reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Audia20 ja tak mialam jak wybralam sie na zakupy przedświąteczne do kauflandu bylo fajnie do czasu kiedy nie włączył sie bol i juz czar zakupow prysl. Te zawsze takie wypady odchorowuje. Wez nospe chyba ze masz hydroxyzyne. I juz sie nie ruszaj. Mozesz nogi dac wyżej by odciazyc szyjke.

@Audia20 No powiem Ci ze naprawdę prezentuje się rewelacyjnie ☺️ grunt aby też sprawdzał się przede wszystkim dla maluszka, w końcu to najważniejszy użytkownik bądź użytkowniczka tego pojazdu ☺️

Nasze brzuchy chyba maja juz taki urok, ze napinaja sie jak balon i twardnieja i moze konsekwencja tego sa skracajace szyjki?
Ciagle czuje parcie na pecherz, zalatwiam się chyba co 15 min.
Chodze tylko w koszuli nocnej, bo jezeli czuje cokolwiek na brzuchu to strasznie mi przeszkadza i powoduje dyskomfort. Nawet spodnie ciazowe sie nie sprawdzaja, strasznie mam wrażliwy brzuch.
Ciagniecie brzucha w zaawansowanej ciąży chyba tez nie powinno byc niepokojace, bo jak zgłaszałam to lekarzowi, to zignorował to.
Też mam "wrażliwy" brzuch. Najlepiej chodzić w sukienkach no i bez rajstop bo uciskaja. Nawet ciążowe rzeczy pod koniec dnia już muszę ściągać bo mnie brzuch aż boli...

Mnie to juz spodnie ciazowe nawet ciagna. Ten pas tak uciska. A co do bielizny to zakladam majtki i daje je bardzo nisko. I w domu chodze w sukienkach. Bo mnie kazdy inny ciuch wkurza. Dziewczyny ja to dzisiaj mam jakis kryzys mam takie wrazenie jakbym byla na koncowce. Czuje szyjke czuje szew. Ech

Mam dokładnie tak samo jak Wy z tymi ciuchami ciążowymi. Kupiłam sobie 2 pary super spodni ciążowych i nie ma szans - nie jestem w stanie ich założyć. Noszę tylko na wizytę do lekarza, ale i tak wywijam ten cały pas na biodra, żeby mi nie dotykał brzucha, a po domu tylko w koszuli nocnej od rana do wieczora, już się przestałam przejmować i w tym stroju przyjmuję gości, otwieram ludziom drzwi.

@Audia20 super wybór ;)
Ja juz mam łóżeczko klupś piccolo due ;) baaardzo mi się podoba.

Nie mam problemu z ubiorem. Nosze ciągle legginsy ciążowe i luźne swetry. Majty babcine bawelniane rozmiar wieksze. Ja mam problem z dolem brzucha. Jak mi twardnieje to tylko dol. Dziecko jest mocno na dole. Mimo ze to prawie 31tc to ruchu czuje glownie pod pępkiem i i w ogolicach wzgórka...

Z ta szkoła rodzenia to tak że:
Dzwoniłam do położnej, ktora prowadzi szkole rodzenia. Wzięła ode mnie dane i powiedziała że będzie się ze mna kontaktować położna w sprawie wizyt. Przysługuje 6 spotkań w ramach szkoły rodzenia na nfz za free.

reklama
Jak dzis Wasze samopoczucie? Brzuszki uspokojone?
Ja sie czuje jakby ktos przetracil mi plecy kolkiem, coś sie stało z naszym materacem i nie da się na nim spac. Przełożyliśmy go do gory nogami i trzeba zamowic nowy.
Moja uwage od brzucha odwróciły plecy;-) Takze brzych spoko a plecy blee;-)

Do góry