reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny, jestem nowa na tym forum. Chciałabym zapytać, czy miałyście do czynienia z lekiem Salbutamol? Mam to od jutra zacząć łykać, jestem w 20tym tygodniu. Zajrzałam do ulotki leku, poczytałam ogólnie o tokolizie i bardzo się boję zaszkodzić maleństwu.

reklama
Aha, to spoko ;)
Ja właśnie chciałam zaznaczyć, że inne kolory niż biały i przezroczysty nie zawsze oznaczają coś złego. Bo wiele dziewczyn ma pewnie takie lekko żółtawe i szkoda stresu. A teraz, jak zwiększyłam luteinę z 2 do 3 tabletek dziennie i leżę, to momentami mnie zalewa - ale to dlatego, że musi czasem czasem więcej polecieć, skoro się nie chodzi :)
Dziewczyny, czytałyście to?
Link do: 21 tydzien ciąży, zero szyjki , izolatka , i czekanie na cud ...
Bidulka :(
Czytałam...jak też tak leżałam...nie wstawałam nawet do WC ale mimo wszystko niestety nic nie dało się zrobić. Miałam wtedy też bakterie. Ale teraz.musi być dobrze i koniec! Trzymam kciuki za tą dziewczynę. Oczywiście nie opisywałam jej swojej historii żeby jej bardziej nie stresować.

Kurcze dziewczyny, mam takie ciągnięcie w dole brzucha dziś.. że aż mnie nogi zaczeły z tego boleć, zasnąć nie mogę, okropne uczucie. Ciągnie i rwie w dole, ale brzuch jak leże to nie twardnieje, jak wstane to skała :o Jak obrócę się na bok to od razu momentalnie czuje kopniaki, na plecach jak leże to jest ok. Ostatnio dr mówił o wysokiej czynności skurczowej:( ja zwariuje :-( a dopiero 27 tydzień :-(

Jutro jadę do lekarza, nospa mi w ogóle nie pomaga :( nie wiem czemu te skurcze.. do 25 tyg było wszystko ok:) jak czytam Wasze wiadomości o szyjkach to mam stresa, moja póki co „długa i twarda” ale te ciągnięcie jest nie do wytrzymania, mam wrażenie jakby mi miały wypaść jajniki z macicą i całe wnętrzności.. to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to normalne, ale podejrzewam że nie :(

Czesc dziewczyny, niestety i mnie dotknal problem skracajaceh szyjki. Jestem w 21 tygodniu i moja szyjka ma ledwo 16 mm i jest miekka i rozwarta. Caly czas leze na magnezie i luteinie. Czekam na wyniko czyatosci i bede mi zakladac pessar. Jestem psychicznie wykonczona bo od poczatku mam problemy z ciaza... na szczescie poki co nie mam skurczy...

@Audia20 a próbowałaś Buscopan/Scopolan zamiast Nospy? Mój gin mówi, że mam brać to lub to - w zależności co lepiej działa. Bierzesz magnez i luteinę?
Cześć @Jowiszka...nie ma się z czego cieszyć, ale coraz nas więcej...
Dziewczyny, czy posiew można zrobić prywatnie u ginekologa?

reklama
Cześć @Jowiszka, razem raźniej:) Leż jak najwięcej i oby wynik posiewu był u Ciebie ok.

@Wiewióreczka87 w gabinecie można pobrać wymaz

@Audia20 może faktycznie tak jak dziewczyny piszą poproś lekarza o inny lek na skurcze (scopolan ma mocniejsze niż no spa działanie)
Czasem wieczorami też mi się tak brzuch spina, czuję wtedy intensywne ruchy córeczki takie jakby kopniaki w szyjkę:rofl:

Do góry