reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja nie umiem odróżnić, czy brzuch dokucza mi przez malucha, bo jest ruchliwy i wariuje, czy boli bo cos sie dzieje. Ale ostatnio bardzo dokuczaja mi zaparcia i chyba przez to kluje mnie mocno brzuch. Jak nie urok...heh

reklama
Ja Prenatal Duo, tam też są kwasy. Najlepsze opinie ma wśród suplementów dla ciężarnych wg Pana Tabletki.

@Audia20 mnie nie bolały uda przy okresie, ale w ciąży raz mnie złapał ból w jednym udzie, strasznie mocny i to ponoć normalne, że tak promieniuje.

Ja Prenatal Duo, tam też są kwasy. Najlepsze opinie ma wśród suplementów dla ciężarnych wg Pana Tabletki.

@Audia20 mnie nie bolały uda przy okresie, ale w ciąży raz mnie złapał ból w jednym udzie, strasznie mocny i to ponoć normalne, że tak promieniuje.
Dzięki! Dziś już przeszło :) Popatrzyłam na kalendarz i zostały mi 3 miesiące :D jakoś tak aż nabrałam ochoty :) :) :)
Miłego dnia Mamusie :)

Hej dziewczyny, pisałam tu chwilę temu w sprawie Salbutamolu, ale bez odzewu, rozumiem przez to, że żadna z Was go nie brała?
Dawniej przy skurczach macicy dawano Fenoterol, Salbutamol ma być jego odpowiednikiem, ale widzę, że inni lekarze go nie przepisują.
Moja historia jest taka, jestem w 20 tygodniu ciąży, od 17.tc mam bóle krzyża i bóle brzucha. Jestem 3 tygodnie po amniopunkcji, więc lekarz obstawił mnie drakońską dawką progesteronu, ale i tak zaczęły się takie objawy, które świadczą o skurczach. Dlatego zapisał mi ten lek, który ma działać tokolitycznie, ale przez 2 dni nie pomogło. Od wczoraj mam też epizody twardnienia brzucha.
Wczoraj pomimo przyjmowania leku nie spałam całą noc przez ten ból i rano pojechałam do lekarki, zmieniła mi lek na Nitrendypinę, bo podobno jest silniejszy i działa już w 20 tygodniu (a Salbutamol jej zdaniem nie), ale na razie bóle ciągle są i ta noc też nie była łatwa. Na szczęście szyjka we wczorajszym badaniu była ok. Leżę od początku ciąży. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

reklama
Ja mam prenatal classic i dzięki niemu biorę o 2 tabletki dziennie mniej bo zawiera wystarczająco D3 i selenu w moim Hashimoto :)

U mnie jeszcze 4 dni i będzie 100 dni do końca :D

Do góry