A w którym tygodniu ciąży jesteś? Ja mam obecnie 24 mm i leki i pessar zakładamy za 2 dni.. jednak u mnie to dopiero 17 tydzień ciąży..A czy któraś z was ma szyjkę ok 25 mm i ma tylko zapisane leki? Bez pessara lub szwów?
reklama
Agatka29
Fanka BB :)
Ja przy takiej pessar w pierwszej ciąży, teraz od 24 mm też pessar tylko ja od 18-19 tydzień ciąży taka miałamA czy któraś z was ma szyjkę ok 25 mm i ma tylko zapisane leki? Bez pessara lub szwów?
A ty który tydzień może już nic nie trZeba bo normalne na tym etapie
Ja mam też luteinę, ale 2*dziennie (po 100 mg)Ja mam. 24-28 mm. Zazwyczaj około 26 mm. Nie mam szwu,pessara. Luteina dopochwowo 3 razy dziennie.
Ja teraz zaczęłam 26 tydzień, ale mój lekarz póki co nic o pessarze czy o szwie nie mówił. O skróconej szyjce dowiedziałam się dopiero w zeszłym tygodniu na wizycie.A w którym tygodniu ciąży jesteś? Ja mam obecnie 24 mm i leki i pessar zakładamy za 2 dni.. jednak u mnie to dopiero 17 tydzień ciąży..
Teraz zaczęłam 26 tydzień. O skróconej szyjce dowiedziałam się tydzień temu na wizycie.Ja przy takiej pessar w pierwszej ciąży, teraz od 24 mm też pessar tylko ja od 18-19 tydzień ciąży taka miałam
A ty który tydzień może już nic nie trZeba bo normalne na tym etapie
Agatka29
Kiedy masz następna wizytę ?Teraz zaczęłam 26 tydzień. O skróconej szyjce dowiedziałam się tydzień temu na wizycie.
Może lekarz chce sprawdzić czy sama luteliny i oszczędny tryb dadzą radę
A czy wiesz ile wcześniej wynosiła Twoja szyjka ? Tzn jak bardzo sie skróciła ?Ja teraz zaczęłam 26 tydzień, ale mój lekarz póki co nic o pessarze czy o szwie nie mówił. O skróconej szyjce dowiedziałam się dopiero w zeszłym tygodniu na wizycie.
Mikasa7
Ja 3 razy dziennie biorę od 1,5 tygodnia dopiero. Wcześniej też dawka 100 mg 2 razy.Ja mam też luteinę, ale 2*dziennie (po 100 mg)
Mikasa7
Moja szyjka skróciła się z 4,17 cm w 16 tc do 2,6 cm w 20 tc... mimo skracającej szyjki w I ciąży lekarz zdecydował czekać, bo skoro syna prawie donosilam,uznał, że teraz tez tak musi być. i ja w to wierzę. Wszystkie musimy być dobrej myśli! !!A czy wiesz ile wcześniej wynosiła Twoja szyjka ? Tzn jak bardzo sie skróciła ?
reklama
Musi być dobrze i tak bedzie.. czyli juz 6 tygodni Twoja szyjka sie trzyma bez pomocy ? Mam nadzieje ze moja tez da radę sie utrzymać z pomocą pessaru..Moja szyjka skróciła się z 4,17 cm w 16 tc do 2,6 cm w 20 tc... mimo skracającej szyjki w I ciąży lekarz zdecydował czekać, bo skoro syna prawie donosilam,uznał, że teraz tez tak musi być. i ja w to wierzę. Wszystkie musimy być dobrej myśli! !!
Podziel się: