reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mi na końcówce też wyszła gluzokoza w moczu (chociaż we wcześniejszych badaniach było wszystko ok), mogło to być spowodowane zjedzeniem czegoś dnia wcześniejszego albo o późniejszej porze niż zwykle, stres, nerwy, niewyspanie też pewnie ma wpływ na to. Mi lekarka mówiła żeby się tym nie przejmować ale żeby powtórzyć badanie - ale nie zdążyłam 😅

Dziękuję Ci dobra kobieto, bo ja już oszalałam! 🤪

Tak okropne tabletki 😳a chociaż pomogły ?
Ja miałam czysty posiew. Musiałam wybrać całą kurację bo mi stażystaw 32tc zapisał w szpitalu i przerwali podawanie po 3dniach po wyniku posiewu. Gdybym nie wybrała to antybiotyk by nie działał później gdybym naprawdę potrzebowała a to podobno najlepszy lek dla ciężarnych na zakażenia.

Cześć dziewczyny! W sobotę konczę 36 tydzień, a tu niespodzianek chyba do końca ciąży mi nie braknie. Jak nigdy odkąd stwierdzono w 26tyg cukrzycę ciężarnych nie miałam glukozy w moczu tak dzisiaj i śladowe ilości ketonów i glukozy. Ketony pewnie dlatego, ze za malo wczoraj jadłam ale glukoza? Czy ktoś wie, dlaczego ta glukoza i mnie oświeci? Całą noc sie rzucałam po łóżku i zasnełam nad ranem. Do tego od piątku mam rozwolnienie. Z córką około 2 tygodni przed porodem zaczełam się oczyszczać. To nie reguła ale będę czujna. Myślałam, ze to rozwolnienie jest z nerwów. Dosyć mam tego dnia, choć jeszcze się nie rozpoczął. Jezeli coś wiecie na temat sladowych ilości glukozy w moczu to proszę dajcie mi znać, bo oszaleję. 😓😡

Mam nadzieję, ze chociaż Wam nocka w spokoju mineła i wszystko w porzadku.
Podobno śladowe ilości glukozy mogą występować w ciąży. Piszą, że należy powtórzyć mocz i zrobić cukier by wykluczyć cukrzycę ciężarnych. Masz cukrzycę. Więc pewnie dlatego.

Rozwolnienie... Nie mów mi nawet miałam dziś podobny romans z toaletą. Nad ranem zasnęłam. Dzwoni telefon. Odbieram a tu Pani z infolinii TUI zachęca mnie do wyjazdu. Już lecę...

O kurcze, a ja mialam ostatnio dluga 3 cm. Ja mam tak od dłuższego czasu, myślałam że to normalne.
Spokojnie zwyczajnie może dziecko sobie już zanurkowała głową w dół i naciska gdzieś na nerwy. Ja to czułam jak się skracała i jak szyjka mi się wydłużyła z 2 do 3,1cm. Więc to nic nie znaczyło

Widzę, ze nie tylko ja noc pęłna wrażeń. A jak się czujesz?
Teraz jak wstałam niby okej nie ciągnie ale nie wiem czy to z wrażenia ale nie dobrze mi :/ a no co zrobić jak to mówią jak nie urok to *** 😜 zjem śniadanie i będę dzwonic do gina umawiać. A u Ciebie ? Dowiedziałaś sie co z ta glukoza ?

Nasze dzieci są ze złota 🤣 non stop mam nerwicę i pierwsze co telefon i wizyta tu 150zł tam 150zl tu 300 tam 400 🤣 a muszę jeszcze grupę krwi powtórzyć, TSH zrobić itp ale to jutro... Dziś zjem domowe śniadanie 😜
A ten guzek w piersi się wchłonął. Ginekolog mówił, że to pewnie cysta od tych dawek progesteronu. Że zbadamy po odstawieniu leków. Oczywiście nie wierzyłam mu i nie dotykałam do wczoraj. Mama się pyta co z tym guzikiem. Myślę... Umrę... Dotykam nie ma 😅

Nasze dzieci są ze złota 🤣 non stop mam nerwicę i pierwsze co telefon i wizyta tu 150zł tam 150zl tu 300 tam 400 🤣 a muszę jeszcze grupę krwi powtórzyć, TSH zrobić itp ale to jutro... Dziś zjem domowe śniadanie 😜
A ten guzek w piersi się wchłonął. Ginekolog mówił, że to pewnie cysta od tych dawek progesteronu. Że zbadamy po odstawieniu leków. Oczywiście nie wierzyłam mu i nie dotykałam do wczoraj. Mama się pyta co z tym guzikiem. Myślę... Umrę... Dotykam nie ma 😅
My nawet już nie liczymy ile idzie na ciążę, bo by się okazało, że więcej niż mamy 😂😂😂 Dobrze, że cysty nie ma. Jeden kłopot mniej :)

reklama
Podobno śladowe ilości glukozy mogą występować w ciąży. Piszą, że należy powtórzyć mocz i zrobić cukier by wykluczyć cukrzycę ciężarnych. Masz cukrzycę. Więc pewnie dlatego.

Rozwolnienie... Nie mów mi nawet miałam dziś podobny romans z toaletą. Nad ranem zasnęłam. Dzwoni telefon. Odbieram a tu Pani z infolinii TUI zachęca mnie do wyjazdu. Już lecę...

Tak, mój mąż mi tu kiedyś Kretę obiecywał po porodzie tylko miałam sobie ładny kopiec w ogrodku znaleźć hehe dzięki, bo ja już i jakiejś innej cukrzycy się doszukałam hehe ostatnio miałaś zgładzoną szyjkę i 2,5 rozwarcia, obecnie nie wiesz. Czyli może być i 5cm.. Ja z takim do 41 tyg chodziłam i to zwiedzilam większość galerii, ogarnęłam dom na błysk i na czworaka szczotką nabłyszczałam podlogi i duuuuuu...paaaaa.... W nocy wody odeszły ze strachu przed wywolywaniem 😤 kuźwa czlowiek leżał wtedy i się bał, ze zaraz urodzi, a to w większości wszystko od dziecka zależy.

Do góry