reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Lovi pewnie o tym juz nie raz pisałaś ale jak generalnie przebiegała ta druga ciaza ze szwem ? Jakie leki i w jakiej dawce dostawałas ?
Ja mam nadzieje ze ta moja szyjka stanie w końcu z tym swoim skracaniem bo mimo ze mam szew ciagle jest ona odrobine krótsza... w piątek miała wymiar 23 mm , lekarz powiedział ze teraz juz powinna stanąć na tym pomiarze.... oby....
Ja miałam profilaktycznie założony szewek na szyjke 3,8 cm w 16tc. Cała ciążę była takiej długości mimo, że wcale nie leżałam... pozwalałam sobie żyć w miarę normalnie... fakt, że żyłam od wizyty do wizyty i cieszyłam się z każdego tygodnia skonczonego. Dopiero chyba w 36tc zaczęła się skracać, ostatnie dwa tygodnie chodziłam z rozwarciem na 2cm ale Iga czekała na planowaną cesarke w 39t2d

A leki jakie brałam... nospa 2x1 chyba że był dzień co miałam więcej twardnien to 3x1 , luteina dopochwowo 2x1, duphaston 2x1, magnez 3x1

reklama
No to w sumie taki zestaw jak u mnie , oprocz duphastonu :)
Mnie właśnie stresuje to skracanie tej szyjki choc lekarz mówi ze jest wszystko ok i ze na tym wymiarze powinna sie juz zatrzymać - no czekam z niecierpliwością na kolejna wizytę :)

hehe ja to jestem dobra spokoj ducha mam tylko chwile po wyjściu z gabinetu i przez kolejne dwa tyg odliczam tylko dni zeby znow pojawić sie na badaniu :)))

zazdroszcze Ci ze juz tulisz swoje maleństwo ;) o niczym innym nie marze niż to zeby moja wiktorka miała młodsza siostrzyczkę cała i zdrowa :)))

Zalecenie od lekarza :)
Ale wiadomo mam w domu 3 łatkę wiec to nie jest takie 100% lezenie , wstaje do łazienki, zrobic sobie w tygodniu jak nje ma meza jakies. lekkie posiłki no i czasem troche pochodzę zeby kości rozprostować :)

Ja musze jutro zapytać o to leżenie czy musze czy nie. W sumie to i tak będę nawet jeśli nie karze ale mniej strachu będę czuć idąc do łazienki czy właśnie wstając po coś do jedzenia.

Hej :) ja dzis po wizycie narazie z szyjka wszystko oki na 3 cm, następne badanie szyjki za 2 tyg bo w pierwszej ciąży właśnie na tym etapie zavzela mi się skracac mam nadzieję że jak najdłużej będzie dobrze

Super Agatka:) ja mam jutro wizyte tak się jej boje ze aż się cała trzese juz dzisiaj przydały by mi się jakieś leki uspokajajace :/

Super Agatka:) ja mam jutro wizyte tak się jej boje ze aż się cała trzese juz dzisiaj przydały by mi się jakieś leki uspokajajace :/
Będzie dobrze, będę trzymać za Ciebie kciuki
Daj znać po wizycie ja też się dziś bałam, ten stres prze wizyta przejdzie nam jak urodziny
A później zacznie się stres o dziecko bo go brzuszek boli a to ulewa a to jeszcze nie mówi, a to nie wrócił jeszcze z imprezy... i tak ten stres, pozostanie :)

reklama
Nie stresuj sie kochana bedzie okej :)
Moja szyjka ostatnio z 2,7 zleciała na 2,3 tez sie stresuje czy w końcu przestanie sie skracać ale lekarz uspokaja ze jest wszystko ok...
Brzuch czasem twardnieje , generalnie sa gorsze i lepsze dni.... zreszta ja juz chyba przestałam odróżniać twardnienia z powodu ciazy a z powodu wzdęć i rewelacji jelitowych....

Do góry