reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny,
Wczoraj miałam wyniki posiewu i mam jakiegoś grzybka. Dostałam dopochwowo clotrimazolum na noc i po nim piekło w pochwie i bolało podbrzusze. Dziś rano w toalecie zauważyłam śluz podbarwiony krwią (wkładka czysta), czy to może być po tej globulce? Troszkę się zmartwiłam. Oczywiście zapytam o to lekarza na obchodzie.
Hej. Ja też to brałam przez chyba tydzień i trochę piekło.... A codziennie rano czułam że że mnie leci woda....takze koniecznie zapytaj lekarza, po co masz się niepotrzebnie martwić. Mi na pieczenie takie zewnętrzne pomaga często płyn do higieny lactacyd w takim niebieskim opakowaniu.
Co do klucia w podbrzuszu również mi się to zdarza, czasem dość mocno ale raczej trwa to chwilę. Niestety nadal nie wiem czego to jest efekt. Lekarz coś wspominał że dziecko mocno napiera główka i być może to dlatego, ale pamiętam że mam tak już od połowy ciąży (jak nie wcześniej) kiedy mała była jeszcze inaczej ułożona. A powiedzcie do którego tygodnia dziecko może się jeszcze obrócić? Jakoś przedwczoraj poczułam ruchy małej bardzo nisko, pod brzuchem a nawet zauważylam falowania! Coś tam wyczytałam że dziecko może kopać nóżkami ale od dłuższego czasu mała ma położenie główkowe. I trochę martwi mnie to że ona jest tak nisko :(

reklama
Hej. Ja też to brałam przez chyba tydzień i trochę piekło.... A codziennie rano czułam że że mnie leci woda....takze koniecznie zapytaj lekarza, po co masz się niepotrzebnie martwić. Mi na pieczenie takie zewnętrzne pomaga często płyn do higieny lactacyd w takim niebieskim opakowaniu.
Co do klucia w podbrzuszu również mi się to zdarza, czasem dość mocno ale raczej trwa to chwilę. Niestety nadal nie wiem czego to jest efekt. Lekarz coś wspominał że dziecko mocno napiera główka i być może to dlatego, ale pamiętam że mam tak już od połowy ciąży (jak nie wcześniej) kiedy mała była jeszcze inaczej ułożona. A powiedzcie do którego tygodnia dziecko może się jeszcze obrócić? Jakoś przedwczoraj poczułam ruchy małej bardzo nisko, pod brzuchem a nawet zauważylam falowania! Coś tam wyczytałam że dziecko może kopać nóżkami ale od dłuższego czasu mała ma położenie główkowe. I trochę martwi mnie to że ona jest tak nisko :(

Ja od kilku dni mam ruchu tak nisko, czasem właśnie falujące, ostatnio mała miała położenie skośne. ;)

Hej dziewczyny, czy miałyście na początku ciąży robione badania na Ureoplasme, Mykoplasme i Chlamydia? Ja miałam robione dopiero miesiąc temu z szyjki macicy i wyszły ujemne. Zastanawiam się, czy warto zrobić jeszcze wymaz z cewki (nawiązuje tu do moich kłuć w cewce, bo czytałam, że mogą za nie być odpowiedzialne te bakterie)?

Tez wczoraj dostałam ta tabletkę zamiast macmirror i myślałam że mnie od środka spali wiec czytałam czy to normalne i było napisane ze po niej właśnie może piec boleć podbrzusze i te plamienia tez mogą wystąpić

Hej dziewczyny, czy miałyście na początku ciąży robione badania na Ureoplasme, Mykoplasme i Chlamydia? Ja miałam robione dopiero miesiąc temu z szyjki macicy i wyszły ujemne. Zastanawiam się, czy warto zrobić jeszcze wymaz z cewki (nawiązuje tu do moich kłuć w cewce, bo czytałam, że mogą za nie być odpowiedzialne te bakterie)?
Ja mialam 3 razy posiew z pochwy/szyjki na rozne bakterie przy okazji pobytu w szpitalu, ale z cewki nie.

Dzięki za odzew
Pytałam na obchodzie, ale jak tylko troszkę i jednorazowo to mam się nie przejmować. Zaaplikowałam rano 2 tabletkę i już tak nie piekło. Upławów też nie mam. Tak sobie myślę, że może za płytko wetknęłam bo wczoraj czułam dyskomfort po aplikacji, a dziś nie czułam wcale. I czytałam, że mógł nabłonek się złuszczyć i dlatego taka lekko krwawa wydzielina. Mała się rusza, pani doktor mówi że jest ok. I poleżę w szpitalu aż do wyleczenia. Dzięki za wszystko!

Dzięki za odzew
Pytałam na obchodzie, ale jak tylko troszkę i jednorazowo to mam się nie przejmować. Zaaplikowałam rano 2 tabletkę i już tak nie piekło. Upławów też nie mam. Tak sobie myślę, że może za płytko wetknęłam bo wczoraj czułam dyskomfort po aplikacji, a dziś nie czułam wcale. I czytałam, że mógł nabłonek się złuszczyć i dlatego taka lekko krwawa wydzielina. Mała się rusza, pani doktor mówi że jest ok. I poleżę w szpitalu aż do wyleczenia. Dzięki za wszystko!
to dobrze, że jest ok:) Co do krwawej wydzieliny - ja miałam tak, jak raz uszkodziłam sobie delikatnie nabłonek przy aplikacji luteiny (do tej pory nie wiem jak ja to zrobiłam).

reklama
Hej, dziewczyny jak tam nastroje przed majiweczka ? :)
Ja teraz leże i tak sobie przypomniałam rozmowę z mężem na poczatku kwietnia że nie mogę się doczekać majówki :D teraz następny krok będę odliczać Dzień Mamy :) i później znowu jakas datę , szybciej mi tak czas ucieka ;) obym tylko w domku była to będę szczęśliwa !!!

Do góry