A w którym tyg urodziłas w 1 ciazy? Ja po zdjęciu szwu urodziłam po terminie i chyba przez to, że donosilam mój gin nie chce mi profilaktycznie założyć tego szwu. 8 stycznia mam wizytę to zapytam o krążek. Czy ty z krążkiem normalnie funkcjonujesz, czy lezysz?Od 15 tc profilaktycznie gin założył mi pessar, by zapobiec kolejnemu przedwczesnemu porodówi. Zanim zaszła w ciążę od razu zapowiedział mi, że na bank mi założy albo szew albo pessar by dmuchać na zimne.
reklama
Cookie_
Moderator
Na podrodowke trafiłam w 32tc gdzie zatrzymano akcje porodową i wyleżałam z pełnym rozwarciem na lekach do 36tc.A w którym tyg urodziłas w 1 ciazy? Ja po zdjęciu szwu urodziłam po terminie i chyba przez to, że donosilam mój gin nie chce mi profilaktycznie założyć tego szwu. 8 stycznia mam wizytę to zapytam o krążek. Czy ty z krążkiem normalnie funkcjonujesz, czy lezysz?
Z krążkiem pracowałam do końca 6 mies. Teraz 34tc i jestem już na zwolnieniu. Funkcjonuje normalnie, tylko bez szaleństw, nie dźwigam. W pierwszej ciąży w szpitalu musiałam miesiąc plackiem leżeć nawet co WC nie mogłam iść. Początkowo gin wspominał, że założy mi szew a później uznał że wygodniejszy a równie skuteczny będzie pessar. Nie musiałam iść do szpitala na założenie i szybko go zdejmmie w swoim gabinecie. Na kolejnej wizycie będziemy umawiać się na termin zdjęcia.
Żadnego dyskomfortu z jego noszenie nie odczuwam, jedynie na współżycie szlaban
Magdalenka16
Fanka BB :)
A zakładany szew lub pessar miałaś? A rozwarcie bylo?Będzie dobrze, leż i bierz leki. U mnie w 22 tc szyjka miała ok 11 mm, tydzień później 5 mm. Teraz jest 31 tc i szyjka ma 20 mm.
Magdalenka16
A jakie leki bierzesz?Będzie dobrze, leż i bierz leki. U mnie w 22 tc szyjka miała ok 11 mm, tydzień później 5 mm. Teraz jest 31 tc i szyjka ma 20 mm.
Rozwarcie na 0,5 cm, założony szewc w 23 tc. Na to wszystko po wyjściu ze szpitala, miałam wypadek, dziewczyna wjechała w mój samochód na czołówkę, wszystkie poduszki w samochodzie wystrzeliły. Dzień po wypadku moja szyjka miała 5 mm.A zakładany szew lub pessar miałaś? A rozwarcie bylo?
Teraz tylko magnez, luteinę i witaminy, ale brałam 3*2 magnez, 2 * 1 nospa, 2*1 na noc diphergan i 2*100 luteinę. Mam cukrzyce, wiec jeszcze insulinę na noc.A jakie leki bierzesz?
Magdalenka16
Noc niesprzespana. Czekam na obchod. Ja myślałam że te moje bóle podbrzusza to od pęcherza, a le dzisiaj mi się stawia macica od samego rana i właśnie czuje taki ucisk na dole w macicy robi się taka twarda bardzo i później czuje parcie na pecherz . Po wysiwaniska jest na chwile trochę lepiej. Nie biorę żadnym rozkurcziwych leków typu nospa. Tylko magnez. . Czy myślicie że to już koniec i to są początki poronienia? ??
Laski nie przejmuj ie się tak bardzo długością szyjki. Wacha się ona do 0,5 cm w każdą stronę. Zależy kiedy robione badanie, kto je robi i jak mocno nacisnie się na szyjke[emoji6]
Pisze z doswiadczenia. Poniżej 1cm jest gorzej... Ja przechodziła ciąże z 1,5-2,5 cm[emoji4] oczywiście na lekach itp
Pisze z doswiadczenia. Poniżej 1cm jest gorzej... Ja przechodziła ciąże z 1,5-2,5 cm[emoji4] oczywiście na lekach itp
reklama
Magdalenka16
A jakie te leki brałas ? Mi po obchodzie dał nospa magnez luteina pod jezyk duphaton. Powiedział ze na tym etapie nic więcej nie da się zrobić a do 22 tygodnia to traktuje jako poronienie! !!! Ale mnie pocieszyćLaski nie przejmuj ie się tak bardzo długością szyjki. Wacha się ona do 0,5 cm w każdą stronę. Zależy kiedy robione badanie, kto je robi i jak mocno nacisnie się na szyjke[emoji6]
Podziel się: