reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny jak to u Was jest z aktywnością fizyczna? Leżycie plackiem czy tylko sie oszczędzacie? Ja w pierwszej ciąży miałam napisane na wypisie z izby przyjęć „lezenie, oszczędny tryb życia”. I nie wiedziałam, czy mam sobie skreślić niepotrzebne? Wiec lezalam...
Teraz przeczytałam artykuł Nicole o leżeniu i juz sama nie wiem. Co lekarz, to opinia...
Nie mam szwu ani krążka.

reklama
Dziewczyny jak to u Was jest z aktywnością fizyczna? Leżycie plackiem czy tylko sie oszczędzacie? Ja w pierwszej ciąży miałam napisane na wypisie z izby przyjęć „lezenie, oszczędny tryb życia”. I nie wiedziałam, czy mam sobie skreślić niepotrzebne? Wiec lezalam...
Teraz przeczytałam artykuł Nicole o leżeniu i juz sama nie wiem. Co lekarz, to opinia...
Nie mam szwu ani krążka.
Ja do piątku polegiwałam ale jak się okazało że jest gorzej to od piątku leżę prawie cały czas. Zobaczymy efekty w czwartek

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Powiem ci że ja chyba po tych sterydach byłabym spokojniejsza...

Cos w tym jest... ale ja mam nadzieje, ze szyjka sie wydłuży, skurczy nie bedzie i generalnie same dobre wieści :) tzn sama sobie tak teraz wmawiam, bo dzis generalnie humor i morale mi jakos podupadły.

A Twoja ile ma ?

Też jestem w szoku, że szyjka tak trzyma.. oby trzymała chociaż do tego 37tc
A wy też robicie wymaz z szyjki?
Miałam robiony wymaz przed założeniem krążka
Nie mam szwu ani krążka.
Zanim założyli mi krążek oszczędzałam się, zrezygnowałam z yogi, więcej leżałam, praktycznie nic nie robiłam ( czasami wstawiłam pranie, rozwiesiłam je) na spacerze czy w sklepie byłam może z 5 razy w ciągu miesiąca, głównie dlatego że mieszkałam na 3p bez windy ( teraz jestem u teściów) i szyjka poleciała mi z 29 na 21. Przy przyjęciu do szpitala miała właśnie 21 po 4 dniach pobytu w szpitalu ( głównie leżenie) wydłużyła się do 23 ( nie wiem czy to kwestia wydłużenia, czy sprzętu na którym było robione badanie, pierwsze i drugie badanie było na innym sprzęcie). Aktualnie mam pessar i na ostatniej wizycie mój lekarz powiedział, że już przy krążku nie będziemy mierzyć szyjki. Staram się w miarę normalnie funkcjonować, ale bez szaleństw. Mam dni kiedy mogłabym cały czas leżeć, nic mi się nie chce.

Ostatnia edycja:
Nie mam szwu ani krążka.
Ja normalnie dość funkcjonuje. Dziś np. Rano wstałam, zjadłam śniadanie, polezalam... później byłam na zakupach (oczywiście bez dźwigania ) później polezalam. Pozniej obiad ugotowalam... Zdarzają się dni, że nic nie robię tylko leżę w łóżku... Ale to chyba bardziej z lenistwa

reklama
To wy się dziewczyny szukajcie we Wrocku a my z dziewczynami będziemy się wypatrywać w Warszawie

Dziewczyny z Warszawy, gdzie planujecie rodzić?? Ja szykuję się na Żwirki i Wigury, a jak się nie uda to w Orłowskim na Czerniakowskiej

Do góry