reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny,
Mam pytanie, od dobrych 3 tygodni co noc boli mnie brzuch z prawej strony u dołu (czasem także w ciągu dnia), moja lekarka zleciła mi badania czy to nie nerka, ale wszystko wyszło w miarę dobrze. Sugeruje mi że to dziecko uciska na jakiś nerw w tym miejscu. Czy któraś z was miała podobny przypadek? Po nocach nie śpię bo boli, po nospie przechodzi na 2-3h, ale ja się stresuje i do tego skurcze dochodzą a czuje jakby moja lekarka trochę to zbagatelizowal a...

reklama
MaryH
Ja sie dziś obudziłam wlasnie z takim bólem mocnym, na dole z prawej strony. Tyłki, ze mi się to pierwszy raz zdarzyło i po jakimś czasie przeszło. Mam tez skurcze ale nie wiem czy maja związek z tym bólem.
Jeśli twój bol się powtarza to warto by było jednak sie temu przyjrzeć. Z prawej strony jest wyrostek, w ciazy tez zdarzają się przeciez zapalenia wyrostka.

U nas był obchód. Pan dr z radosnym wyrazem twarzy mi oznajmił, ze na sali obok leży druga pacjentka z rozejściem blizny po cc i ze powinni nas razem położyć...

MaryH ja mam bóle z lewej strony w okolicy kości biodrowej i rozchodzi się w stronę boku, ale u mnie to jelito.
Jak się będzie powtarzać to naciskaj na swojego lekarza, niech szuka przyczyny

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Zasugeruje jeszcze ten wyrostek mojej lekarce w pon na wizycie, zobaczę co na to powie... przypuszczam że skorcze mam od tego stresu i bólu bo odkąd założyli mi pessar to wszystko się w miarę wyciszyło a teraz z powrotem conajmniej 10 dziennie, tyle dobrze ze pessar dobrze trzyma i szyjka się na razie nie skraca.
Jak słyszę o takich komentarzach od lekarzy w szpitalu to nie wiem czy śmiać się czy płakać...

Zasugeruje jeszcze ten wyrostek mojej lekarce w pon na wizycie, zobaczę co na to powie... przypuszczam że skorcze mam od tego stresu i bólu bo odkąd założyli mi pessar to wszystko się w miarę wyciszyło a teraz z powrotem conajmniej 10 dziennie, tyle dobrze ze pessar dobrze trzyma i szyjka się na razie nie skraca.
Jak słyszę o takich komentarzach od lekarzy w szpitalu to nie wiem czy śmiać się czy płakać...
Moja mama będąc ze mną w ciąży miałam ataki wyrostka. Tylko ja atakował ból o różnych porach. Przez chory a raczej zgniły wyrostek bo wtedy nikt nie rozpoznał urodziła mnie 5 tygodni przed terminem i byłam malutka i niedożywiona bo źle rozwijało się przez to łożysko.

Wiecie co, jakos po głowie teraz chodzi mi kathleen. Rzadko się ostatnio odzywała ale po newsach poniedziałkowych aż jestem ciekawa jak się sytuacja rozwinęła/ ja

xnw4krnt83prf1c3.png

Moja mama będąc ze mną w ciąży miałam ataki wyrostka. Tylko ja atakował ból o różnych porach. Przez chory a raczej zgniły wyrostek bo wtedy nikt nie rozpoznał urodziła mnie 5 tygodni przed terminem i byłam malutka i niedożywiona bo źle rozwijało się przez to łożysko.

