reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@AGACZARNA8989 dasz rade.zobaczysz ja też leze od 13 tc a cala ciaze modle sie o kazdy dzien. i tydzien. W 2017 stracilam syna. Nie poddawaj sie i walcz. A co do nospy to nie wiem czemu jej unikasz ja bym na Twoim miejscu brala 3 razy dziennie. Ja bralam 3x1 nospy forte od tygodnia nie biore bo juz czuje sie lepiej brzuch nie wariuje i tez juz o mnie prawie 31 tc wiec stres opadl.
Ja słyszałam o nospie że zmiękcza szyjkę , więc ja np nie biorę , choć u mnie to nie chodziło o skurcze , teraz czasem mam jakieś bóle ale chwilowe i nie raz mi przejdzie by wziasc ale odrazu przypinam sobie o tym że nospa zmiękcza szyjkę i rezygnuje

@AGACZARNA8989 dasz rade.zobaczysz ja też leze od 13 tc a cala ciaze modle sie o kazdy dzien. i tydzien. W 2017 stracilam syna. Nie poddawaj sie i walcz. A co do nospy to nie wiem czemu jej unikasz ja bym na Twoim miejscu brala 3 razy dziennie. Ja bralam 3x1 nospy forte od tygodnia nie biore bo juz czuje sie lepiej brzuch nie wariuje i tez juz o mnie prawie 31 tc wiec stres opadl.

To już piękny tydzień
Jak nie muszę to nie biorę nospy 3x dziennie. Poza tym lepiej na mnie działa ten scopolan mimo że w czopkach mój starszy syn urodził się jakby z drgawki mi, nie wiem jak to opisać. Lekarz powiedział że to od fenoterolu i nospy. Oczywiście wiem że lepiej ja brać niż dopuścić do rozkrecenia się skurczy....
Ja wierzę że wszystko będzie ok, że urodze zdrowego synka. Tylko mi powoli psycha kleka. Do tego rodzina daleko. A stało się tak że zostałam z synem sama na początku ciąży....

Słyszałam o tym ze niby nospa zmiekcza szyjke ale ile w tym prawdy. tyle dziewczyn na roznych grupach ja bierze i ja dzieki niej tez przetrzymalam najgorsze bole itp wiec nie wiem co lepsze .I mysle ze w spzitalu by jej nie dawali gdyby szkodzila.

Nospa zmiękcza szyjke ale chyba to już na końcówce. Wątpię żeby dawali ja w szpitalach jeśli by tak działala. Ja brałam garściami w pierwszej ciąży do 37 tyg i szyjka mimo że krótka to nie była miękka.

Mysle ze warto znaleźć ten zloty środek, może i nospa i leki rozkurczowe maja wplyw na i zmiękczanie szyjki ale z drugiej strony skurcze ta szyjke skracaja. Ja myślę ze jak twardnieje i boli to warto siegnac po cos cos rozkurczowego a jak nic sie nie dzieje to po co.

@Zzzzzz ja tez tak uwazam. Przeciez mam 2 lekarzy takich madrych wiec raczej by mi nie kazali lykac lekow ktore mi szkodzą czy dziecku. Tym bardziej ze tak duzo ich bralam i dlugo. I jednak pomogły jak dalej jestem w dwupaku. A tak jak mówisz skurcze nam moga bardziej zaszkodzic.

Dziekuje za kciuki ;)

Maluchy sie calkiem dobrze ! ;)
159 i 156 bija im serduszka. Przeziernosc u leniuszka 1.5 u wiercipiety 1.4 (jeden grzeczny spal a drugi uciekal przed usg :D)
Przerazilam sie bo na wykresie z wynikow obwod glowy jest u jednego ponizej tych kresek co niby sa norma, zauważyłam to juz przy wyjsciu wiwc spytalam poloznej i ona mowi, ze to nie ma znaczenia skoro xaly obraz jest ok i lekarka napisala ze jwst ok to sie nie przejmowac tyn wykresem
Ryzyka zmniejszone po USG :) czekam na wyniki pappy chociaz wiem ze przy blizniakach wychodza czasem zaklamane. Plec dopiero na polowkowych 18lutego.
Wszystko na miejscu nozki raczki brzuszek nerki itp
Jedno lozysko z przodu drugie z tylu. To tez mnie troche martwi. Jutro nam wizyte u swojej lekarki to dopytam co i jak.
Wstawie zdjecie jak wkoncu dojade do domu ;)

reklama
Do góry