reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Lekarz nie zauwyazyl nic dziwnego, wkróciłam z badania wyliłam baaardzo słabą kawę z mlekiem i poczułam mega ból w dole brzucha, i jak sie położyłam to tak mi sie macica postawiła :O pierwszy raz widziałam takie zjawisko- z brzucha miałam stożek :O oh ludzie, mały już ma ponad 1 kg i podobno przez to czuje twardnieje, natomiast nie powinnien sie stawiać a sie stawia i na dodatek z bólem, mam nadzieję, że to po tej pysznej kawce :-( chyba z niej zrezygnuje już totalnie :(

reklama
@Audia20, jak stawia się bez bólu to jeszcze luz, ale jak z bólem to szybko tyłek do góry, bo to jest bardzo mocny skurcz i nacisk małego na szyjkę. Z kawy zrezygnowałam. Jak mam męga ochotę, to piję dosłownie dwa łyczki lekkiej, tak tylko dla smaku.
Ja Dziewczyny tak naprawdę podejrzewam, kiedy zrobiło mi się rozwarcie...wstyd się przyznać, ale komu jak nie Wam mam opowiedzieć :) Z racji, że jestem "wyposzczona" przyśnił mi się piękny erotyczny sen z mężem w roli głównej. Wybudziłam się w trakcie, patrzę na brzuch (podniecenie stawia macicę), a tam kamień, który wylazł na wierzch - mogłabym odrysować mazakiem kształt macicy na brzuchu, tak ją wybebeszyło. Zmieniłam pozycję, to zazwyczaj pomaga i chwycił mnie tak silny ból okresowy, że nie wiedziałam w którą stronę się zwinąć. Wzięłam nospę, przeszło po 20 minutach. Dzień później poszłam na kontrolę - był już lejek.
Ogólnie wszelkie kłucia w pachwinach, "wyrywanie" jajników po kichnięciu, ciągnięcia nie są podobno groźne, ale na ostry ból miesiączkowy trzeba uważać...

@Audia20, jak stawia się bez bólu to jeszcze luz, ale jak z bólem to szybko tyłek do góry, bo to jest bardzo mocny skurcz i nacisk małego na szyjkę. Z kawy zrezygnowałam. Jak mam męga ochotę, to piję dosłownie dwa łyczki lekkiej, tak tylko dla smaku.
Ja Dziewczyny tak naprawdę podejrzewam, kiedy zrobiło mi się rozwarcie...wstyd się przyznać, ale komu jak nie Wam mam opowiedzieć :) Z racji, że jestem "wyposzczona" przyśnił mi się piękny erotyczny sen z mężem w roli głównej. Wybudziłam się w trakcie, patrzę na brzuch (podniecenie stawia macicę), a tam kamień, który wylazł na wierzch - mogłabym odrysować mazakiem kształt macicy na brzuchu, tak ją wybebeszyło. Zmieniłam pozycję, to zazwyczaj pomaga i chwycił mnie tak silny ból okresowy, że nie wiedziałam w którą stronę się zwinąć. Wzięłam nospę, przeszło po 20 minutach. Dzień później poszłam na kontrolę - był już lejek.
Ogólnie wszelkie kłucia w pachwinach, "wyrywanie" jajników po kichnięciu, ciągnięcia nie są podobno groźne, ale na ostry ból miesiączkowy trzeba uważać...
Wlasnie bolało tak dziwnie, położyłam się i przeszło ale po kilku minutach :-) a dziś się mnie lekarz pytał czy mi sie stawia, to nie byłam pewna czy to jest stawianie, aż nie wróciłam i już byłam całkiem pewna :) teraz boli mnie po lewej stronie czuje że jestem cała skopana tam :)
Trzeba uważać na sny hehe :D ale jak tyle czasu się jest w abstynencji to potem są takie marzenia senne :D
A miałyście może taki problem: dziś na USG lekarz zauważył na prawej nerce u synka czarną plamę w kształcie lejka, dodatkowo mam pępowine dwunaczyniową i stwierdził że może przez to, po porodzie mamy to sprawdzić. Ale ja już mam znowu obawy :O :(

Oj też mi wielu rzeczy brakuje- kawy, powietrza, ćwiczeń... Najbardziej chciałabym się uwolnić od strachu- cały czas mam stres, że odpłynie płyn owodniowy i będzie po wszystkim. Fajnie byłoby zapaść w sen zimowy tak do stycznia chociaż;-) ;)

Oj też mi wielu rzeczy brakuje- kawy, powietrza, ćwiczeń... Najbardziej chciałabym się uwolnić od strachu- cały czas mam stres, że odpłynie płyn owodniowy i będzie po wszystkim. Fajnie byłoby zapaść w sen zimowy tak do stycznia chociaż;-) ;)

Dokładnie o tym marzę, żeby się obudzić na początku lutego i wtedy mogę już rodzić ;)
Jak tylko wyjdę na dwór jak idę do lekarza lub na badania to cieszę się każda sekunda na powietrzu mimo ze pogoda jest do kitu :p

Dziś byłam znów u gina, miałam ciężkich parę dni bo sporo mnie bolało w różnych miejscach, w tym jakieś skurcze też się pojawiły. Ale szyjka bez zmian, 30mm i szew trzyma.
Gin kazał mi jechać na patologię ciąży do przychodni żeby też mi sprawdzili szew, dostałam od niego skierowanie. Ciekawe czy sobie nie ufa czy co..
Nie dość ze muszę co 2 tyg robić komplet badań, chodzić do endokrynologa to jeszcze do Bytomia jechać, już mam dość tych lekarzy :p

@Paula_12345 wazne ze jest okej :)

Mnie sie dzisiaj mała ułożyła na pęcherzu. Mam wrażenie ze za chwile ja wysikam.
A tak to mija kolejny piekny dzień :) Dziś bez skurczy. Nooo nie liczac tego jak sie zdenerwowalam na wspolniczke i po rozmowie telefonicznej od razu zaczęlo w dole tlić.
Ja nie wiem jakie są bóle jak na okres? Zawsze mialam bole okresowe silne ale przedokresowe to to samo?
Oczywisce naczytalam sie o tej e coli i jestem poschizowana a i jeszcze moja gin ostatnio powiedziała mi ze widzimy sie dopiero za 2 tyg jak to wytrzymać tyle czasu do next czwartku :O !?

Co do snów to tak jak wspominalam coś sie tam zaczyna ciekawego a jak mam miec orgazm to sie budze ;)

Każda strona mojego brzucha jest tak poobijana, czuje się jakby mnie jakiś dres pod dyskoteką skopał :( Powiedźcie mi, że to jest normalne i przejdzie z czasem? :-(
@Zzzzzz mnie też się synek ułożył dziś na pęcherzu i do kibelka chodziłam co 10 minut z zegarkiem w ręku :o
U mnie bóle przed okresem to były ociążałe nogi i bolący krzyż? Ale nie wydaje mi się aby to o to chodziło :)

Każda strona mojego brzucha jest tak poobijana, czuje się jakby mnie jakiś dres pod dyskoteką skopał :( Powiedźcie mi, że to jest normalne i przejdzie z czasem? :-(
@Zzzzzz mnie też się synek ułożył dziś na pęcherzu i do kibelka chodziłam co 10 minut z zegarkiem w ręku :o
U mnie bóle przed okresem to były ociążałe nogi i bolący krzyż? Ale nie wydaje mi się aby to o to chodziło :)
Też mam takie dni że czuję że mam mega zmęczony brzuch, jest obolaly i ciężki. Ale myślę że to naturalne uroki ciąży i trzeba to przetrwać ;)

reklama
Do góry