reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@BaskaW @olamakota ja sobie wyobrażałam, że kosz mojżesza tak na pół roku do roku wystarczy :( miałam zamiar kupić jakiś używany. Głownie dlatego, żeby można było dziecko przenieść z sypialni do salonu bez budzenia i wyciągania z łóżeczka. Czyli to tak nie działa?
@Magdalenams mój lekarz nie uznaje posiewów nawet z własnego labu, tylko zawsze mnie odsyła do centrum badań mikrobiologicznych, bo w ciąży to rzecz absolutnie kluczowa

reklama
@Naysan ja mysle o kolysce milly mally Link do: ŁÓŻECZKO KOŁYSKA LUX MILLY MALLY + PILOT
To nie jest zbyt piękne urządzenie ALE za to funkcjonalne a tego mi trzeba. Można dostawic do łóżka, pokołysać, przewieźć na kółkach. Myślę że tak do pol roku starczy pozniej przeprowadzka do większego.
@Magdalenams nie chodzi o to ze masz zlej dlugosci szyjkę tylko o to ze mega szybko sie skraca. Lepiej zapobiegac wiec mysle ze ze warto zmienic lekarza na takiego który zna sie na temacie. Juz sam wywiad wskazuje na to ze powinnas byc pod dobrą kontrola.

Dziewczyny dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady. Chyba zrobię tak że w przyszlym tyg wybiorę się prywatnie do łodzi do innego ginka. Tak żeby był tydzień różnicy. Zobaczymy tą szyjke. Upomne się o posiew i pessar.
Długo się leży w szpitalu przy zakładaniu pessara? Nie chciałabym syna zostawiać.

Dziewczyny dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady. Chyba zrobię tak że w przyszlym tyg wybiorę się prywatnie do łodzi do innego ginka. Tak żeby był tydzień różnicy. Zobaczymy tą szyjke. Upomne się o posiew i pessar.
Długo się leży w szpitalu przy zakładaniu pessara? Nie chciałabym syna zostawiać.
Ja leżałam 2 dni na obserwacji po zalozeniu ale przed tez z 3 dni bo pobrali posiewy

@Kleo83 niby 2.9 to nie jest zle ale zobacz ze ja mialam 3.8 pozniej 3.4 a nahle 1.4.

@olamakota jakies 3 msce corka miala. I widzialam ze koleznaka po 1 mscu od urodzenia dziecka juz sprzedawala. Mysle ze kolyska fajniejsza a uzywana mozna juz za 100 zl kupic. A tez ma kolka.
2,9 dlugosc szyjki nie jest zla, bo mozna bez problemu dotrwac z nia do porodu. Szyjka moze sie skrocic ale rownie dobrze moze sie jeszcze wydluzyc. Oczywiście skoro dlugosc zaczyna szwankowac, to trzeba ja systematycznie kontrolowac.

Czasem pessar lekarz zakłada w gabinecie więc mogłoby obyć się bez leżenia w szpitalu.

Jedyne co mogę Ci poradzić, to nie zawsze jest dobrze miec dwoch lekarzy. Kazdy lekarz moze Ci radzic cos innego i w zwiazku z tym bedziesz miec dylemat co robic. Ale jezeli nie do konca jestes zadowolona ze swojego lekarza, cos Cie niepokoi to dobrze skonsultowac to z kims innym.

Jedyne co mogę Ci poradzić, to nie zawsze jest dobrze miec dwoch lekarzy. Kazdy lekarz moze Ci radzic cos innego i w zwiazku z tym bedziesz miec dylemat co robic. Ale jezeli nie do konca jestes zadowolona ze swojego lekarza, cos Cie niepokoi to dobrze skonsultowac to z kims innym.
Ja mam od dawna dwóch a to dlatego ze prowadzący jest blisko ale nie ma nawet usg. Do tego to starszy Pan i sam mnie wysyła na lepsze usg prenatalne gdzieś indziej. Drugi ma dobry sprzęt usg, ma bardzo dobre opinie, taki ideał ale mam do niego ok 70-80 km więc daleko. Nie mam z kim syna zostawiać. Ufam obu i żaden nie podwazyl opinii drugiego a ja zawsze jednemu i drugiemu wszystko opowiadam.
Teraz też radzę się was ponieważ najzwyczajniej w świecie jestem przestraszona. Boję się o syna. Cały czas o tym myślę i nie mogę spać. Długo tak nie pociagne a mam jeszcze starszego syna pod opieką.

reklama
@Magdalenams tez mam 2 lekarzy i odziwo ida z wiedza leb w leb i zawsze jeden i drugi mowi to samo. Więc ja np obu ufam. Tez mam 4 latke w domku i juz 2 razy bylam w szpitalu..a do tego nie ma co na mnie liczyc bo ja caly czas leze. A do prowadzącego lekarza mam 110 km i zawsze jak mam wizyte to zajmuje mi to pol dnia. Musisz zorganziowac tak zycie by jak najwiecej lezec..obserwuj sie i tak jak mowie z szyjka bywa roznie. Moze wytrzymac krotka do porodu a może w pare chwil sie skrocic tak jak moja.

Do góry