reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To mi twardnieje coraz częściej... chyba będę teraz brać po 2 nospy.
Mi jak twardnial mówiłam to lekarzowi ale jakby nie chcial sluchac..a mi twardnial po kilknascie i wiecej razy dziennie. Nawet sie nie zastanawialam i bralam no spe, co prawda ona tez srednio pomagala ale mimo wszystko. Czasami twardnienia mialam ponad 5 razy na godz. Uwazam ze lepiej i bezpieczniej wziąć. Zwiększyłam tez dawke magnezu.

reklama
A czy gdy skracała Wam sie szyjka to czy odczuwałyście to w jakiś sposób ? Jakieś np parcie na pęcherz, czy ruchy dzieciaczka niżej niż zwykle ?

A czy gdy skracała Wam sie szyjka to czy odczuwałyście to w jakiś sposób ? Jakieś np parcie na pęcherz, czy ruchy dzieciaczka niżej niż zwykle ?

Ja nie czułam skracania się :) mnie czasem kuje, bardzo często boli gdy staje na jednej nodze itp, jak szlam na wizytę i myślałam ze się skróciła to była bez zmian, jak myślałam ze w sumie nie bolało za bardzo nic a ona lekko skrócona :) nie ma reguły

ja nigdy nic nie czułam..jak czulam ze mnie pobolewa brzuch i sa skurcze, balam sie ze bedzie zle to na wizycie okazywalo sie ze jest ok i sie wydlużała. Jak nic niw dolegalo to na wizycie zaskoczenie ze sie obniżyła..

reklama
Cześć ! Dziękuje za wsparcie. Meliske zacznę pic. Ja po stracie synka nie chciałam kolejnej ciąży, powiem szczerze ze ta jest wpadką ale oczywiście bardzo chcemy z mężem tego Maluszka.. Dzieciaczek jest zdrowy, ja mam wszystkie wyniki badań wzorowe tylko ta szyjka....:(
Czyli jest super i na pewno będzie dobrze zobaczysz tylko się oszczędzaj a będzie dobrze . Ja wierzę że nasi chłopcy z góry teraz nad nami czuwają i już niepozwola nas skrzywdzić [emoji4] główka do góry

Do góry