reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Audia20 super wybór ;)
Ja juz mam łóżeczko klupś piccolo due ;) baaardzo mi się podoba.

Nie mam problemu z ubiorem. Nosze ciągle legginsy ciążowe i luźne swetry. Majty babcine bawelniane rozmiar wieksze. Ja mam problem z dolem brzucha. Jak mi twardnieje to tylko dol. Dziecko jest mocno na dole. Mimo ze to prawie 31tc to ruchu czuje glownie pod pępkiem i i w ogolicach wzgórka...
Nie przejmuj się, też tak mam. Czasem kopnie w okolicach pępka albo wypnie nogi, wtedy mogę poczuć kształt stop (albo tak mi się wydaje). Od wczoraj doszło jeszcze pobolewanie kości łonowej podczas chodzenia.

Wczoraj kupiłam wózek na olx. Baby design z fotelikiem maxi Cosi. Super lekko się prowadzi :)

reklama
Jak dzis Wasze samopoczucie? Brzuszki uspokojone?
Ja sie czuje jakby ktos przetracil mi plecy kolkiem, coś sie stało z naszym materacem i nie da się na nim spac. Przełożyliśmy go do gory nogami i trzeba zamowic nowy.
Moja uwage od brzucha odwróciły plecy;-) Takze brzych spoko a plecy blee;-)
Ja też leżąc od sierpnia cały czas po jednej stronie materaca tak go wyleżałam, że już był do niczego, ale po odwróceniu spodem do góry okazało się, że jest jak nowy, twardy i wygodny, a ma już skurczybyk kilkanaście lat:)

Z ta szkoła rodzenia to tak że:
Dzwoniłam do położnej, ktora prowadzi szkole rodzenia. Wzięła ode mnie dane i powiedziała że będzie się ze mna kontaktować położna w sprawie wizyt. Przysługuje 6 spotkań w ramach szkoły rodzenia na nfz za free.
A ja wczoraj miałam konsultacje przez telefon z położną - prawie 2h rozmowy i potwierdziła, że każdej z nas przysługuje od 21tc położna, która może do nas przyjeżdżać na nfz maks 2x w tygodniu do końca ciąży i potem najlepiej, żeby ta sama osoba przyjeżdżała po porodzie. W ten sposób można sobie ogarnąć swoją prywatną szkołę rodzenia dla niewychodzących.

Ja dziewczyny tez mam z brzuchem spokoj. Za to czuje strasznie krocze jak stoje. Jakby bol. Klocie szwu w szyjke i takie inen odczucia. Dzisiaj z tego ni sie snilo ze jak stalam to maly mi wypadl. Dslownie stanelam na nogi i nahle brzuch w dol nie wiem co bylo dalej przebudizlam sie

Ja tez mam straszne sny!
Przedwczoraj śniło mi się że urodziłam chłopaka ogromnego, długiego i grubego. A dzis mi sie snilo ze urodzilam Zuze i nie mialam ja z kim zostawić a musialam isc do pracy. I zostawilam ja na parkingu w samochodzie. Później się zorientowałam że minęly 2 h a ona tam leży w tym samochodzie w upalne. Zaparkowalam daleko od pracy bo tylko tam był darmowy parking. Biegłam i bałam się ze nie żyje. Jak juz dobiegała do tego parkingu to na szczęście w tym samochodzie opiekowaly sie Zuza moje kolezanki z gimnazjum. Poszlysmy do hotelu bo tam pracowalam na infolinii i musialam zostawić Zuze w pokoju hotelowym samą. Przyszedl do mnie personel hotelu ktory powiedział ze jak zobaczy jeszcze raz dziecko samo w pokoju to wezwie opieke spoleczna. Zaczęłam błagać mojego managera żeby mi pozwolil pracować z niemowlakiem

Ja tez mam straszne sny!
Przedwczoraj śniło mi się że urodziłam chłopaka ogromnego, długiego i grubego. A dzis mi sie snilo ze urodzilam Zuze i nie mialam ja z kim zostawić a musialam isc do pracy. I zostawilam ja na parkingu w samochodzie. Później się zorientowałam że minęly 2 h a ona tam leży w tym samochodzie w upalne. Zaparkowalam daleko od pracy bo tylko tam był darmowy parking. Biegłam i bałam się ze nie żyje. Jak juz dobiegała do tego parkingu to na szczęście w tym samochodzie opiekowaly sie Zuza moje kolezanki z gimnazjum. Poszlysmy do hotelu bo tam pracowalam na infolinii i musialam zostawić Zuze w pokoju hotelowym samą. Przyszedl do mnie personel hotelu ktory powiedział ze jak zobaczy jeszcze raz dziecko samo w pokoju to wezwie opieke spoleczna. Zaczęłam błagać mojego managera żeby mi pozwolil pracować z niemowlakiem
O masakra, jakie sny. Podobno w ciąży często są takie mega powalone sny, ja miałam tylko jeden sen jak rodzę, wydaje mi się że miałam tego dnia skurcze w nocy i to spowodowało taki sen. Ale obudziłam się i brzuch był luźny i czułam się ok.

Zdjęcie wózka, oczywiście mój kot musiał do niego wskoczyć, na początku go goniłam ale uznałam że to bez sensu bo i tak wszystko będzie w kocich klakach prędzej czy później. Kolor jagodowy dla Jagody ;)

Załączniki

• IMG_20190104_123458.jpg
    IMG_20190104_123458.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 76
@Paula_12345 super :)

Co macie kolejnego na liście wyprawkowej? Ja chyba kupie laktator. Podróżuje do mnie właśnie poduszka do karmienia z moterhood (kupilam za dyszke) i 2 koszule do porodu (za 15zl ).

Paula Jagodce bedzie cudnie w jagodowym wózku o ile kotek zrobi jej troche miejsca. Hmm...a moze kotek tez powinien mieć wlasny pojazd;-)
Mi sie kiedyś snilo, że urodziłam synka, tez był bardzo duży, mial mega wielka głowę z długimi czarnymi włosami. Niby wlasne dzieci sa najpiękniejsze na swiecie a moj wysniony synek trochr przerazil mnie swoim wygladem.
Luteine aplikuje aplikatorem i tez ostatnio czuje, ze ledwo mogę go umieścić w ciele, az obciera mi o wnętrze i nie jest to mile,:-/

reklama
Ja mam juz wszytsko. Wypatrzylam tylko jeszcze otulacz ten co krepuje ruchy dziecku. Z motherhood na allegro i chce sprobowac. A poduszke do karmienia mam po corce i przy lezebiu kupilam tez ta poduszkę C duza super sie śpi na niej. I super sie na niej karmi bo 2 razy mozna sie obkrecic i dziecko wyzej jest.

Do góry