reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mowia ze jak sie daje 1 serie(rozlozona na 2 zastrzyki albo 4 zastrzyki) to powiklan nie ma. Ale jak juz daja 2 serie to mowa o jakis adhd itp. Gdzies tam czytalam. Wiec nie masz czym sie martwic.

reklama
Mowia ze jak sie daje 1 serie(rozlozona na 2 zastrzyki albo 4 zastrzyki) to powiklan nie ma. Ale jak juz daja 2 serie to mowa o jakis adhd itp. Gdzies tam czytalam. Wiec nie masz czym sie martwic.

Ja mam jedną serię na 2 zastrzyki, dopiero co mnie pupa przestała bolec :-( ale dobrze ze bez powikłań chociaż

Buscopan na przywolanie porodu??? Serio??
Nie strasz mnie nawet :(
Z tego co mi mowil lekarz to kazde leki rozkurczowe w dużych ilościach maja wplyw na szyjke. Mozna brac owszem ale doraźnie i nie przesadzać z ilością. Jeden czopek nie zaszkodzi chodzi bardziej o to żeby nie brać jak cukierków.
Ale mialam koszmarna noc :( Zuza mi sie potwornie ułożyła w brzuchu chyba poziomo i tak mnie rozpychała :( nie dalo sie spać.

@Audia20 dobrze, że dostałaś sterydy, jesteś na takim etapie ciąży, że już można. Żona mojego brata rodziła w 29 tygodniu i dzięki sterydom mój bratanek o wadze ledwo ponad 900 gramów oddychał sam, bez żadnego wspomagania. Brała w 2 seriach. Twoje dzieciątko będzie teraz zabezpieczone, płuca na tym etapie są najważniejsze. Kiedy wychodzisz?

@BaskaW ja buscopan brałam przez 3 dni, ale niewiele pomagał, nospa żadna nie działa, ale z tego co pamiętam, nawet przed ciążą na bóle miesiączkowe nigdy mi nie pomagała. Niby wzięłam tej nocy 2x nospe forte, ale nie zauważyłam efektu. Ja też nie wiem, co z sobą począć :) dziś zasnęłam dopiero przed 8:00 rano i to ledwie na 2h. Czekam do 12:00 na wynik posiewu moczu i będę dzwonić do lekarza.

@Zzzzzz współczuję nocy, u mnie było podobnie. W pewnym momencie już wstałam i spakowałam się do szpitala, żeby na rano być gotowa. Bolało tak, że myślałam, że zwariuję i też ruchy Marcela zaczęłam odczuwać jako nieprzyjemne :(

Wasze maluchy szaleją, a u mnie od tygodnia ruchy się zmienily i jest bardzo spokojnie. Rusza sie regularnie, ale czuje to znacznie słabiej, mniej też reaguje na muzykę czy jak podotykam brzuch. Na badaniu bylo wszystko ok i serce bilo 155 uderzen, ale mimo wszystko się zastanawiam czemu tak mało sie rusza :(

reklama
Do góry