reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Teraz jak wstałam niby okej nie ciągnie ale nie wiem czy to z wrażenia ale nie dobrze mi :/ a no co zrobić jak to mówią jak nie urok to *** 😜 zjem śniadanie i będę dzwonic do gina umawiać. A u Ciebie ? Dowiedziałaś sie co z ta glukoza ?

Dziewczyny mi tu objaśnily i nie ma się czym martwić teraz z mierzyłam paskiem znowu i glukozy brak. Oszaleć można. No wlaśnie pessar załozy Ci w szpitalu czy w gabinecie?

reklama
Dziewczyny mi tu objaśnily i nie ma się czym martwić teraz z mierzyłam paskiem znowu i glukozy brak. Oszaleć można. No wlaśnie pessar załozy Ci w szpitalu czy w gabinecie?
Właśnie w gabinecie i nie wiem zbytnio co robić bo moj gin nie zlecił mi żadnego posiewu moczu ani nie zmierzył szyjki... nie ukrywam ze korci mnie jechać do szpitala ze mam bóle i skracająca się szyjkę aby zrobili mi wszystko kompleksowo. 🤷🏼‍♀️ Bije się z myślami ale z 2 strony chyba wie moj lekarz co robi nie ? Jest bardzo dobry i ogólnie wiekowy wiec raczej doświadczony....

Właśnie w gabinecie i nie wiem zbytnio co robić bo moj gin nie zlecił mi żadnego posiewu moczu ani nie zmierzył szyjki... nie ukrywam ze korci mnie jechać do szpitala ze mam bóle i skracająca się szyjkę aby zrobili mi wszystko kompleksowo. 🤷🏼‍♀️ Bije się z myślami ale z 2 strony chyba wie moj lekarz co robi nie ? Jest bardzo dobry i ogólnie wiekowy wiec raczej doświadczony....
Ja też jak dowiedziałam sie o szyjce to też miałam takie myśli o szpitalu może na początku idź do swojego ginekologa zmuś go żeby dobrze zbadał Ci szyjkę a jak będzie naprawdę źle i każe ci czekać na wyniki posiewu to wtedy jedz na szpital

Napewno tak! Miałyśmy tu przypadki zakładania pessara bez czekania na posiew. Prawdopodobnie po założeniu będziesz profilaktycznie coś przyjmować, no chyba, ze dopiero na tej wizycie pobierze od Ciebie wymaz. Nie martw się. Powiem tak, mój lekarz pobierał mi wymaz z pochwy, a w labolatorium oznaczyli go jako wymaz z odbytu i stwiedził po wyniku, ze to nie ten wymaz ale, ze pessar już czekał to mi go założył. Teraz babka pobrała mi wymaz zmowu z odbytu i szlak mnie trafia, bo w poniedziałek muszę mu powiedzieć, ze pobrał wymaz ale taki jak trzeba, zaplaciłam za tamten i w poniedziałek zapłacę jeszcze raz. 🤬

Napewno tak! Miałyśmy tu przypadki zakładania pessara bez czekania na posiew. Prawdopodobnie po założeniu będziesz profilaktycznie coś przyjmować, no chyba, ze dopiero na tej wizycie pobierze od Ciebie wymaz. Nie martw się. Powiem tak, mój lekarz pobierał mi wymaz z pochwy, a w labolatorium oznaczyli go jako wymaz z odbytu i stwiedził po wyniku, ze to nie ten wymaz ale, ze pessar już czekał to mi go założył. Teraz babka pobrała mi wymaz zmowu z odbytu i szlak mnie trafia, bo w poniedziałek muszę mu powiedzieć, ze pobrał wymaz ale taki jak trzeba, zaplaciłam za tamten i w poniedziałek zapłacę jeszcze raz. 🤬
To tez niezle miałaś :/ już dzwoniłam mówił ze nie ma co czekać lepiej wcześniej założyć, bo później może być problem. Jest teraz na jakiś spotkaniu i mam do niego wieczorem zadzwonić jeszcze i potwierdzi mi czy w czwartek będzie już miał pessar, bo musi go zamówić.

A ile razy przy badaniu mierzy ci szyjkę bo piszesz ze ci się skróciła ale może wcale nie tylko to błąd w mierzeniu bo mi zawsze mierzy dwa razy i ostatnio było 2.8/2.9 a na kolejnej wizycie 3.14/3.25
Widziałam na monitorze, że kilka razy łapał długość, raz wychodziła ponad 3, a raz poniżej 3 i w koncu jak zlapal to wyszlo 3.

reklama
Do góry