Czyli źle mówię@olaa90 ja mówię przeważnie że zaczynam
reklama
Zzzzzz
Fanka BB :)
G
gosc6
Gość
Niekoniecznie, moja doktor zawsze mówi o bieżącym tygodniu.
Magdalenams
Mnie w szpitalu nauczyli żeby używać skończonych tc i tak dzisiaj mam skończony 34 tc czyli 34+0.@Wiewióreczka87 a dlaczego aż 3? Odrastala Ci? Tak, u mnie będzie cc najprawdopodobniej ze względu na 2 straty.
Dziś u mnie 25+0 [emoji173] mam pytanie jak to wy mówicie, ze zaczynacie czy kończycie np. 25 tc?
BaskaW
Bylam troche w szpitalach i u paru lekarzy zawsze skończony. A to ze sa lekarze ktorzy operuja zaczetymi to wiem. Ale wazniejsze jest to jak patrza na to w szpitalu przynajmniej jak dla mnie. A ważne to jest z prostego powodu w danym tyg wykształcane sa np dane organy i osiagana dana waga chodzi o rozwoj dziecka.Niekoniecznie, moja doktor zawsze mówi o bieżącym tygodniu.
olaa90
ja Tez mówię właśnie np. 24+3, ze to 24 tc. Mój lekarz natomiast mówi zaczęty 25 i tak tez mi wpisuje, nie wiem Może dlatego ze mały większy o prawie tydzień od poczatku... @Zzzzzz tzn może nie tyle,ze chce ale wg wielu gin przy wadzie macicy dziecko się często nie przekręca główka w dol, druga sprawa to dwie straty, co prawda wczesne. Ale życie pokaże... z aktualnym gin nie było jeszcze tematu porodu nie wiem jak on się zapatruje w temacie.. co u Ciebie kochana?jak się czujesz?
Gannka
A mi z wymazu nic nie wyszło a byłam przekonana że przez te dziwne żółte sluzy wyhoduje się jakies dziadostwo. Tyle że w cytologi która robiłam na początku stycznia (gdzie nie byłam w ciąży) wczoraj dopiero odebrałam wynik, było że mam zmiany flory bakteryjnej, a na wizycie u gin że lekko podwyższone ph, nic nie dała...
Powinna? Czy mogę sama sobie jakoś pomóc?
Powinna? Czy mogę sama sobie jakoś pomóc?
Paula_12345
Super że podrosła u mnie na wczorajszym USG między 2900 a 3000gram, z tymże wiem że ten aparat trochę zawyża. Ale fajnie już dostać zgodę a nawet zalecenie na łóżkowe sprawyNo ja płaczę ze szczęścia dziewczyny! Waga Zuzy 2780gram!! No niemożliwe. Wracam do domu masować sutki )
reklama
Gannka
Wooow myślałam że jak jest zakaz to już do samego poroduSuper że podrosła u mnie na wczorajszym USG między 2900 a 3000gram, z tymże wiem że ten aparat trochę zawyża. Ale fajnie już dostać zgodę a nawet zalecenie na łóżkowe sprawy
Podziel się: