reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@___Asia... W aptece dostępne są pastylkiprenalen dla kobiet w ciąży, możesz też użyć tantum verde. Argentin-t też jest dobry. Mi pomagają też hallsy ( czarne lub niebieskie). Na kaszel i chrapkęIssla. Z fomowych spodobow plukanid spda z solą, albo szałwią.

reklama
Pewnie że już czuję się bezpiecznie, juz jestem gotowa na wszystko. Skurcze mam coraz bolesniejsze czesto falami po 2 h co 10 min. W nocy mnie budzą z 5 razy. Brzuch mi się opuścił, czuję czasem ból pachwin i takie dźgnięcia w pośladku jak rwa...a to oznacza dzidzia już nisko :) jutro wizyta i zobaczymy kiedy wywoływanie....a może sama zacznę ;) a Ty jak dziś ze slurczami? One Cię bolą?
U mnie dzisiaj trochę lepiej napina mi sie brzuch ale już nie tak jak wczoraj .Te skurcze u mnie zazwyczaj nie są bolesne , zdarza się kilka takich mocniejszych a pozatym to takie napiecie jak by Ci ktoś brzuch napapowal i puszcza za 30 sekund. Ile i leżałas w okolicach 31 tc . ? Ja leżę praktycznie cały czas z przerwami na jedzenie już mnie boki bolą od tego leżenia. A jak byłam w szpitalu to lezeni

U mnie dzisiaj trochę lepiej napina mi sie brzuch ale już nie tak jak wczoraj .Te skurcze u mnie zazwyczaj nie są bolesne , zdarza się kilka takich mocniejszych a pozatym to takie napiecie jak by Ci ktoś brzuch napapowal i puszcza za 30 sekund. Ile i leżałas w okolicach 31 tc . ? Ja leżę praktycznie cały czas z przerwami na jedzenie już mnie boki bolą od tego leżenia.

Dziewczyny dzisiaj jest już o wiele lepiej. W nocy miałam skurcze już co 10 minut. Dali mi jakiś zastrzyk wyciszający i pomału przeszło. Od rana dzisiaj tylko 3 skurcze. Mam nadzieję że tak się utrzyma. Dali nam zastrzyk ostatni ze sterydami więc nawet jak malutka się urodzi to b3dzie dobrze. A jak u Was?
Ja niestety dalej czekam na poród i cisza... dzis 38t2d :unsure:

A skurcze masz? Rozwarcie?
No jak byłam we wt.u lekarza to na ktg sila skurczy porodowych ale bezbolesne... szyjka zgładzona, rozwarcie nie wiem na ile. Lekarz okreslil ze "lada moment" a tu widzisz. Macica sie rozszalala tylko na wt i sr.bo w pon.odlozylam całkowicie leki a teraz spokoj. Jak już jest skurcz to bardziej odczuwam dyskomfort nie bol. Wszelaka "pomoc" macicy w uzyskaniu skurczy nie przynosi efektu. Czekam

reklama
A najlepsze jest to że przy wypisie dostałam globulki... Więc miałam wątpliwości czy po odejściu czopu można brać i dzwonie do lekarza z luxmed a on że można brać spokojnie a moja dr prowadząca z kliniki żeby nie brać... I kuźwa co robić?!

Do góry