Zzzzzz
Fanka BB :)
Cześć Ida, brałaś jakieś antybiotyki na bakterie?Cześć! Ja jestem w 15tc. Lecze się na zakażenie e.coli. Wczoraj brzuch zrobił się twardy i mialam takie napinanie co chwila, no i ból. Pojechałam na SOR (pominę fakt, że 4h czekałam aż p.doktor z SOR postanowi mnie wysłać na ginekologie). Na ginekologii dowiedziałam się, że łożysko jest z przodu i dolny biegun dochodzi do UW. Mam też podejrzenie cukrzycy ciążowej. Moja doktor stwierdzi, że takie umiejscowienie łożyska nie daje objawów takich jak moje... Oczywiście duphaston, no spa, magnez i leżenie. Ktoś miał coś podobnego? Dzidziak zdrowy, ale wielkościowo na 14 tygodni.
E coli jest niebezpieczne w ciąży ale da się wyleczyć. Sama mialam to świństwo. Bóle mialam od 12tc niestety cala ciążę leżę. Badaj szyjke, zwalczaj bakterie a na bóle brzucha dobry magnez (ja biorę magnezin comfort 3x2tabl) duzo progesteronu (bralam 3x3 tabl duphastonu plus 2x2 luteine) i doraznie coś rozkurczającgo. Pytanie brzmi jeszcze jak Cię bóli bo może byc to macica rozciągająca się ale równie dobrze jakas patoligia.
Jak Twoja szyjka przy e coli?
@BaskaW jutro już do szpitala nie? Nie stresujesz się tym czasem? Wytrzymaj jeszcze niecałe 24h.
@Kleo83 no to już ma prawo się wszystko powoli rozkręcać zazdraszczam
@Oczekujaca123 do kiedy masz czekac na ten szew docelowo?