reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochana jak ja Ci zazdroszcze tych tyg! Masz już ciążę donoszona, a z waga to jest roznie przecież pomiar z USG może byc +/- 0,5 kg u mnie mały urodzil się prawie 200 gram większy, będzie dobrze tym bardziej ze od wizyty minęło już pare dni i niech mała jeszcze trochę posiedzi w brzuszku :) a z tym radzeniem sobie to wszystko ogarnięcie, to na początku bedzie trudne ale szybko wpadniecie w rytm,!! Pisz nam tu gdyby zaczelo się coś dziac, bedziemy trzymać kciuki! Ale mała pewnie poczeka do marca, dzieci z marca sa grzeczne :)

Dziękuje za miłe słowa, w końcu odetchnęłam :) zaczęłam nawet się trochę już ruszać, chociaż początki po tak długim leżeniu były ciężkie. Kręciło mi się w głowie i robiło słabo. Wczoraj będąc na ktg rozmawiałam z fajna położna której dwójka wnucząt urodziła się z hipotrofia- mówiła ze bardzo szybko nadrobiły zaraz po urodzeniu. Zreszta biorę pod uwagę fakt ze po pierwsze ja jestem bardzo bardzo drobna- stad tyle problemów z ciąża jak i to, ze usg na tym etapie ciąży nie jest już tak dokładne.
Trzymam za Was mocno kciuki, przede wszystkim za zdrówko waszych maluszków, ale i za to, żeby ten czas szybko Wam minął :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
21 tydzien i walczymy dalej :) wizyta za dwa tygodnie i znowu dowiemy sie co i jak. W weekend planuje z K. udzial w warsztatach z chustonoszenia, taka normalnosc w tym wszystkim.
Jak sie czujecie? Jak nastroj?

Witajcie. Pozwoliłam sobie tutaj napisać :( od czwartku jestem w strachu ponieważ dowiedziałam się że moja szyjka w 23tc ma tylko 17mm. Od piątku leżę w szpitalu gdzie zmierzyli tylko 15mm :( szok ogromny. Muszę leżeć. Czekam na wynik posiewu. Możliwe że założą mi szew. Jestem przerażona ponieważ do tej pory raczej się oszczedzalam ze wzgledu na plamienia a szyjka i tak się skrócila. Czy może któraś z Was podzielić się doświadczeniami z zakładanie szwu? Jak to wygląda to zakładanie ile dni trzeba zostać w szpitalu. Czy lepiej założyć szew czy pessar? Bardzo się boję że stracę moją córeczkę :(

Witajcie. Pozwoliłam sobie tutaj napisać :( od czwartku jestem w strachu ponieważ dowiedziałam się że moja szyjka w 23tc ma tylko 17mm. Od piątku leżę w szpitalu gdzie zmierzyli tylko 15mm :( szok ogromny. Muszę leżeć. Czekam na wynik posiewu. Możliwe że założą mi szew. Jestem przerażona ponieważ do tej pory raczej się oszczedzalam ze wzgledu na plamienia a szyjka i tak się skrócila. Czy może któraś z Was podzielić się doświadczeniami z zakładanie szwu? Jak to wygląda to zakładanie ile dni trzeba zostać w szpitalu. Czy lepiej założyć szew czy pessar? Bardzo się boję że stracę moją córeczkę :(

Czytałam że do szwu trzeba wyciszyć skurcze ale ja nie wiem czy je mam. Czasem 2-3 razy dziennie brzuch robi się twardy i ogólnie cały czas jest taki trochę "obolały". Poza tym czasem boli mnie krocze i pachwina z prawej strony. Dostaje magnez, nospe i luteina.

U nas w czwartek skończymy 28 teraz kolejny cel to 32. Mam nadzieje ze dotrwamy. Sandi tak muszą być wyciszone mi skurcze spowodowały ze szew się zaczął zsuwac :( teraz lezymy z pessarem i modle się żeby nie było tych nieszczęsny skurczy

Hej. Jestem po wizycie pessar.maja mi zdejmowac przy CC albo po...tak mi lekarz powiedzial a CC bede miala 27.03[emoji4] dzisiaj mi tam nie zagladal

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Sandi mi założyli szew w piątek a wyszlam w poniedziałek. To trwa jakieś 15 min później dostałam leki przeciwbólowe bo po przebudzeniu bardzo bolał mnie brzuch. Przez dobę nie mogłam wstawać z łóżka później juz było ok

reklama
Do góry