reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak będzie wszystko ok to nie będą Cię trzymać, szkoda łóżka i jedzenia ;) mój gin sam kazał mi się wypisać jak tylko dostanę sterydy :)
Mi wczoraj lekarka z IP nawet mówiła że sterydy już w domu daje środowiskowa, bo NFZ wycofuje się z trzymania z tego powodu kobiet w szpitalu, bo ampułki można samemu kupić....a to tylko dla nich zbędny koszt i zajmowanie łóżka...no zobaczymy[emoji848]

reklama
30+0 nic nowego nie zapisała...a i tak już biorę luteine, nospe i aspragin ehh...idę do swojego w piątek i pewnie mnie do szpitala wyślę , bo już od jakiegoś czasu mi o tym mowi
To moze zalozy Ci pessar jeśli nie masz :) ? Mi w 31 jak zakladal pessar podal od razu sterydy na rozowj plucek.Na pewno dotrwasz do bezpiecznego okresu bo taka długość w tym czasie nie jest zla :) Ja bym dodala.do tego magne b6 bo aspargin to potas w większości plus magnez.. :p

DziewczYny które miały pessar mam takie dziwne pytanie :D. Ide we wtorek na wizyte(bedzie to 37tydz) no i doktor wyciagnie mi go. Jesli nic sie nie zadzieje w sensie nie urodze- co ze wspolzyciem ? Mialam zakaz odd pocZątku ciĄży i nie powiem brakuje mi bliskości z narzeczonym heh. Zapytam oczywiście doktora ale do wtorku zezre mnie ciekAwość... :p

DziewczYny które miały pessar mam takie dziwne pytanie :D. Ide we wtorek na wizyte(bedzie to 37tydz) no i doktor wyciagnie mi go. Jesli nic sie nie zadzieje w sensie nie urodze- co ze wspolzyciem ? Mialam zakaz odd pocZątku ciĄży i nie powiem brakuje mi bliskości z narzeczonym heh. Zapytam oczywiście doktora ale do wtorku zezre mnie ciekAwość... :p
Możesz popracować nad rozwarciem [emoji23] też się nie mogę doczekać!

No właśnie na to chce mnie dać[emoji4] tylko ja się boję, żebym dłużej tam nie została bo na łeb dostanę[emoji23]
Same sterydy to 3 dni lezenia w szpitalu. W 25 tyg mialam właśnie pierwsza dawke samych sterydow. Przy pessarze tez podawali sterydy 3 dni ale leżałam 6 bo akurat wypadl weekend jak odebrali mój posiew a trzeba bylo zamowic z neta krazek :p i wtedy siadlo mi na głowę.. plakalam ostatni dzien i.czulam ze WszYstko jest zle, ze na.pewno mnie oklamuja w tym szpitalu heheh :p

To moze zalozy Ci pessar jeśli nie masz :) ? Mi w 31 jak zakladal pessar podal od razu sterydy na rozowj plucek.Na pewno dotrwasz do bezpiecznego okresu bo taka długość w tym czasie nie jest zla :) Ja bym dodala.do tego magne b6 bo aspargin to potas w większości plus magnez.. :p
Zapytam gina jutro o ten magnez[emoji848] no nie mam...zobaczymy co tam wymyśli[emoji23] no tragedi nie ma z szyjka ale leci w dół....mam nadzieję że na 2 cm się zatrzyma, może taki mój urok i tyle[emoji3]
Mi jak w 1 ciąży leki odstawili w 36t to dotrwałam męża[emoji23] a u tak urodziłam w 38[emoji39]
Same sterydy to 3 dni lezenia w szpitalu. W 25 tyg mialam właśnie pierwsza dawke samych sterydow. Przy pessarze tez podawali sterydy 3 dni ale leżałam 6 bo akurat wypadl weekend jak odebrali mój posiew a trzeba bylo zamowic z neta krazek [emoji14] i wtedy siadlo mi na głowę.. plakalam ostatni dzien i.czulam ze WszYstko jest zle, ze na.pewno mnie oklamuja w tym szpitalu heheh :p
Ja ryczalam 1 dzień z synem..później jakoś poszło, ale podlamaniee psychiczne itp...

U mnie, jak ostatnio zdjęli, to było 4cm rozwarcia i już mnie do domu nie wypuścili, bo coś było nie tak z moją morfologią, więc musiałam czekać kolejne 5 tygodni do zakończenia połogu, ale przy wcześniejszym synu, zdążyli zdjąć, poszalelismy i na spokojnie urodziłam dwa tygodnie po zdjęciu

reklama
Do góry