reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja też mam twardnienia mimo tych samych leków i nawet plus luteina.nawet do 20 dziennie. Mimo szwu od 25 tyg coś się ciągle skracala.. Ale spokojnie... Wazne ze sa leki, i odpoczynek

Dziewczyny a macie czasami takie uczucie, szczególnie jak chodzę jakby ktoś wbijał Wam szpilki w pochwę i aż Was zgina w pół? Obecnie jestem w 29t4d i coraz czesciej mam takie objawy. Nie wiem czy to młoda mi gmera przy szyjce czy o co chodzi.

Wcześniej się tu udzielalam, ale widzę, że forum odżyło a mnie tutaj dawno nie było. W poprzedniej ciąży leżałam od 14 tygodnia do samego końca. W tym miałam 3 wizyty w szpitalu. Nakaz leżenia i to tyle w sumie, a szyjka miała 2.5 cm w 30 tygodniu miała 1.5. nooo a teraz jestem w drugiej ciąży, nie leżę, oszczędzam się..szyjka w 26t miała 3.2 cm a na ostatniej wizycie lekarz mi jej nie zmierzył, mówiąc że nie trzeba bo do tego 26t ciągle miala taki sam wymiar, nic się nie skracała. Zbadała mi ją tylko recznie.

A mnie od wczoraj męczy szczypanie, sama nie wiem czy to cewki czy wejścia na pochwy...ehh.

Widzę, że jest tu sporo nowych dziewczyn. Życzę Wam powodzenia, wiem co czujecie. Strach o każdy dzień..byle by wytrwać do 24, potem do 26, 30t itd.. pamiętam jak się zarzekałam, że nie będę w drugiej ciąży..jednak chcec rodzeństwa dla synka była silniejsza niż wszystkie moje wątpliwości i obawy :)
A teraz masz jakiś szew czy cos? Bo ja jestem w podobnej sytuacji tzn 1 ciaza leżąca od 23 tc w 28 tc szyjka znacznie poszla. I Teraz juz czuje że najwyższy czas na 2 dziecko. Byłam u 3 różnych lekarzy i każdy by miał inny pomysl na moja ciaze. Jeden by szyl w 15 tc drugi by pessar około 18 tc zakładał A 5rzeci zas by nicnie robil Oprocz większej 9bserwacji częstszych wizyt leków I ewentualnie jak by bylo konieczne to szew lub pessar w zależności od sytuacji

A może twardnienia mylicie się z wypychaniem dziecka? Wtedy też brzuch jest jak kamień i boli
Na początku wydawało mi się tak właśnie ze to dzidziuś. Ale jednak to były skurcze. Ja tez sobie myślę że jak leżę juz 2 tygodnie non stop to przy wstawaniu te miesnie juz tak nie trzymają i brzuch wtedy się napina. Juz sama nie wiem. Chce się jakoś pocieszać. Najlepiej się czuję po kroplowce z magnezu wtedy jestem taka rozluźniona ☺ żebym mogła w domu sama sobie dożylnie aplikować ten magnez he,he ☺

A teraz masz jakiś szew czy cos? Bo ja jestem w podobnej sytuacji tzn 1 ciaza leżąca od 23 tc w 28 tc szyjka znacznie poszla. I Teraz juz czuje że najwyższy czas na 2 dziecko. Byłam u 3 różnych lekarzy i każdy by miał inny pomysl na moja ciaze. Jeden by szyl w 15 tc drugi by pessar około 18 tc zakładał A 5rzeci zas by nicnie robil Oprocz większej 9bserwacji częstszych wizyt leków I ewentualnie jak by bylo konieczne to szew lub pessar w zależności od sytuacji
Nie mam.ani szwu ani pessara. Do tego w domu 16 miesięczne dziecko za którym muszę ganiać

Mnie dzisiaj dopadł gorszy dzień. Boli mnie krocze od kilku dni. W każdym najmniejszym bólu dopatruje się, że dzieje się coś bardzo złego, a kontrola u lekarza dopiero za ponad tydzień. Najlepiej idzie mi teraz jedzenie słodyczy. Czuję, że przez te najbliższe miesiące waga dość mocno pójdzie w górę.. A czy Wy dużo przytylyscie? U mnie 27 tc i na wadze juz +7kg

Ja nic nie przytyłam, zero w 21tc. Ale ja mam cukrzycę i restrykcyjną dietę. Brzuszek urósł a spadło z bioder, ud i biustu, bo nie jem dużo węglowodanów i zero słodyczy, ciastek, buleczek. Staram się utrzymać cukier do poziomu 120.

Ja nic nie przytyłam, zero w 21tc. Ale ja mam cukrzycę i restrykcyjną dietę. Brzuszek urósł a spadło z bioder, ud i biustu, bo nie jem dużo węglowodanów i zero słodyczy, ciastek, buleczek. Staram się utrzymać cukier do poziomu 120.
Ja 21 tc i 2 kg na plusie. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciazowa i pewnie teraz tez będę ją mieć. Nie miałam jeszcze krzywej cukrowej. Ale sama mierze czasami cukier po posiłkach i jest dobry. A jakbym miała już cukrzycę to pewnie bylby powyżej normy.

reklama
Do góry