reklama
Lovi23
Fanka BB :)
No... ja to rozumiem tak, że.. jak jesteś w szpitalu to sluchasz tego co mówią w szpitalu, jak wychodzisz ze szpitala to masz zalecenia ze szpitala...Niby tak ale sama nie wiem co mam robić szczerze mówiąc bo w szpitalu mi to przepisał a prowadzący mówi że posiew był ujemny i nie brać i jestem już głupia...
Co ma do tego Twoja Doktor?
Dokładnie tak!!! Widzisz jak dobrze zrozumiałaśNo... ja to rozumiem tak, że.. jak jesteś w szpitalu to sluchasz tego co mówią w szpitalu, jak wychodzisz ze szpitala to masz zalecenia ze szpitala...
Co ma do tego Twoja Doktor?
Poza tym zaraz po zaaplikowaniu czuję dyskomfort i nie wiem co zrobić więc zadzwoniłam do lekarza dyzurnego do szpitala i kazał odstawić... Więc kurde co robić...Dokładnie tak!!! Widzisz jak dobrze zrozumiałaś
Lovi23
No to rób tak jak Ci mówiąPoza tym zaraz po zaaplikowaniu czuję dyskomfort i nie wiem co zrobić więc zadzwoniłam do lekarza dyzurnego do szpitala i kazał odstawić... Więc kurde co robić...
Tak zrobię! Wizyte mam w środę to zobaczę tam co i jak o ile do tego czasu nie urodzęNo to rób tak jak Ci mówią
Dorotea.
W pierwszej ciazy zalozyli w 23 tygodniu, szyjka ponizej 1 cm - niemierzalna dluglosc i wpuklenie pecherza z rozwarciem na prawie 1 cm. Mielismy malutkie szanse wtedy, cos ok 5%. Nie udalo sie.A czy lekarze mówili jak często zdarzają się powikłania? Jest jakaś minimalna długość szyjki na którą zakłada się szew?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Stad teraz postepowanie profilaktyczne w planach.
Dziewczyny, u mniej najpewniej to już jest koniec. Rano dostałam krwotoku i silnych boli brzucha. Leżę teraz na oddziele ale od godziny nawet lekarz się nie pofatygował do mnie. Moze nie powinnam o to pytać ale jestem pierwszy raz w takiej sytuacji... Prosze, powiedzcie mi czy w razie czego mam prawo pochować dziecko w 18tyg? Szpital ma obowiązek wystawić akt zgonu jeśli znam płeć?
reklama
Dorotea.
@Natka9595 bardzo mi przykro Trudny czas przed Tobą, mam nadzieje, że masz tam kogoś bliskiego ze sobą.
Jeśli to już to, co najgorsze to masz prawo urodzić i pożegnać się z dzieckiem. Płeć jest widoczna - rozpoznawalna, otrzymasz kartę martwo urodzonego dziecka i z tym idziesz do USC zarejestrować zgon maleństwa. Należy Ci się zasiłek pogrzebowy z ZUS oraz skrócony urlop macierzyński - 56 dni (jeśli pracujesz na umowę o pracę). Pisz jakbyś miała pytania.
Jeśli to już to, co najgorsze to masz prawo urodzić i pożegnać się z dzieckiem. Płeć jest widoczna - rozpoznawalna, otrzymasz kartę martwo urodzonego dziecka i z tym idziesz do USC zarejestrować zgon maleństwa. Należy Ci się zasiłek pogrzebowy z ZUS oraz skrócony urlop macierzyński - 56 dni (jeśli pracujesz na umowę o pracę). Pisz jakbyś miała pytania.
Podziel się: