reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jakbym miala chłopaka, to tez bym chciała Jakuba, choc w rodzinie mojego meza zle sie kojarzy...
Jak zaczelam rodzic pierwsza córkę, to maz zdążył upiec sobie mieso na kanapki, tak wiec zwykle jest troche tego czasu ;) oczywiście o ile nie trzeba jechac na cito do szpitala. O północy zaczęły mi odchodzić wody, o 6 sie zebraliśmy pojechać, o 7 na sali porodowej. Aczkowiek miałam polozna „opłacona”, wiec z nia na telefonie, tak to jechałabym pewnie wczesniej. Wolałam byc w domu możliwie długo, poczekać na rozwój konkretnej akcji. Choc skurcze siedząc w aucie to tez mało komfortowe.

Ja to mialam z corką ekspres. O 15 cos mnie brzuch zaczal pobolewac delikatnie i zaczelam plamic. Na 16.30 pojechalam do szpitala a tam ze juz 7cm rozwarcia. I 18.15 przywitalam corcię dosłowne 3 skurcze na koźle hihi. Oby i teraz bylo tak szybko.

Ja miałam zakładany szewek w 16tc :)
Na dzień dzisiejszy 32t3d , jutro wizyta to się okaże co tam w trawie piszczy. Ale na ostatnim badaniu szyjka 3,8 cm twarda i zamknięta, szewek trzyma.

Pierwsza ciąża zakończona porodem przedwczesnym w 24tc

O to dobre wiadomości! :) Marze o takim scenariusz u siebie. Pierwsza ciąża zakończona porodem przedwczesnym w 23 tygodniu. Nieco ponad pół roku temu :(

Moja też pierwsza ciąża i szczerze mówiąc jak pomyślę sobie o tym wszystkim, co czeka mnie w styczniu to jestem delikatnie mówiąc przerażona. Tym bardziej, że chyba czeka mnie cesarka ze względu na moje problemy zdrowotne, a ja nigdy nawet ręki nie miałam złamanej czy zwichniętej. Nigdy nic mi nie było. To będzie mój pierwszy tak długi pobyt w szpitalu i zabieg/operacja też. W zasadzie to naturalnego porodu bałabym się chyba tak samo.

O to dobre wiadomości! :) Marze o takim scenariusz u siebie. Pierwsza ciąża zakończona porodem przedwczesnym w 23 tygodniu. Nieco ponad pół roku temu :(

I jak się skończył? Z dzidzią w porządku?

Niestety nie. Synek umarł pół godziny po porodzie. W miarę bezpiecznie by było, gdybyśmy dotrwali wtedy do 25 tygodnia.
Teraz będziemy walczyć o osiągnięcie granicy przeżywalności (ten 25 tc), a potem szansę na pełną sprawność. Tak 34 tydzień mi się marzy...Lekarz spróbuje powalczyć o 37 tydzień i daje na to nadzieje...

reklama
Do góry