reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

do dziewczyn lezacych: jeśli musicie zrobić badania z krwi, jest możliwość żeby pielęgniarka przyszła do domu ja pobrać, potrzebne jest tylko zlecenie pobrania krwi od lekarza rodzinnego. Ja dzisiaj wysłałam męża, żeby załatwił zlecenie i jutro przyjdzie pielęgniarka do mnie do domu. Super, że udało się, bo miałam stracha z tymi schodami, tyle ich jest. A teraz do końca ciąży, chociaż ten problem mam z glowy:)
do dziewczyn lezacych: jeśli musicie zrobić badania z krwi, jest możliwość żeby pielęgniarka przyszła do domu ja pobrać, potrzebne jest tylko zlecenie pobrania krwi od lekarza rodzinnego. Ja dzisiaj wysłałam męża, żeby załatwił zlecenie i jutro przyjdzie pielęgniarka do mnie do domu. Super, że udało się, bo miałam stracha z tymi schodami, tyle ich jest. A teraz do końca ciąży, chociaż ten problem mam z glowy:)
widziałam dziś w diagnostyce ulotki z ofertą pobrania w domu:)
Badanie krzywej cukrowej za mną. Nie było tak źle bo nie było kolejki. Pięć minut autem i po każdym pobraniu byłam w domu się położyć ;)

reklama
Ja brałam buscopan, działał lekko rozkurczowo, ale doraźnie. Jak przestałam, to brzuch na nowo zaczął boleć. Lekarka mi powiedziała, żebym tego nie brała dłużej niż 3 dni. @Audia20 Ty miałaś jakieś bóle czy tylko to twardnienie?
Ja ogólnie nie rozumiem tej całej sytuacji, brzuch mnie boli tak, że już bez wulgaryzmów trudno to opisać, ale szyjka cały czas ok, więc lekarze się tym nie przejmują. Dziś znów od rana schizuję, czy dzwonić czy nie, bo już nawet nie wiem, w jakiej pozycji leżeć, żeby się dało wytrzymać. A przecież byłam u lekarza i wczoraj i przedwczoraj, sprawdził i stwierdził, że nic się złego nie dzieje.
@BaskaW Nospę brałam przez 8 dni z rzędu 4x2, ale wtedy to było profilaktycznie, więc nie wiem, czy działała czy nie.

Jak leżałam na patologii to i dziewczyny dostalawy te czopki na zmiękczenie szyjki i rozwarcie. 2 x 2 czopki na dobe.

Ja brałam buscopan, działał lekko rozkurczowo, ale doraźnie. Jak przestałam, to brzuch na nowo zaczął boleć. Lekarka mi powiedziała, żebym tego nie brała dłużej niż 3 dni. @Audia20 Ty miałaś jakieś bóle czy tylko to twardnienie?
Ja ogólnie nie rozumiem tej całej sytuacji, brzuch mnie boli tak, że już bez wulgaryzmów trudno to opisać, ale szyjka cały czas ok, więc lekarze się tym nie przejmują. Dziś znów od rana schizuję, czy dzwonić czy nie, bo już nawet nie wiem, w jakiej pozycji leżeć, żeby się dało wytrzymać. A przecież byłam u lekarza i wczoraj i przedwczoraj, sprawdził i stwierdził, że nic się złego nie dzieje.
@BaskaW Nospę brałam przez 8 dni z rzędu 4x2, ale wtedy to było profilaktycznie, więc nie wiem, czy działała czy nie.

To ja mam brać 14 dni :/
Kurcze to nieciekawie z tym bólem..
mnie nie boli, tylko czuje mrowienie poniżej brzucha.
Że z szyjką masz wszystko ok to właśnie bardzo dobra wiadomość. :)
Dziwna ta Twoja sytuacja, ja w mojej też jestem potracona..

@Naysan to jak nie mozesz go brac dluzej niz 3 dni to bierz nospe max albo forte. Mi pomagala. Serio to troche dziwne ze masz takie mocne bole. Wymaz czysty mocz tez szyjka trzyma a Ciebie tak mocno boli. Nie wiem co z Toba poczac:)

reklama
Do góry