reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mój poród od odpłynięcie wód płodowych trwał 2,50h a od skurczy też jakieś 2h i nie wiem czy taki szybki poród jest lepszy bo dla mnie meeega bolesny
To też chyba zależy od granicy bólu, jaką każda z nas ma. Dla ciebie był bardzo bolesny dla mnie jakoś niespecjalnie 🙈 spodziewałam się duzo większego bólu 😅

To też chyba zależy od granicy bólu, jaką każda z nas ma. Dla ciebie był bardzo bolesny dla mnie jakoś niespecjalnie 🙈 spodziewałam się duzo większego bólu 😅
Zawsze myślałam, że mam duży próg bólu. Mój pierwszy poród to tak jak mówisz cały czas czekałam na coś gorszego i się nie doczekałam (6,5h). Drugi niestety jazda bez trzymanki. Bardzo byłam zaskoczona, że aż tak boli. Oba porody bez znieczulenia. Przed trzecim porodem sram w gacie, ale przynajmniej ból mnie nie zaskoczy😜

Cześć Dziewczyny 😊 wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch z boku na dole, w sumie to tak pod brzuchem... wzięłam nospe i przeszło. A dzisiaj znowu to się pojawia...ehh i nie wiem czy jechać na IP czy jeszcze poczekać...ja w końcu zejdę na zawał w tej ciąży...

Cześć Dziewczyny 😊 wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch z boku na dole, w sumie to tak pod brzuchem... wzięłam nospe i przeszło. A dzisiaj znowu to się pojawia...ehh i nie wiem czy jechać na IP czy jeszcze poczekać...ja w końcu zejdę na zawał w tej ciąży...
Nie strasz mnie, bo też mam takie pobolewania i tłumaczę sobie, że to te wiązadła...

Zawsze myślałam, że mam duży próg bólu. Mój pierwszy poród to tak jak mówisz cały czas czekałam na coś gorszego i się nie doczekałam (6,5h). Drugi niestety jazda bez trzymanki. Bardzo byłam zaskoczona, że aż tak boli. Oba porody bez znieczulenia. Przed trzecim porodem sram w gacie, ale przynajmniej ból mnie nie zaskoczy😜
O matko! A niby mówią że drugi poród jest 'łatwiejszy'.. trzymam kciuki żeby trzeci poród był szybki jak drugi, a bolesny jak pierwszy 😅

Miałyście podtlenk azotu? Gaz rozweselający? Daje radę?
Ja miałam ale skorzystałam z niego dopiero jak byłam szyta.. szycie było dla mnie wyjątkowo nieprzyjemne 😩

Cześć Dziewczyny [emoji4] wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch z boku na dole, w sumie to tak pod brzuchem... wzięłam nospe i przeszło. A dzisiaj znowu to się pojawia...ehh i nie wiem czy jechać na IP czy jeszcze poczekać...ja w końcu zejdę na zawał w tej ciąży...
A może zaparcie? Po której stronie cie boli? [emoji848]

reklama
Do góry