Nie mówisz serio?Wiele bym oddała żebym mogła tak często być badana [emoji4]
reklama
Oj nie wiem... lekarz mi nic nie mówił. .. tylko to co napisałam wyżej. ..[/QUOTE]A szew nie zakładają maksymalnie do 24 tygodnia
Ja szew miałam zalozony w 27 tc
Chyba nie ma reguły... są dziewczyny, które po założeniu szwu mogą normalnie funkcjonować. Ja niestety też leżę. Moja szyjka ciągle skraca się i wydłuża od 19 tyg miedzy 30 mm a 8 mm... teraz ma 19 mm ale jeszcze 3 tygodnie temu 8... cały czas funkcjonuje tak samo, więc nie wiem o co chodziMoja szyjka 9dni temu miala 15mm; od 17tyg miala 18mm, po szwie trzymala sie przez 6tyg na dlugosc 22mm, a od 29tygodnia skróciła się do 15mm; kolejna wizyta 9 maja i tez sie boje, co to bedzie, zwlaszcza ze wiem ze mam te wstrętne bakterie, a globulki beda gotowe dopiero 9 maja; caly czas leze, wstaje tylko do wc i na jedzenie; moim zdaniem szew nic nie daje, bo i tak trzeba lezec, i tak one spelzaja z czasem, i tak szyjka sie skraca, i w zasadzie to nie wiem po co one są
Onaszczesliwa2018
Fanka BB :)
Mówię całkiem serio wizyty mam średnio co 2 tyg i żyje od wizyty do wizyty i wydaje mi się to wiecznoscia[emoji4]Nie mówisz serio?
Onaszczesliwa2018
Widzę , że Twoja tak samo "szalona" jak moja też tak skacze a nic w trybie życia niezmieniam chyba taki ich urokChyba nie ma reguły... są dziewczyny, które po założeniu szwu mogą normalnie funkcjonować. Ja niestety też leżę. Moja szyjka ciągle skraca się i wydłuża od 19 tyg miedzy 30 mm a 8 mm... teraz ma 19 mm ale jeszcze 3 tygodnie temu 8... cały czas funkcjonuje tak samo, więc nie wiem o co chodzi
wojtyśka
[QUOTE moim zdaniem szew nic nie daje, bo i tak trzeba lezec, i tak one spelzaja z czasem, i tak szyjka sie skraca, i w zasadzie to nie wiem po co one są[/QUOTE]
Mi lekarz tłumaczył że szew jest po to żeby nie doszło do rozwarcia zew. a szyjka może i w moim przypadku na pewno będzie się skracać. Nie słyszałam o tym żeby szew sam spełzał. Jestem spokojniejsza, że go mam chodź niestety leżenia nie uniknę bo się po prostu boję. Oby do sierpnia, w tedy się uspokoje :-)
Mi lekarz tłumaczył że szew jest po to żeby nie doszło do rozwarcia zew. a szyjka może i w moim przypadku na pewno będzie się skracać. Nie słyszałam o tym żeby szew sam spełzał. Jestem spokojniejsza, że go mam chodź niestety leżenia nie uniknę bo się po prostu boję. Oby do sierpnia, w tedy się uspokoje :-)
Chyba coś w tym jest... Odliczam do 35 tyg i będę już spokojna... jeszcze 3 tyg mi zostały i mam nadzieję, że szyjka da radeWidzę , że Twoja tak samo "szalona" jak moja też tak skacze a nic w trybie życia niezmieniam chyba taki ich urok
[QUOTE moim zdaniem szew nic nie daje, bo i tak trzeba lezec, i tak one spelzaja z czasem, i tak szyjka sie skraca, i w zasadzie to nie wiem po co one są
Mi lekarz tłumaczył że szew jest po to żeby nie doszło do rozwarcia zew. a szyjka może i w moim przypadku na pewno będzie się skracać. Nie słyszałam o tym żeby szew sam spełzał. Jestem spokojniejsza, że go mam chodź niestety leżenia nie uniknę bo się po prostu boję. Oby do sierpnia, w tedy się uspokoje :-)[/QUOTE]
Mi lekarz powiedział, że szew ma ograniczyć skracanie... ale przy silnym naporze dziecka i skurczów może dojść do sytuacji w której jeśli się nie zsunie to może dość do uciecia / amputacji szyjki - także mam obecnie lekarza, który sytuacje przedstawia w najczarniejszych barwach.
Onaszczesliwa2018
Da na pewno mi jeszcze 4 [emoji4]Chyba coś w tym jest... Odliczam do 35 tyg i będę już spokojna... jeszcze 3 tyg mi zostały i mam nadzieję, że szyjka da rade
reklama
Mi w poprzedniej ciazy zsunal się bezobjawowo w tej przez skurcze bo lezalam cały czas. Wiec na mnie to magiczne coś nie działa za to pessar dał radę pomimo skurczy wytrzymał 13 tyg. Myślę że do czwartku jeśli się nic nie wydarzy wcześniej to mi już to wszystko sciagna i niech się już rodzi mam 2 cm rozwarcia wiec po ściągnięciu mam cicha nadzieje ze pójdzie szybko
Podziel się: