reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No nie jest wskazane a jednak stresujemy się bardziej jak inne mamusie...
Niekoniecznie bardziej. W gruncie rzeczy wolę ta skracajaca się szyjke, moc ja kontrolować...(czasem same się od siebie po prostu nakręcamy... A niepotrzebnie... ) Niz wiele wiele innych przypadłości w ciazy z którymi muszą się męczyć kobiety [emoji13] i to dopiero są stresy...

reklama
Niekoniecznie bardziej. W gruncie rzeczy wolę ta skracajaca się szyjke, moc ja kontrolować...(czasem same się od siebie po prostu nakręcamy... A niepotrzebnie... ) Niz wiele wiele innych przypadłości w ciazy z którymi muszą się męczyć kobiety [emoji13] i to dopiero są stresy...
Ja tak sobie czasem myślę,że to i tak szczęście w nieszczęściu,że możemy mieć nad tym jakąś kontrolę,chociaż nie zawsze,zwolnienie tempa,oszczędny tryb życia.A jak nieraz ciąża przebiega książkowo a tu nagle kobiety rodzą wcześniaki w 27/28 tygodniu ciąży tak niespodziewanie...

Dokładnie, tak jak piszecie, dobrze ze trafilismy na solidnych lekarzy, ktorzy problem w porę wylapali. Lekarstwa, lezenie i oszczedzanie ma ogromny wplyw. A tygodnie, tygodnie lecą jak z bicza strzelił. Mi we wtorek minęło 8tyg wyłączenia mojej życiowej aktywnosci ;). Na początku wydawalo się nie do pomyslenia.

Hej dziewczyny. Tez wczoraj myślałam, ze to zbawienie zdiagnozowane problemy z szyjka. Wdrożenie lekarst i lenistwa zwykle w zupełności wystarcza. A mieć na przykład zatrucie ciazowe czy cholestaze, to dopiero kiepsko. Sa dziewczyny, ktore po kilkanaście tygodni spędzają w szpitalu, mozna wyjsć z depresja.

Moj dom wyglada jako tako tylko dzieki pani, ktora przychodzi co tydzień ogarnąć porządnie. 60zl, a dla mnie to zbawienie.

@agula powodzenia! Ja osttanio miałam przez 20 godzin skurcze co 10, 20 minut i one q ogole nie zrobiły wrażenia na mojej szyjce. Bedzie dobrze :)

Dokładnie, tak jak piszecie, dobrze ze trafilismy na solidnych lekarzy, ktorzy problem w porę wylapali. Lekarstwa, lezenie i oszczedzanie ma ogromny wplyw. A tygodnie, tygodnie lecą jak z bicza strzelił. Mi we wtorek minęło 8tyg wyłączenia mojej życiowej aktywnosci ;). Na początku wydawalo się nie do pomyslenia.
Ja akurat z mojej lekarki nie jestem zadowolona.Zbagatelizowała to,że mam bakterie i wysoki poziom leukocytów w moczu,wyniki wydawały mi się dziwne,ale myślę jak nic nie mówi to chyba jest w normie.Potem gdy okazało się na wizycie,że mam małe rozwarcie kazała mi się bardziej oszczędzać ale nie leżeć.A po 4 dniach wylądowałam w szpitalu z bólami,większym rozwarciem,dużo skróconą szyjką okazało się,że mam bakterie e-coli,dali antybiotyk i jak na razie cisza.

reklama
Do góry