje nogami tak wierzga, że mam wrażenie, że już noga na wylocie jest 😂 Mysle, że to kopniaczki tak się po tkankach przenoszą bo moje ma pupe w dole i nogi siła rzeczy muszą być zgiete ale stopy są raczej w innym miejscu.

Do góry