reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jestem z Wami Dziewczyny którym się skrocily szyjki i nie tylko! Musi być dobrze! Chociaż mój luz gdzieś zniknął... boję się wizyty w środę, bo ostatnio trochę "poszalalam", a prawda taka, że z synem w ciąży z szyjka 22 mm już do szpitala mnie wzięli...A teraz szyjka 24-28 mm w ciagu 8 tyg... w środę będzie 28+5 więc szwu ani pessara zakładać nie będą... no nic, zobaczymy.

Jestem z Wami Dziewczyny którym się skrocily szyjki i nie tylko! Musi być dobrze! Chociaż mój luz gdzieś zniknął... boję się wizyty w środę, bo ostatnio trochę "poszalalam", a prawda taka, że z synem w ciąży z szyjka 22 mm już do szpitala mnie wzięli...A teraz szyjka 24-28 mm w ciagu 8 tyg... w środę będzie 28+5 więc szwu ani pessara zakładać nie będą... no nic, zobaczymy.
Też mam wizytę w środę i też się boję czy znowu się nie pogorszyło. Ja ostatnio na wizycie miałam 25 mm. Leżałam no ale nie cały czas, troche w domu, troche na ogrodzie, obiady gotowałam no i do szkoły rodzenia. I cały czas się stresuję czy czasem coś mi się tam nie pogarsza:(

Też mam wizytę w środę i też się boję czy znowu się nie pogorszyło. Ja ostatnio na wizycie miałam 25 mm. Leżałam no ale nie cały czas, troche w domu, troche na ogrodzie, obiady gotowałam no i do szkoły rodzenia. I cały czas się stresuję czy czasem coś mi się tam nie pogarsza:(
No to jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. Moja szyjka ostatnio miała 26 mm. Mąż z synem właśnie poszli do wesołego miasteczka...chciałam iść, ale rozsądek podpowiada żeby odpuścić...tym bardziej, że spojenie dziś mocno boli...
P.s. oglądacie ślub Harry'ego i Meghan?:) chciałabym wyglądać w połogu jak Kate:D

Cześć Dziewczyny! Niestety u mnie nie dobrze z szyjka [emoji17] przez tydzień skróciła sie z 24 na 20mm.. dziś lekarz założył mi pessar a w poniedziałek kładę sie do szpitala.. 18 tydzień ciąży [emoji17] jestem załamana..
Będzie dobrze , najważniejsze że wykryte a teraz passar to będzie ładnie trzymać [emoji110]

Dziękuje dziewczyny! Jesteście wspaniałe! Dzięki Wam zaczynam juz myśleć pozytywnie i walczyć z czarnymi myślami..
Oczywiście pozytywne myślenie to podstawa. A są kobietki które bez szyjek z rozwarciem dotrwaly do terminów także skup się na tym żeby lezec lezec lezec i jeszcze raz lezec A na pewno wszystko się uda :)

reklama
No to jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. Moja szyjka ostatnio miała 26 mm. Mąż z synem właśnie poszli do wesołego miasteczka...chciałam iść, ale rozsądek podpowiada żeby odpuścić...tym bardziej, że spojenie dziś mocno boli...
P.s. oglądacie ślub Harry'ego i Meghan?:) chciałabym wyglądać w połogu jak Kate:D
Ja oglądam. .. właściwie wszystkie dziewczyny u mnie na oddziale :) nawet Ktg nie podłączali w tym czasie ;)
Jak Cię boli to dobrze, że opuściłas, jeszcze wszystko nadrobisz , choć zapewne przykro do tego piękna pogoda.

Do góry