Zawsze na przekór. Najważniejsze że ciąża donoszona i z synkiem wszystko w porządku.Dzięki dzisiaj się dowiedziałam że jak małemu całą ciążę się spieszyło z przyjściem na świat tak teraz mu się odwiedziło. Ach Ci faceci
reklama
Ja dziś po wizycie. Szyjka zamknięta, dziś nie mierzyła mi jej usg ale trzyma i w badaniu bez zmian. Dzidzia jest bardzo nisko i stąd ten ból w podbrzuszu. Tak że poduszka pod pupę żeby nie uciskała tak na szyjkę i odpoczywamy ile się da
Miki w którym tc jesteś? I jaka miałaś długość szyjki wcześniej???Ja dziś po wizycie. Szyjka zamknięta, dziś nie mierzyła mi jej usg ale trzyma i w badaniu bez zmian. Dzidzia jest bardzo nisko i stąd ten ból w podbrzuszu. Tak że poduszka pod pupę żeby nie uciskała tak na szyjkę i odpoczywamy ile się da
Ja mam 32 tc 2 dni. W 15/16 tc szyjka mi się skróciła z ok 4 cm do 2,6 i była miękka od tej pory głównie leżę.jak mi lekarka powiedziała ze teraz musimy zrobić wszystko żeby utrzymać ciążę. Po 2 tyg leżenia się wydłużyła do ponad 3 cm potem tak byla 2.5-3 cm zależy ile lezalam.w miedzy czasie 2 razy szpital na wyciszenie skurczów żeby nie skracały szyjki. Wcześniej też się oszczędzalam bo spodziewalam się tego po poprzednich ciazach.
Ja to się cieszę bardzo że tyle już wytrzymałam i już niedługo zostało
Jouliettka
Fanka BB :)
Mi dwa tygodnie temu też sprawdzał szyjkę na fotelu i wszystko było bez zmian, a dopiero w USG wyszło, że się skróciła.Ja dziś po wizycie. Szyjka zamknięta, dziś nie mierzyła mi jej usg ale trzyma i w badaniu bez zmian. Dzidzia jest bardzo nisko i stąd ten ból w podbrzuszu. Tak że poduszka pod pupę żeby nie uciskała tak na szyjkę i odpoczywamy ile się da
Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Jouliettka
Dziewczyny a skoro tak dużo leżycie to macie robione specjalne badania albo bierzecie leki aby nie doszło do zakrzepicy?
Brawo Miki. Naprawdę już nam niedługo zostało. Damy radę. Ja mam jutro wizytę i zobaczymy co dalej.Ja mam 32 tc 2 dni. W 15/16 tc szyjka mi się skróciła z ok 4 cm do 2,6 i była miękka od tej pory głównie leżę.jak mi lekarka powiedziała ze teraz musimy zrobić wszystko żeby utrzymać ciążę. Po 2 tyg leżenia się wydłużyła do ponad 3 cm potem tak byla 2.5-3 cm zależy ile lezalam.w miedzy czasie 2 razy szpital na wyciszenie skurczów żeby nie skracały szyjki. Wcześniej też się oszczędzalam bo spodziewalam się tego po poprzednich ciazach.
Merlie123
Zaangażowana w BB
Ja tez leżę od poprzedniej wizyty mimo ze szyjka sie wydluzyla i zamknęła , jednak wiecej wstaje zeby sprawdzic czy takie wstawanie bedzie ok..ale nadal nie ruszam nic w domu nie sprzatam nie gotuje dosłownie nic, natomiast od paru dni ma parcie na pęcherz cos starsznego raz jest a na drugi dzien juz nie mam...
reklama
Olkaa93
@Agnes222 daj znać jutro po wizycie co i jak )
Ehh ja cały czas czuje jak mi mała uciska miednicę chyba nie ma szans żeby się podniosła skoro już jest nisko główką . Ale chociaż brzuch rzadziej twardnieje także może wkoncu szyjka przestanie się skracać bo mimo oszczędzania się z wizyty na wizytę jest krótsza ...
Ehh ja cały czas czuje jak mi mała uciska miednicę chyba nie ma szans żeby się podniosła skoro już jest nisko główką . Ale chociaż brzuch rzadziej twardnieje także może wkoncu szyjka przestanie się skracać bo mimo oszczędzania się z wizyty na wizytę jest krótsza ...
Podziel się: