reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć! Ja jestem w 15tc. Lecze się na zakażenie e.coli. Wczoraj brzuch zrobił się twardy i mialam takie napinanie co chwila, no i ból. Pojechałam na SOR (pominę fakt, że 4h czekałam aż p.doktor z SOR postanowi mnie wysłać na ginekologie). Na ginekologii dowiedziałam się, że łożysko jest z przodu i dolny biegun dochodzi do UW. Mam też podejrzenie cukrzycy ciążowej. Moja doktor stwierdzi, że takie umiejscowienie łożyska nie daje objawów takich jak moje... Oczywiście duphaston, no spa, magnez i leżenie. Ktoś miał coś podobnego? Dzidziak zdrowy, ale wielkościowo na 14 tygodni.
Cześć Ida, brałaś jakieś antybiotyki na bakterie?
E coli jest niebezpieczne w ciąży ale da się wyleczyć. Sama mialam to świństwo. Bóle mialam od 12tc niestety cala ciążę leżę. Badaj szyjke, zwalczaj bakterie a na bóle brzucha dobry magnez (ja biorę magnezin comfort 3x2tabl) duzo progesteronu (bralam 3x3 tabl duphastonu plus 2x2 luteine) i doraznie coś rozkurczającgo. Pytanie brzmi jeszcze jak Cię bóli bo może byc to macica rozciągająca się ale równie dobrze jakas patoligia.
Jak Twoja szyjka przy e coli?

@BaskaW jutro już do szpitala nie? Nie stresujesz się tym czasem? Wytrzymaj jeszcze niecałe 24h.

@Kleo83 no to już ma prawo się wszystko powoli rozkręcać :) zazdraszczam

@Oczekujaca123 do kiedy masz czekac na ten szew docelowo?

reklama
Cześć! Ja jestem w 15tc. Lecze się na zakażenie e.coli. Wczoraj brzuch zrobił się twardy i mialam takie napinanie co chwila, no i ból. Pojechałam na SOR (pominę fakt, że 4h czekałam aż p.doktor z SOR postanowi mnie wysłać na ginekologie). Na ginekologii dowiedziałam się, że łożysko jest z przodu i dolny biegun dochodzi do UW. Mam też podejrzenie cukrzycy ciążowej. Moja doktor stwierdzi, że takie umiejscowienie łożyska nie daje objawów takich jak moje... Oczywiście duphaston, no spa, magnez i leżenie. Ktoś miał coś podobnego? Dzidziak zdrowy, ale wielkościowo na 14 tygodni.
Pewnie nie robili Ci ktg, bo wczesna ciąża. Mi brzuch sie napinal po 24tc. A mierzyl Ci ktos dlugosc szyjki, czasami przy skracaniu jej moga byc bole i napinania.

Nie życzcie mi kochane żebym jutro rodziła bo to jeszcze jednak za wcześnie. Jeszcze wytrzymać 1,5 tyg. Tak sobie myślę z drugiej strony żeby Zuza mi psikusa nie zrobila i nie chciala byc przenoszona. Od 37 tc ruszam ze wszystkimi metodami (poza seksem) na przyspieszonko. Jakos sobie nie wyobrażam seksu przy nisko osadzonej i główce.

@Zzzzzz no docelowo to mialam miec jutro.. a tak jak przyjdzie wynik to najpierw antybiotki a potem szew.. no chyba kurde musze jutro dopytac. Na razie najwazniejsze jest wyciszenie moich skurczy bo wg profesora to one sa problemem. Bo szyjka sie skraca jak odczuwam skurcze.

@Zzzzzz no docelowo to mialam miec jutro.. a tak jak przyjdzie wynik to najpierw antybiotki a potem szew.. no chyba kurde musze jutro dopytac. Na razie najwazniejsze jest wyciszenie moich skurczy bo wg profesora to one sa problemem. Bo szyjka sie skraca jak odczuwam skurcze.
No to dobrze, ze Ci będą wyciszac. Profesor wie co robi ;)
Ja tylko przypomnę moją historię jak kłuło mnie w szyjce i pojechalam do szpitala. Tam zbadał mnie maz mojej gin, ktory powiedział ze szyjka 20mm. Beczalam jak nie wiem. Wyszłam ze szpitala i zbadala mnie moja gin: szyjka 32mm bez zmian. Takze tego, nie przejmuj się pomiarami innych lekarzy sluchaj prof i Twojej gin.

No to dobrze, ze Ci będą wyciszac. Profesor wie co robi ;)
Ja tylko przypomnę moją historię jak kłuło mnie w szyjce i pojechalam do szpitala. Tam zbadał mnie maz mojej gin, ktory powiedział ze szyjka 20mm. Beczalam jak nie wiem. Wyszłam ze szpitala i zbadala mnie moja gin: szyjka 32mm bez zmian. Takze tego, nie przejmuj się pomiarami innych lekarzy sluchaj prof i Twojej gin.
Lekarz wczoraj sie mega przyłożył.. wzial usg od profesora i badal kilka razy najgorsza opcja 2.45 najlepsza 2.97 od profesora wyszlam z szyjka 3.11

@Oczekujaca123 trzymam kciuki. Wiem ze jak się na coś czeka to czas wolno biegnie ale już bliżej niż dalej do tego szwu. Szyjka ładna a taka dawka magnezu na pewno pomoże wyciszyć skurcze.
Dziewczyny Wy będziecie na dniach rodzić a ja się tak Tym ekscytuje :D wchodzę na forum i cieszę się jak dziecko na cukierka. Człowiek się wczuwa :p

Oczekująca a ten pomiar od profesora robiony byl w szpitalu na tym samym aparacie, co wczoraj robil Ci lekarz? Bo roznica moze wynikac z tego, ze badanie moglo byc robionenych urzadzeniach. Rozbieżność nie jest bardzo duza.
Ale tez doskonale Cie rozumiem, bo walczy sie o każdy milimetr szyjki.
Masz swietna opieke. Trzymam kciuki, zeby skurcze się uspokoily.

reklama
Zzzzz jasne, u Ciebie Zuzka musi jeszcze troszke uzbroic sie w cierpliwisc, pogadaj z nia, zeby zadnego numeru nie wycięła;-)
Nam wszystkim zycze, żebyśmy mimo tych naszych perypetii wytrwaly do 38 tygodni:-)
Ja sie wykapalam i czekam na dalszy rozwoj akcji. O dziwo nie mysle o tym co czeka mnie podczas porodu, co wczesniej mnie paraliżowało.

Do góry