reklama
W ciazy sa podobne dolegliwości jakA bolały kogoś uda? Leże i mam silne bóle ud- jak własnie zawsze towarzyszyły mi przy okresie.
Zzzzzz
Fanka BB :)
Ja biorę prenatal DHALaski czy bierzecie kwasy dha? Jsk tak to co polecacie?
Wiewióreczka87
Dzięki! Dziś już przeszło Popatrzyłam na kalendarz i zostały mi 3 miesiące jakoś tak aż nabrałam ochotyJa Prenatal Duo, tam też są kwasy. Najlepsze opinie ma wśród suplementów dla ciężarnych wg Pana Tabletki.
@Audia20 mnie nie bolały uda przy okresie, ale w ciąży raz mnie złapał ból w jednym udzie, strasznie mocny i to ponoć normalne, że tak promieniuje.
Miłego dnia Mamusie
Naysan
Hej dziewczyny, pisałam tu chwilę temu w sprawie Salbutamolu, ale bez odzewu, rozumiem przez to, że żadna z Was go nie brała?
Dawniej przy skurczach macicy dawano Fenoterol, Salbutamol ma być jego odpowiednikiem, ale widzę, że inni lekarze go nie przepisują.
Moja historia jest taka, jestem w 20 tygodniu ciąży, od 17.tc mam bóle krzyża i bóle brzucha. Jestem 3 tygodnie po amniopunkcji, więc lekarz obstawił mnie drakońską dawką progesteronu, ale i tak zaczęły się takie objawy, które świadczą o skurczach. Dlatego zapisał mi ten lek, który ma działać tokolitycznie, ale przez 2 dni nie pomogło. Od wczoraj mam też epizody twardnienia brzucha.
Wczoraj pomimo przyjmowania leku nie spałam całą noc przez ten ból i rano pojechałam do lekarki, zmieniła mi lek na Nitrendypinę, bo podobno jest silniejszy i działa już w 20 tygodniu (a Salbutamol jej zdaniem nie), ale na razie bóle ciągle są i ta noc też nie była łatwa. Na szczęście szyjka we wczorajszym badaniu była ok. Leżę od początku ciąży. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Dawniej przy skurczach macicy dawano Fenoterol, Salbutamol ma być jego odpowiednikiem, ale widzę, że inni lekarze go nie przepisują.
Moja historia jest taka, jestem w 20 tygodniu ciąży, od 17.tc mam bóle krzyża i bóle brzucha. Jestem 3 tygodnie po amniopunkcji, więc lekarz obstawił mnie drakońską dawką progesteronu, ale i tak zaczęły się takie objawy, które świadczą o skurczach. Dlatego zapisał mi ten lek, który ma działać tokolitycznie, ale przez 2 dni nie pomogło. Od wczoraj mam też epizody twardnienia brzucha.
Wczoraj pomimo przyjmowania leku nie spałam całą noc przez ten ból i rano pojechałam do lekarki, zmieniła mi lek na Nitrendypinę, bo podobno jest silniejszy i działa już w 20 tygodniu (a Salbutamol jej zdaniem nie), ale na razie bóle ciągle są i ta noc też nie była łatwa. Na szczęście szyjka we wczorajszym badaniu była ok. Leżę od początku ciąży. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
reklama
Paula_12345
Ja mam prenatal classic i dzięki niemu biorę o 2 tabletki dziennie mniej bo zawiera wystarczająco D3 i selenu w moim Hashimoto
U mnie jeszcze 4 dni i będzie 100 dni do końca
U mnie jeszcze 4 dni i będzie 100 dni do końca
Podziel się: