reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem już po wizycie szyjka skrócona ale dzisiaj jakoś
Ja również mam taką wydzielinę po luteinie.
Co do torby, również wzięłam dzisiaj z sobą na wizytę (wcześniej też miałam skierowanie do szpitala) jednak okazała się być zbyteczna czego i Tobie życzę.
A jak po wizycie jak szyjka? Mi dzisiaj Pan doktor nie mierzył usg tylko przy badaniu na fotelu powiedział że skrocona. Też miałam zabrać ze sobą torbę, ale zapomniałam i torbę i kartę ciazy i wyniki badań. A do szpitala w pon się wybieram.

reklama
A i po dzisiejszym badaniu mam plamienia też tak wam się zdarzało? Wiem że tak może być ale już mnie wszystko stresuje.

A i po dzisiejszym badaniu mam plamienia też tak wam się zdarzało? Wiem że tak może być ale już mnie wszystko stresuje.

Spokojnie też tak miałam.
U mnie dzisiaj szyjka 2,3 mm, stoi w miejscu od 2 tygodni. Miałam mieć założony pessar, jednak pani doktor stwierdziła, że jest juz zbyt późno na to i jak już tyle czasu leżałam to jeszcze trochę wytrzymam..

Spokojnie też tak miałam.
U mnie dzisiaj szyjka 2,3 mm, stoi w miejscu od 2 tygodni. Miałam mieć założony pessar, jednak pani doktor stwierdziła, że jest juz zbyt późno na to i jak już tyle czasu leżałam to jeszcze trochę wytrzymam..
a mi coś się wydawało ze dostałaś skierowanie bo była poniżej 2

a mi coś się wydawało ze dostałaś skierowanie bo była poniżej 2

Tak była 2, później 2,26 i teraz 2,3 tak się utrzymuje. Wiesz co miałam 2 posiewy z czego obydwa dodatnie i się to wszystko tak przeciągnęło niestety. Tydzien temu wyszedł ujemny, ale znowu mnie dopadła jakaś infekcja :( ja to mam pecha.

Tak była 2, później 2,26 i teraz 2,3 tak się utrzymuje. Wiesz co miałam 2 posiewy z czego obydwa dodatnie i się to wszystko tak przeciągnęło niestety. Tydzien temu wyszedł ujemny, ale znowu mnie dopadła jakaś infekcja :( ja to mam pecha.
A masz jakies objawy infekcji? Pieczenie, swędzenie, zaczerwienienie?
Pierwsza córkę rodzilam w zielonych wodach i potem narobiło to problemów. Dlatego zastanawiam sie, jakie badania moge porobic przed porodem mniej wiecej, zeby wykluczyć jakies ukryte infekcje.

A masz jakies objawy infekcji? Pieczenie, swędzenie, zaczerwienienie?
Pierwsza córkę rodzilam w zielonych wodach i potem narobiło to problemów. Dlatego zastanawiam sie, jakie badania moge porobic przed porodem mniej wiecej, zeby wykluczyć jakies ukryte infekcje.

Pieczenie, swędzenie od 3 dni. Dostałam dzisiaj na to globulki. Ja również się martwię o te infekcje bo ciągle coś mnie dopada, a nigdy nie miałam z tym problemu. Stosuje profilaktycznie trivagin na uzupełnienie kwasu mlekowego, ale chyba to nic nie daje. Myślę, że posiew powinnaś zrobić zresztą lekarz powinien Ci go zalecic.

reklama
Leżysz na 3 czy 2 pietrze? Ja w 2014 przetestowalam i patologie ciąży i intensywna terapie (niestety) i faktycznie standardy maja rewelacyjne. Położne i przytula i pomogą i pociesza, a jedzenie tez niezłe.
Długo bedziesz jeszcze na oddziale?
na 3 pietrze. Jutro mam usg i decyzję co dalej :) może domek :) ..dzis miałam ponad 20 skurczy 32 tydz...polozna mówi ze norma :/

Do góry