reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To ja mam pytanie odnosnie do tego super filmiku, czy wy dziewczyny przy tych "niebezpiecznych" skurczach czujecie, że one idą od góry do dołu, bo ja odczuwam twardnienie całej macicy jednoczesnie, bezbolesne, 5 max 10 sekund po czym puszcza.

P.S właśnie rozmawiam z moją ginekolog i umówiłam się na sprawdzenie szyjki w ten czwartek, będzie to 1,5 tyg po ostatniej wizycie i po rozpoczeciu stosowania luteiny. powiedziała, ze jak mam sie stresować do kolejnej wizyty(30.11) to mam podjechać. Powiedziała mi też, że skurcze b-h sa od 25 tygodnia.

Ostatnia edycja:
reklama
To ja mam pytanie odnosnie do tego super filmiku, czy wy dziewczyny przy tych "niebezpiecznych" skurczach czujecie, że one idą od góry do dołu, bo ja odczuwam twardnienie całej macicy jednoczesnie, bezbolesne, 5 max 10 sekund po czym puszcza.
Ja też nie czuję że to od góry idzie...
A czy wy przy tych skurczach macie "kwadratowy" brzuch czy to jak Mały się wypija!?!? Bo mi potrafi jedną strona cała!!!!! zrobić się twarda "kwadratowa" tj uwypuklona i wyżej o dobrych kilka cm

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja też nie czuję że to od góry idzie...
A czy wy przy tych skurczach macie "kwadratowy" brzuch czy to jak Mały się wypija!?!? Bo mi potrafi jedną strona cała!!!!! zrobić się twarda "kwadratowa" tj uwypuklona i wyżej o dobrych kilka cm

Tak, mamy... Ja mam właśnie takie 3 rodzaje skurczy

1 to taki, że cały brzuch robi się twardy, czuje takie napięcie brzucha
2 to taki, że macica mi się tak stawia w taki stożek jakby (tych się boję najbardziej)
3 punktowe twardnienia np. Pol brzucha... Ale brzuch jest normalnych kształtów

Tak, mamy... Ja mam właśnie takie 3 rodzaje skurczy

1 to taki, że cały brzuch robi się twardy, czuje takie napięcie brzucha
2 to taki, że macica mi się tak stawia w taki stożek jakby (tych się boję najbardziej)
3 punktowe twardnienia np. Pol brzucha... Ale brzuch jest normalnych kształtów
No to mi chodzi o takie coś jak brzuch zmienia kształt... Bo mi albo cały twardnieje albo właśnie w niektórych miejscach i sie uwypukla albo cała połowa "idzie do góry"...

17 masz wizyte? Ile miałas szyjki ostatnio?
Ja mam 20.11 wizyte i mam nadzieje, ze nie wyląduje po niej w szpitalu na sterydy, bo bede miała 30te urodziny z wenflonem.
Powiem ci że ja chyba po tych sterydach byłabym spokojniejsza...

reklama
Do góry