reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tak z tego co mi wiadomo ruchy moga byc inne bo ma mniej miejsca. U mnie nawet 2 razy dziennie maly ma czkawke. I teraz Przewaznie buszuje w stalym miejscu.

reklama
Tak z tego co mi wiadomo ruchy moga byc inne bo ma mniej miejsca. U mnie nawet 2 razy dziennie maly ma czkawke. I teraz Przewaznie buszuje w stalym miejscu.
Ja jak narazie tylko raz zaobserwowalam czkawke. Jak leze na bokach to czuje jak maly wierzga, jakbym go przyduszala o on dawal mi sygnal, zebym sie przełożyła.

Moje typy imion to: Hubert, Oskar albo Olaf :-)
Ja też nie mam nic kupionego :-( tylko szafę z ikei przy okazji jak kupowałam do sypialni :p
Też mam jakies obawy ze zapeszę, ale jak dorwę sie do sklepu to nie wyjde :D chciałam poszukać jakiś recznie wykonanych, albo z polskich sklepów dobrej jakosci ale nic nie mogę znalezc..
co do ruchów to ja je odczuwan dużo silniej niz wczesniej, tak mi wypycha czasami brzuchem, ze az mi noga odskoczy jak sie wystarsze heh
Ale im dalej tym się bardziej boje :-(
A w nocy nie mogę zasnąć i mam durne myśli i się dodatkowo stresuję :-(

Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanie ale najpierw opiszę moją historię.
W pierwszej ciąży w 30 tc skrocila mi się szyjka do 1,3 cm. Donosilam syna do 35 tc.
Teraz jestem w drugiej ciąży i 03.11 w 17 tc miałam szyjke 4,66 cm. Na następnej wizycie 29.11 w 20 tc szyjka miała 2,9 cm. Dostałam luteine pod język, magnez i lactovaginal dopochwowo. Lekarz kazał przyjść na wizytę za 3 tyg więc umowilam się na 18.12. Moje pytanie brzmi: czy to nie za późno? Nie powinnam tego skontrolować po tygodniu?

Czesc @Magdalenams z wlasnego doswidczenia i kolezanek wiem ze szyjka potrafi sie skrocic po jedynym poarzdnym epizodzie skurczowym a czasmi i bezobjawowo. Wg mnie powinnas kontrolowac ja co 2 tyg. Nie piszesz jakie masz objawy skracania.

To mamy wszystkie tak samo ;)
Dziewczyny co do spania planujecie kupic?

@Magdalenams ja myślę ze i nawet po tygodniu. Co było przyczyną poprzednio skracajacej sie szyjki?
Nie wiadomo co było przyczyną. Nikt nie potrafił mi tego wyjaśnić. Myślę właśnie że więcej niż tydzień nie wytrzymam.
Czesc @Magdalenams z wlasnego doswidczenia i kolezanek wiem ze szyjka potrafi sie skrocic po jedynym poarzdnym epizodzie skurczowym a czasmi i bezobjawowo. Wg mnie powinnas kontrolowac ja co 2 tyg. Nie piszesz jakie masz objawy skracania.
Objawy? Byłam święcie przekonana że ta szyjka ponad 4 cmbędzie jeszcze długo. Nic mnie nie bolało oprócz jajnika. Nie plamilam. Teraz jak się dowiedzilam że się skrocila to oczywiście czuję kłucie w pochwie ale myślę że to jest bardziej w mojej psychice bo wcześniej nic takiego nie czułam.

reklama
Nie wiadomo co było przyczyną. Nikt nie potrafił mi tego wyjaśnić. Myślę właśnie że więcej niż tydzień nie wytrzymam.

Objawy? Byłam święcie przekonana że ta szyjka ponad 4 cmbędzie jeszcze długo. Nic mnie nie bolało oprócz jajnika. Nie plamilam. Teraz jak się dowiedzilam że się skrocila to oczywiście czuję kłucie w pochwie ale myślę że to jest bardziej w mojej psychice bo wcześniej nic takiego nie czułam.
Rozmawialas z lelarzem o ewentualnym pessarze? Leżysz? Masz regularne posiewy?

Do góry