Super!!! Gratulacje!!!Hej we wtorek rano o 3:30 dostałam delikatnych skurczy ,zrobiłam pranie i obudziłam męża po godzinie 04 pojechaliśmy do szpitala ,na izbie już 7 cm poród ekspres godzina 5;25 ,3570g ,56 cm 39+6 tc
Życzę każdej takiego porodu bóle straszne ale czas krótki 4 parte ,kazały mi nie orzeczono bo nie zdarza przyszykować wszystkiego , pierwszy poród na oxy i trzy dni także mam porównanie !
@Supermami gratulacje i zdrówka
DIewcsyDzi trzymam za was kciuki !!!!
reklama
W poniedziałek urodziła się Alicja 4.000 kg 54 cm. Makrosomia 10%
Cięcie cesarskie niestety.
Warto czekać, leżeć i być cierpliwym
Gratulacje! a co to znaczy makrosomia 10%?
Dorotea.
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny! Mnie oprócz problemu szyjkowego dopadła chyba cukrzyca ciążowa..
Wczoraj zrobiłam test obciążenia glukoza 75. Moje wyniki to :
Na czczo 79 ( norma 70-99)
Po 1 h - 165
Po 2 h - 162
Jestem przerażona.. [emoji17] rozumiem ze bez diety sie nie obejdzie.. czy te wyniki są bardzo złe ? Leżę od założenia szwa juz 6 tygodni czy nasze leżenie ma wpływ na tolerancje glukozy ? Dodam ze nie mam żadnych objawów cukrzycy a na czczo zawsze glukoza 72-79.. pojutrze zaczynam 25 tydzień ciąży..
U mnie też było przekroczenie po 2h, dokładnie 163. W 24 tc diagnoza CC. Wystarczyła dieta, bez insuliny. Teraz po porodzie cukry u mnie i u synka w normie.
W poniedziałek urodziła się Alicja 4.000 kg 54 cm. Makrosomia 10%
Cięcie cesarskie niestety.
Warto czekać, leżeć i być cierpliwym
Gratulacje
U mnie też było przekroczenie po 2h, dokładnie 163. W 24 tc diagnoza CC. Wystarczyła dieta, bez insuliny. Teraz po porodzie cukry u mnie i u synka w normie.
Ojej...[emoji17] czy ta diagnoza CC to była tylko ze względu na cukrzyce ciążową ? Czy Twój dzieciaczek w ciąży rozwijał szybciej niż przeciętnie? W którym tygodniu miałaś CC ?
Dziewczyny czasami pisałyście o jakimś kłuciu w kroczu. Ja mam dziś takie uczucie jakby tam w środku ktoś mnie czasami kłuł igłą... czyli nie takie tępe kłucie. Jak to u Was było? Możecie coś podpowiedzieć bo wizytę mam dopiero w poniedziałek
U mnie też występują te kłucia w pochwie, tak jakby ktoś normalnie mi szpilke tam wbijał. Zgłaszałam to swojej lekarce, powiedziała,że dziecko rośnie i te kłucia mogą występować bo dziecko uciska na szyjkę.Dziewczyny czasami pisałyście o jakimś kłuciu w kroczu. Ja mam dziś takie uczucie jakby tam w środku ktoś mnie czasami kłuł igłą... czyli nie takie tępe kłucie. Jak to u Was było? Możecie coś podpowiedzieć bo wizytę mam dopiero w poniedziałek
G_Dominika
Dziewczyny czasami pisałyście o jakimś kłuciu w kroczu. Ja mam dziś takie uczucie jakby tam w środku ktoś mnie czasami kłuł igłą... czyli nie takie tępe kłucie. Jak to u Was było? Możecie coś podpowiedzieć bo wizytę mam dopiero w poniedziałek
Też miałam takie uczucie. Podobno wynik tego, że dziecko naciska na szyjke oraz pracy więzadeł trzymający macice. Chociaż to drugie dla mnie bardziej pasuje do bólu po bokach, bardziej tak w pachwinach ...
reklama
G_Dominika
Dziewczyny muszę się pochwalić. Od wczoraj skończony 38tc! a trzech lekarzy mi mówilo, że niemożliwe bym donosiła i dawali czas do 36 max, a niektórzy wcześniej mówili nawet o 32... Zatem ciąża to chyba trochę wróżenie z fusów.
Podziel się: