reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja dziś po wizycie. Szyjka zamknięta, dziś nie mierzyła mi jej usg ale trzyma i w badaniu bez zmian. Dzidzia jest bardzo nisko i stąd ten ból w podbrzuszu. Tak że poduszka pod pupę żeby nie uciskała tak na szyjkę i odpoczywamy ile się da

Ja dziś po wizycie. Szyjka zamknięta, dziś nie mierzyła mi jej usg ale trzyma i w badaniu bez zmian. Dzidzia jest bardzo nisko i stąd ten ból w podbrzuszu. Tak że poduszka pod pupę żeby nie uciskała tak na szyjkę i odpoczywamy ile się da
Miki w którym tc jesteś? I jaka miałaś długość szyjki wcześniej???

@Miki2014 łącze się w leżeniu :D ja też od soboty leżę z poduszka pod tyłkiem .

hchylhb820bsn4sa.png

Ja mam 32 tc 2 dni. W 15/16 tc szyjka mi się skróciła z ok 4 cm do 2,6 i była miękka od tej pory głównie leżę.jak mi lekarka powiedziała ze teraz musimy zrobić wszystko żeby utrzymać ciążę. Po 2 tyg leżenia się wydłużyła do ponad 3 cm potem tak byla 2.5-3 cm zależy ile lezalam.w miedzy czasie 2 razy szpital na wyciszenie skurczów żeby nie skracały szyjki. Wcześniej też się oszczędzalam bo spodziewalam się tego po poprzednich ciazach.
Ja to się cieszę bardzo że tyle już wytrzymałam i już niedługo zostało:)

Mi dwa tygodnie temu też sprawdzał szyjkę na fotelu i wszystko było bez zmian, a dopiero w USG wyszło, że się skróciła.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a skoro tak dużo leżycie to macie robione specjalne badania albo bierzecie leki aby nie doszło do zakrzepicy?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam 32 tc 2 dni. W 15/16 tc szyjka mi się skróciła z ok 4 cm do 2,6 i była miękka od tej pory głównie leżę.jak mi lekarka powiedziała ze teraz musimy zrobić wszystko żeby utrzymać ciążę. Po 2 tyg leżenia się wydłużyła do ponad 3 cm potem tak byla 2.5-3 cm zależy ile lezalam.w miedzy czasie 2 razy szpital na wyciszenie skurczów żeby nie skracały szyjki. Wcześniej też się oszczędzalam bo spodziewalam się tego po poprzednich ciazach.
Ja to się cieszę bardzo że tyle już wytrzymałam i już niedługo zostało:)
Brawo Miki. Naprawdę już nam niedługo zostało. Damy radę. Ja mam jutro wizytę i zobaczymy co dalej.

Ja tez leżę od poprzedniej wizyty mimo ze szyjka sie wydluzyla i zamknęła , jednak wiecej wstaje zeby sprawdzic czy takie wstawanie bedzie ok..ale nadal nie ruszam nic w domu nie sprzatam nie gotuje dosłownie nic, natomiast od paru dni ma parcie na pęcherz cos starsznego raz jest a na drugi dzien juz nie mam...

reklama
@Agnes222 daj znać jutro po wizycie co i jak :))
Ehh ja cały czas czuje jak mi mała uciska miednicę :( chyba nie ma szans żeby się podniosła skoro już jest nisko główką . Ale chociaż brzuch rzadziej twardnieje :) także może wkoncu szyjka przestanie się skracać bo mimo oszczędzania się z wizyty na wizytę jest krótsza ...

hchylhb820bsn4sa.png

Do góry