Łożysko dokładnie mi sprawdziła i mówi że książkowe, a mały wychodzi nawet tydzień większy niż by wychodziło z om, ale 2 razy bym nie powiedziała czy to wyrostek czy nie. Ból mam trochę poniżej kości biodrowej blizej środka brzucha i przechodzi na nogę tak jakby skorcz mnie chwytał jak juz bardzo boli, dlatego moja lekarka sugerowała że to nerw.

hej Dziewczynki. Czytam Was regularnie. Cieszę sie, ze wszystkie w dwupaku. Aga i Marcysia - ale fajnie, ze juz tyle wytrwałyście, choc wspolczuje tego szpitala. Aga ja tez leżałam jak byl ciężki remont- to jakas masakra jest.
My walczymy. Tymo skończyl w sb 6 tyg. Niestety ma kiepski czas -ewidentnie boli go brzuszek. Zmieniłam mleko na comfort, jest gorzej- kupy zielone, gazy śmierdzące. Niespokojny sen, najlepiej ciagle na rękach. Stosuje espumisan i dicoflor, a on ciagle ryczy, cale dnie. w ogóle praktycznie nie spi. Ja mam juz serdecznie dosyc, serio, nie mam juz pomysłu. Ide dzis do pediatry, bo robiliśmy badania kalu, ale juz nie wierze, ze jakos nam pomogą. Serio jestem zrezygnowana. Wiem, ze powinnam sie cieszyć, ze sie udało i w ogóle, ale teraz psychicznie wysiadam. Cale dnie płaczu, prezenia, ulewania sa nie do zniesienia. Najgorsze jest to, zw wyczerpuja mi sie pokłady cierpliwości i po prostu jestem non stop poddenerwowana, a pewnie dziecko tez to czuje. Wczoraj ryczał nawet na spacerze... wiec nawet to nie.pomaga. Martwi mnie tez, bo ciagle przekrzywia glowke w prawa strone, maczytalam sie o wzmozonym napieciu.
Do tego tak jak podejrzewałam do pracy nie bede miala gdzie wracac, woec mój plan podziału urlopu na.pol z mężem tez upadl. Ehh dziewczyny sorki za zale :( buziaki.

Cześć kochana a ja wczoraj się zastanawiałam co u Ciebie? Bardzo mi przykro czytać o Twoich mordegach z Tymo.

Sama urodziłam sie z skaza białkowa i masa alergii pokarmowych Wiec wypowiem się -

1. najczęstszym objawem są zmiany skórne, ale może to być również zielony luźny stolec;

2. inna przyczyna to zakażenie bakteryjne /pasożytnicze jelita;
3. domyślam się ze nie karnisz piersią Wiec
możliwe ze mm posiada jakiś składnik na który Tymo ma uczulenie i podrażnia jego kosmki jelitowe.

Z tego co piszesz to ewidentnie wyglada to na problemy z jelitem

I przede wszystkim Spróbuj mleka, które nie posiada białka krowiego!!

Skonsultowalabym się na Twoim miejscu z pediatra / naturoterapeuta - oni maja trochę inne spojrzenie i czasem warto zasięgnąć opinii lekarza, którego wiedza nie ogranicza się tylko do medycyny zachodniej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dopiero odebrałam wyniki krzywej cukrowej. Wszystko ok. Bałam się,że będzie za wysoko, a na czczo mam 4,0, gdzie norma zaczyna się od 3,9.
Jasna, Masz już swoje wyniki? Też miałaś teraz robić chyba...
Ciekawe jak Kathleen.
A powiem Wam,że z taką gracją podskoczylam jak gazela,że pzywalilalm stopa tak w ścianę,że mi rzy palce spuchly i tak bolą już kilka godzin :-/

Hej hej u mnie po raz pierwszy posiew wyszedł ujemny ale to pewnie przez to ze jestem non stop na antybiotyku podtrzymującym ;)

Na obchodzie powiedzieli mi ze do porodu został tydzień, wczoraj coś ze w nd/pon pessar będę mieć wyjmowany. Ale zobaczymy :) i narazie sprawdzam ale chyba wody zaczęły mi pomału odchodzić ale to jeszcze do potwierdzenia usg nadal nie miałam - wyczekuje go z niecierpliwością ...

A tak ogólnie to spojenie łonowe tak mnie dziewczyny boli i pachwiny ze ja ruszyć się nie mogę :(((( ja nie wiem jak ja urodzę ....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry