reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny ja mam miekka szyjke od 13 tc. I wiem jakie mialam uplawy kawalki zielonkawej galarety i raz z nitkami krwi. Pokazywalam to nawet w szpitalu wiec sorki wiem ze to bylo od szyjki. I tyle a ja nie pisalam ze Oczeukajacej odpadl czop tylko opowiadalam o swoim przypadku wiec troche spokojniej. a czop tworzy sie od początku ciazy stad duza ilosc sluzu. A nagle kazdy mnie atakuje ze nakrecam. A każda z Nas powinna juz chyba wiedzieć jaki jest prawidlowy sluz w ciazy. Bialy jak mleczko albo przezroczysty. Zadne zoltawe czy zielonkowate.

@kb.karola90 gdzies w innym wątku pisalas ze w 19 tc mialas taki sluz i odpadl Ci czop...wiec jak to jest? Radzilas tak dziewczynie.Bo pisalas do mnie ze nigdy takiego czegos nie zaobserwowalas.

A poza tym zostaly obalone tu przez chwile klucia w pochwie itp. Czyli tak jakbysmy wszystko wymyślaly.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja mam miekka szyjke od 13 tc. I wiem jakie mialam uplawy kawalki zielonkawej galarety i raz z nitkami krwi. Pokazywalam to nawet w szpitalu wiec sorki wiem ze to bylo od szyjki. I tyle a ja nie pisalam ze Oczeukajacej odpadl czop tylko opowiadalam o swoim przypadku wiec troche spokojniej. a czop tworzy sie od początku ciazy stad duza ilosc sluzu. A nagle kazdy mnie atakuje ze nakrecam. A każda z Nas powinna juz chyba wiedzieć jaki jest prawidlowy sluz w ciazy. Bialy jak mleczko albo przezroczysty. Zadne zoltawe czy zielonkowate.

@kb.karola90 gdzies w innym wątku pisalas ze w 19 tc mialas taki sluz i odpadl Ci czop...wiec jak to jest? Radzilas tak dziewczynie.Bo pisalas do mnie ze nigdy takiego czegos nie zaobserwowalas.

A poza tym zostaly obalone tu przez chwile klucia w pochwie itp. Czyli tak jakbysmy wszystko wymyślaly.
Nie bardzo wiem czy rozumiem o co Ci chodzi ale w poprzedniej ciąży w 19 tc odpadł mi czop. Wcześniej nie miałam żadnych plamień na początku ciąży - Ty napisałaś ze (trochę tu upraszczając, przynajmniej tak zrozumiałam) dziwne plamienia, upławy juz na początku ciąży mogą mieć związek z szyjka.
A w obecnej ciąży plamiłam od 5-10tc z niewyjaśnionych przyczyn.
Poza tym każda z Nas inaczej przechodzi ciążę i ma różny śluz i oczywiście chwała Oczekującej ze to ze pojechała na IP to sprawdzić ale jak dla mnie skoro okazało się ze wszystko jest ok to sprawa jest już zamknięta, nie ma co się nakręcać i tyle .

Lekarz mnie wysmial jak mu powiedzialm o czyms podobnym jak oczyszczanie macicy i ze np pamieta jeszcze owulacje bo tak w glupim szpitalu mi powiedzieli. A zobacz ze dziwne ze miałyśmy rozne objawy juz w 1 tr i rozne plamienia i sluz i z szyjka problem nagle jest. A w ciazy 1 w której takich rzecy nie mialam donosilam bez komplikacji. W ktorejs publikacji czytałam ze szyjka daj znac w postaci roznych plamien itp
Chodzi mi o ten wpis. I chodziło mi o to że w pierwszej ciąży na początku nie miałam żadnych plamień, dziwnego śluzu a ciążę straciłam przez szyjkę.

Tu nikt sie nie nakreca tylko czesto opowiada swoje doswiadczenia. Trzeba to odroznic. Ja jej nigdzie nie powiedziałam ze czop jej odpadl. Ok koniec tematu b9 to nigdzie nie zmierza.

@olamakota myślę ze warto na kontroli poprosić. Z tymi szwami i pessarami lubia sie infekcje. Tak poza tym masz 2 dni starsza ciąże od mojej :) Większość z nas będzie srogo oblewać nowy rok zatem bo przekroczymy magiczna 30 !:)
Ja robię tak ze co 2 tyg mam wizyte i na jednej odbierwm wynik posiewu a na kolejnej robię posiew.

Tak, w nowy rok będziemy świętować - nie ma innej opcji
W środę mam wizytę i zrobię posiew dla pewności.

Dziewczyny, ja mam od początku ciąży mętny biały lub żółtawy (taki budyniowy) i ten drugi też jest normalny, jeśli bierze się Luteinę. Ale glutków żadnych nie miałam.
Miłej niedzieli :*

Dziewczyny, ja mam od początku ciąży mętny biały lub żółtawy (taki budyniowy) i ten drugi też jest normalny, jeśli bierze się Luteinę. Ale glutków żadnych nie miałam.
Miłej niedzieli :*
Omg, co Wy tu wygadujecie.. poczytajcie pierwsze strony, tam dziewczyny pisały dużo mądrzejsze rzeczy i nie atakowały się nawzajem :-)

@Audia20, czy ja kogoś zaatakowałam?:)
Któraś z dziewczyn pisała wyżej, że prawidłowy śluz jest wodnisty i biały, więc napisałam tylko, że mam kolor budyniowy - na białej wkładce przynajmniej tak wygląda i lekarze mówią, że po luteinie taki jest jak najbardziej prawidłowy. Napisałam to, żeby uspokoić te, które też mają taki "budyniowy" kolor.
Udziału w dyskusji na temat odejścia czopu nie brałam, bo u mnie nie odszedł, więc nie wiem o co Ci chodzi. Teraz to ja zaatakowana się czuję ;)

Ostatnia edycja:
@Audia20, czy ja kogoś zaatakowałam?:)
Któraś z dziewczyn pisała wyżej, że prawidłowy śluz jest wodnisty i biały, więc napisałam tylko, że mam kolor budyniowy - na białej wkładce przynajmniej tak wygląda i lekarze mówią, że po luteinie taki jest jak najbardziej prawidłowy. Napisałam to, żeby uspokoić te, które też mają taki "budyniowy" kolor.
Udziału w dyskusji na temat odejścia czopu nie brałam, bo u mnie nie odszedł, więc nie wiem o co Ci chodzi. Teraz to ja zaatakowana się czuję ;)
Ja chciałam się wypowiedziec do wypowiedzi łacznie z kilku stron wstecz, a nie konkretnie do Ciebie :-) hehe kłótnia o śluz :D

reklama
Aha, to spoko ;)
Ja właśnie chciałam zaznaczyć, że inne kolory niż biały i przezroczysty nie zawsze oznaczają coś złego. Bo wiele dziewczyn ma pewnie takie lekko żółtawe i szkoda stresu. A teraz, jak zwiększyłam luteinę z 2 do 3 tabletek dziennie i leżę, to momentami mnie zalewa - ale to dlatego, że musi czasem czasem więcej polecieć, skoro się nie chodzi :)
Dziewczyny, czytałyście to?
Link do: 21 tydzien ciąży, zero szyjki , izolatka , i czekanie na cud ...
Bidulka :(

Do góry