reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No ja w najgorszym okresie szyjkowym mialam 23mm i rozwarcie wiec lezalam leżałam i nic poza tym... i sie wydluzyla do 30mm myślę ze to moj max... taka mam szyjke. Rozumiem ciebie ze ciezko przykluc sie do łóżka , ja jak leżałam to bylam zalamana . Jestem starsznie energiczna dziewczyna a to lezenie mnie dobijalo ale na ostatniej wizycie dala mi zielone światło powiedziala ze mam więcej chodzić na spacery bo jeszcze cukrzyce mi sie pokazala i zeby zbic wlasnie cukier sobie spacerować ale w glowie mysle ciągle o szyjce... ale juz 29tydzien coraz blizej. A u ciebie ktory to?
Skończyłam 25 więc 26 w toku.
Myslem ze jeśli szyjka bez zamian i trzyma to warto sie poruszać.
Mi spadła do 1,85cm jak się okazało po wyniku z posiewu był Paciorkiewiec . Teraz minęły prawie 2 tyd od zakończenia kuracji antybiotykiem i szyjka wydluzona do 2,85cm i stoi w miejscu już 2 tydzien. Obstawiam, ze bakteria glownie spowodowała skrócenie szyjki, ale też wolę uważać i więcej leżę. Duża masz cukrzycę ? Masz tylko dietę czy coś dodatkowo bierzesz ?
Ja idę jutro na glukoze , ciekawa jestem co wyjdzie.

reklama
No narazie jestem na diecie... juz schudłam 1 kg w samej ciazy przytylam 4kg dzis mam spotkanie z ddiabetologiem trochę sie martwię czy bedac na diecie mała bedzie rosnac.. ja w ciazy mialam tez paciorkowca ale w moczu wyleczylam antybiotykami..

No narazie jestem na diecie... juz schudłam 1 kg w samej ciazy przytylam 4kg dzis mam spotkanie z ddiabetologiem trochę sie martwię czy bedac na diecie mała bedzie rosnac.. ja w ciazy mialam tez paciorkowca ale w moczu wyleczylam antybiotykami..
Spokojnie dzidzi urosnie :)
W poprzedniej ciazy byłam na diecie l ekkostrawnej, mały urodził się się 35tyg i ładnie ważył 2600g.
Najważniejsze to zdrowo i racjonalnie się odżywiać :)))

reklama
Do góry