reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Właśnie nie mam, nic mnie nie piecze itd...uplawy mam normalne jak przy luteinie...i sama byłam zdziwiona, że to wyszło w moczu...

Mam wyniki posiewu, ale kompletnie nic z tego nie rozumiem...🙈 Że wynik ujemny, ale wyhodowano florę mieszanych drobnoustrojów w mianie 10^3 ...
Hmm a nie napisali tak jak u mnie ze do powtórzenia?

reklama
Oglądam różne modele w internecie. Jestem pewna, że musi być rozpinana na plecach i z przodu do kangurowania.
Ostatecznie pewnie kupię w sklepie stacjonarnym tam gdzie wózek[emoji24] Nie mam pewności czy dojdzie na czas...
Zależy mi na wygodzie, ale też chce ładnie wyglądać.
Musisz kupić 2. Jedna na porod druga po, bo podczas porodu iprzewozenia na salę może sie"pobrudzic"[emoji6]

Jak jest 10^3 to chyba nie dostaniesz antybiotyku ale tez bym napisała do lekarza
Właśnie mi odpisał, że to wszystko oznacza, że miałam zabrudzona próbkę moczu wydzielina z pochwy i muszę jeszcze raz zrobić posiew...😞 masakra jakaś, to tak mogę mieć przy tej luteinie co chwilę... ręce mi opadają 😔

Właśnie mi odpisał, że to wszystko oznacza, że miałam zabrudzona próbkę moczu wydzielina z pochwy i muszę jeszcze raz zrobić posiew...😞 masakra jakaś, to tak mogę mieć przy tej luteinie co chwilę... ręce mi opadają 😔
Musisz się podmyć pod prysznicem pożądanie, szarym mydłem najlepiej, wypłukać dużym strumieniem wody cewkę moczową i krocze ze 2 razy, wyszorować ręce, wysuszyć krocze i reęce ręcznikiem papierowym i nie dotykając skóry pojemniczkiem zebrać próbkę moczu ze środkowego strumienia. Ja miałam to samo, zabrudzona próbka z pochwy i zaczęłam tsk sterylnie pobierać i już 3 miesiąc wszystkie badania moczu perfekt.

reklama
Po porodzie mam już trzy kupione, chodzi o te do karmienia na salę poporodową, tak? Brakuje mi takiej do znieczulenia 🤔
Ja na sam porod kupiłam zwykły duuuuzy t-shirt męski :) położna mi mówiła, że może to nawet być jakiś stary tshirt faceta bo zazwyczaj i tak po porodzie jest do wyrzucenia. Jeśli cc to oni chyba Ci dadzą 'strój' 🤔

Ostatnia edycja:
Do góry