reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Magdalenams @Ika88 A dużo Wam śpią? Mój skurczybyk nic już nie śpi w ciągu dnia, tylko nocą jakieś 8 godzin łącznie, nie więcej. Upały go jakoś specjalnie nie obeszły, ale też nie ważyłam dawno, to nie wiem, jak przybiera. Pucek jest.
W ogóle dziewczyny, co porodziły - przeniosłyście się na jakiś inny wątek forumowy na pogaduchy?
Ja nie siedzę na innych wątkach, dobrze mi tam gdzie znam, zresztą ciężko o czas na więcej ;p Mój wariat prawie nie śpi w dzień, godzina usypiania - 10 minut drzemki, w nocy jest nieźle, do tej pory spał od 22 do 3, dziś wyjątkowo do piątej i tylko dlatego, że go obudziłam. Urodził się długi i chudy i nic się w tej kwestii nie zmienia ;/

Ostatnia edycja:
reklama
@Ew_linka jak u Ciebie? Założyli Ci szew?

@Anima2689 piękny tydzień już :) na pewno spokojnie donosisz do zdjęcia na wizycie. Jakie macie imię dla małej? :)
Hej,
Wczoraj wyszłam ze szpitala, całe szczęście udało się założyć szew w ostatniej chwili bo szyjka miała 1 cm i bardzo duże rozwarcie... leżę i tylko do toalety wstaje, w piątek wizyta i kontrola szwu... oby było dobrze :)

Cześć dziewczyny, dołączam do Was. Dzisiaj mam 30+4 tydzień ciąży. Obecnie leżakuję w szpitalu od poniedziałku. Szyjka mi się skróciła do 7mm. Dodatkowo turbo skurcze przy przyjęciu do szpitala. Otrzymałam magnez (bez reakcji), a potem Tractocile w pompie infuzyjnej (zwany atosibanem) który zatrzymał skurcze. Może któraś z Was była lub jest w podobnej sytuacji? Zastanawiam się, czy jak się skończy podaż tego leku, to jakie są szanse, że skurcze się wyciszą na dłużej...
Atosiban miałam w pompie przez 3 doby podawany cały czas po założeniu szwu.. szyjka skrócona do 1 cm w 23 tc, po odstawieniu zostawili mi tylko magnez 4x2 i luteinę , skurcze ustąpiły

Hej,
Wczoraj wyszłam ze szpitala, całe szczęście udało się założyć szew w ostatniej chwili bo szyjka miała 1 cm i bardzo duże rozwarcie... leżę i tylko do toalety wstaje, w piątek wizyta i kontrola szwu... oby było dobrze :)
To dobrze że udało się założyć! Trzeba być dobrej myśli :)

A ja dzisiaj wylądowałam na IP ze skurczami....szyjka 2,2 cm....skurcze trwały 2,5 h a na 15 min przed wejściem na badanie się wszystko wyciszyło....na szczęście ktg w normie, młody też...ale szyjka miękka[emoji26] idę w piątek do swojego gina...kiepsko to widze[emoji2955][emoji23]

[GROUP=][/GROUP]
A ja dzisiaj wylądowałam na IP ze skurczami....szyjka 2,2 cm....skurcze trwały 2,5 h a na 15 min przed wejściem na badanie się wszystko wyciszyło....na szczęście ktg w normie, młody też...ale szyjka miękka[emoji26] idę w piątek do swojego gina...kiepsko to widze[emoji2955][emoji23]
A który to tydz? Tak samo miałam jak coś bolało albo brzuch się stAwiał.. w momencie przekroczenia ip ciszaaa :D chyba stress tak działa. Nic Ci nie zapisali? Magnez nospe?;>

[GROUP=][/GROUP]

A który to tydz? Tak samo miałam jak coś bolało albo brzuch się stAwiał.. w momencie przekroczenia ip ciszaaa :D chyba stress tak działa. Nic Ci nie zapisali? Magnez nospe?;>
30+0 nic nowego nie zapisała...a i tak już biorę luteine, nospe i aspragin ehh...idę do swojego w piątek i pewnie mnie do szpitala wyślę , bo już od jakiegoś czasu mi o tym mowi

30+0 nic nowego nie zapisała...a i tak już biorę luteine, nospe i aspragin ehh...idę do swojego w piątek i pewnie mnie do szpitala wyślę , bo już od jakiegoś czasu mi o tym mowi
Wiesz, lepiej poleżeć w szpitalu kilka dni, dostaniesz pare kroplówek, sterydy i wyjdziesz do domu :) kroplówka z magnezem na niektórych działa super

reklama
Do góry