reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziekuje za kciuki ;)

Maluchy sie calkiem dobrze ! ;)
159 i 156 bija im serduszka. Przeziernosc u leniuszka 1.5 u wiercipiety 1.4 (jeden grzeczny spal a drugi uciekal przed usg :D)
Przerazilam sie bo na wykresie z wynikow obwod glowy jest u jednego ponizej tych kresek co niby sa norma, zauważyłam to juz przy wyjsciu wiwc spytalam poloznej i ona mowi, ze to nie ma znaczenia skoro xaly obraz jest ok i lekarka napisala ze jwst ok to sie nie przejmowac tyn wykresem
Ryzyka zmniejszone po USG :) czekam na wyniki pappy chociaz wiem ze przy blizniakach wychodza czasem zaklamane. Plec dopiero na polowkowych 18lutego.
Wszystko na miejscu nozki raczki brzuszek nerki itp
Jedno lozysko z przodu drugie z tylu. To tez mnie troche martwi. Jutro nam wizyte u swojej lekarki to dopytam co i jak.
Wstawie zdjecie jak wkoncu dojade do domu ;)
Gratuluję! pokaż fotkę!

reklama
Dziewczyny, w posiewie wyszedł mi paciorkowiec - gbs, któraś miała z nim doświadczenie? Próbuję się dodzwonić do lekarza, ale na razie nie odbiera.

Dziewczyny, w posiewie wyszedł mi paciorkowiec - gbs, któraś miała z nim doświadczenie? Próbuję się dodzwonić do lekarza, ale na razie nie odbiera.
Tak ja mialam. Mogl spowodowac mi skrocenie szyjki. Bo go wykrylam leczylam i nagle szyjka 14 mm. W szpitalu zalozyli szew i leczyli litrami antybiotyków. Bolal mnie przy nim brzuch. Sa tacy lekarze co uwazaja ze gbs nie jest niebezpieczny a ja uwazam inaczej.

Tak ja mialam. Mogl spowodowac mi skrocenie szyjki. Bo go wykrylam leczylam i nagle szyjka 14 mm. W szpitalu zalozyli szew i leczyli litrami antybiotyków. Bolal mnie przy nim brzuch. Sa tacy lekarze co uwazaja ze gbs nie jest niebezpieczny a ja uwazam inaczej.
Kurde, nie wygląda to dobrze. Czytam właśnie, że leczenie w czasie trwania ciąży wdraża się tylko w wyjątkowych przypadkach, bo po jego zakończeniu zazwyczaj obserwuje się nawrót. A jednocześnie, że może doprowadzić do infekcji wewnątrzmacicznej i pęknięcia pęcherza owodniowego i wtedy śmiertelność noworodków jest wysoka.

Z paciorkowce jest tak ze jak ktos jest jego nosicielem to sie go juz nie pozbedzie. Ale mozna go na jakos czas zaleczyc z szyjki czy pochwy. Ja od lekarza dostalam duomox i go wyleczylam vo w szpitalu posiew czysty ale co z tego jak szyjka juz sie skrocila. Dodatkowo jak szlam na szycie to lekarz kazal mi kupic antybiotyk ktory juz w aptekach byl nie do zdobycia i w szpitalach tez juz go nie mieli. Udalo mi sie kupic go we wroclawiu. I bralam go w szpitalu plus antybiotyk w kroplowkach. Wymaz ostatnio byl czysty wiec sie udalo. Ale przy porodzie mam krzyczec ze mam gbs bo od niego zaraz siw dziecko przy porodzie i geozi to smiercia. Dodam ze po zaleczeniu go w domu mialam crp 10.5 a leukocyty 14.7 wiec jakas infekcje u mnie wywolal. Dodam ze w 1 ciazy nie zaszkodzil ale 2 ciaze mialam infekcje i stad strata wiec to tez mogl byc gbs. Teraz na szczescie w pore zaragaowalam. Najgorsze to ze lekarze olewaja ta bakterie i twierdza ze tylko przy porodzie dadza antybiotyk.

Z paciorkowce jest tak ze jak ktos jest jego nosicielem to sie go juz nie pozbedzie. Ale mozna go na jakos czas zaleczyc z szyjki czy pochwy. Ja od lekarza dostalam duomox i go wyleczylam vo w szpitalu posiew czysty ale co z tego jak szyjka juz sie skrocila. Dodatkowo jak szlam na szycie to lekarz kazal mi kupic antybiotyk ktory juz w aptekach byl nie do zdobycia i w szpitalach tez juz go nie mieli. Udalo mi sie kupic go we wroclawiu. I bralam go w szpitalu plus antybiotyk w kroplowkach. Wymaz ostatnio byl czysty wiec sie udalo. Ale przy porodzie mam krzyczec ze mam gbs bo od niego zaraz siw dziecko przy porodzie i geozi to smiercia. Dodam ze po zaleczeniu go w domu mialam crp 10.5 a leukocyty 14.7 wiec jakas infekcje u mnie wywolal. Dodam ze w 1 ciazy nie zaszkodzil ale 2 ciaze mialam infekcje i stad strata wiec to tez mogl byc gbs. Teraz na szczescie w pore zaragaowalam. Najgorsze to ze lekarze olewaja ta bakterie i twierdza ze tylko przy porodzie dadza antybiotyk.
No właśnie, a z tego, co czytam, bakteria może przenikać z pochwy do macicy i tam powodować zakażenie. U mnie crp ostatnio bardzo małe wyszło - 2 tyg. temu było 0.4. Ale chyba na wszelki wypadek zrobię jutro kolejne, a dziś dopytam lekarza o wszystkie szczegóły. Na szczęście bakteria u mnie jest wrażliwa na wszystkie antybiotyki z wyjątkiem doksycykliny.

@Naysan muszę Cie uspokoić! Nie wiem czy pamietasz ale jakis czas temu w posiewie z szyjki wyszla mi e coli. Matko! Ile ja sie naczytalam, napłakałam, szok. Byłam przekonana że urodzę na dniach bo e coli tez prowadzi do zakażenia wewnątrz macicznego i pekniecia pęcherza. Moja lekarka podeszla do tego lajtowo na zasadzie dam pani antybiotyk na podstawie antygramu i bedzie ok. I faktycznie po 2 tygodniach posiew jałowy. Niestety bakterie lubią powracac więc obowiazkowo czeste posiewy. Jak masz antybiogram to lekarz na bank dobierze dobry antybiotyk.

reklama
Do góry