reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak ja się ciesze, ze już jest wieczór i kolejny dzień do skreślenia :)
Ostatnio jest tu nerwowo, ciagle cos się dzieje, dziś tez same smutne wiadomości, nawet nie będę pisać :( Trzeba skupiać sie na pozytywach.
Justyna,
ty w każdej chwili możesz mieć godzinę "w" , super:) jeszcze chwilunia i rodzinka ci się powiększy :) Jakby cos sue zaczynali dziać to nue zapomnij napisać to będziemy trzymać kciuki.
Jouliettka,
a zdjęcie buźki młodego masz ? Ja zdjęcie młodej to mam tylko z 16 tygodnia i z 20, pozniej to już tylko same pomiary...miałam iść jeszcze na usg 3 d ale szpital mnie przechwycił, a tu robią usg co 2 tygodnie ale nie ma szans na zdjęcie dziecka.

No nic, nafaszerowałam się nospa i scopokanem bo skurcze mi się pisały na ktg. Mam nadzieje, ze przejdzie.

reklama
Aga wspolczuje Ci tych nerwowych sytuacji w szpitalu bo wtedy samemu sie zastanawia czy bedzie dobrze.... Ale tak jak napisalas licza sie te pozytywy-na nich sie trzeba skupic.
A ja juz chyba zaczynam miec dosc. Coraz wieksze bole przy szyjce, krazku jak wstaję głównie siku. I mała coraz bardziej sie rozpycha a brzuch nie wiele rosnie. Jeszcze 9 dni i wizyta-zobaczymy czy znow zmiany..... Ale jakos mi sie teraz właśnie dłuży....

xnw4krnt83prf1c3.png

Dzien dobry wszystkim . Powiem wam mam dosc. Dosc ze stres dzis ten pessar zdejmujemy . To do tego jestem kuźwa chora. Mam katar i boli mnie gardlo . Obym nie rodzila . Nie chce malego potem zarazic . W 1 ciazy tez bylam chora [emoji23][emoji23] przeszlo i za pare dni urodzilam haha moze to juz taka tradycja u mnie. Prosze dzisiaj trzymac kciuki . Wizyte mam ok 16 wiec dam potem znac [emoji5][emoji5][emoji5]

Madzien,
Współczuje przeziębienia :( nie znam tego leku, ja mam w ciazy ciagle nos zapchany i używam nasivinu dla dzieci.
Daj znać po wizycie:)

Ja jestem tak wściekła, ze gdybym mogła to bym poszla na dol do tych dekli od remontu i zrobiła z nimi porządek. Nie dość, ze znów od 5:30 hałasują gruzem i samochodami to jeszcze któryś odpalił na cały regulator radio z jakimś disco polo. No co za debile :realmad:
A ja mialam ciężka noc, skurcze, które mnie budziły, o 5 wlazla nam tu sprzątaczka, 25 minut pozniej położna i chwile po niej rozpoczął się remont. Katastrofa jakaś i weź się nue denerwuj :wściekła/y:

Jedynie humor poprawia mi to, ze dziś kończę 34 tydzień ciazy :)

Ostatnia edycja:
Madzien wspolczuje przeziebienia.
Aga co to za debile, czy nie rozumieja ze to szpital!!!??? Nie dobrze z tymi skurczami. Teraz nie masz ich? Uspokoilo sie.
U mnie noc tym razem ujdzie.
Ale leje. A mialam przed szkola mlodego jechac na zakupy by mi pomogl troszkę.

xnw4krnt83prf1c3.png

Dzien dobry Dziewczynki ;),
U mnie noc znosna. Obudzilam sie po 3 chwile nie spalam ale w koncu udalo sie zasnac. Potem przed 7 maz sie do pracy szykowal to znow sie obudzilam i wstalam teraz. Moj maz tez zasmarkany i ma chrype. Oby szybko mu przeszlo.

Aga wspolczuje z tym budzeniem bladym switem. Wyjzyj przez okno i zwroc im uwage! Oczywiscie jak cos sie zacznie to dam znac.

Zaczyna mnie to wkurzac, ze gadaja w mojej rodzinie miedzy soba kiedy chcieliby zeby sie zaczal porod. Oczywiacie kazdy ma date wybrana wygodnie pod siebie i co mam zrobic dzien wczesniej zeby ten porod sie zaczal. Chyba synus sam bedzie wiedzial kiedy chce sie urodzic, oby nie 30.05 bo wtedy mam ja urodziny z moja siostra rodzona i to by bylo juz za wiele. Maz do mnie mowi prosze nie rodz 30.05, ale to tylko latwo tak powiedziec.
Dziewczyny czy Wy tez uwazacie, ze porod zazwyczaj zaczyna sie w nocy?

Justyna,
na pewno nie zawsze w nocy się zaczyna ale często tak wlasnie się zdarza. U mnie akcja zaczela sie pod wieczór, a młody był na świecie przed 5 rano.
Nie słuchaj gadania rodziny, dziecko urodzi sie wtedy gdy będzie gotowe :)

Ja się dziś rano przestraszyłam bo dość mocno bolał mnie brzuch, podbrzusze, nisko z prawej strony. Chyba przeszło wiec może to były jelita. Ale skurcze nam cały czas i na Ktg znów były. Spytam kekarza na obchodzie co on na to...

reklama
Dzien dobry Dziewczynki ;),
U mnie noc znosna. Obudzilam sie po 3 chwile nie spalam ale w koncu udalo sie zasnac. Potem przed 7 maz sie do pracy szykowal to znow sie obudzilam i wstalam teraz. Moj maz tez zasmarkany i ma chrype. Oby szybko mu przeszlo.

Aga wspolczuje z tym budzeniem bladym switem. Wyjzyj przez okno i zwroc im uwage! Oczywiscie jak cos sie zacznie to dam znac.

Zaczyna mnie to wkurzac, ze gadaja w mojej rodzinie miedzy soba kiedy chcieliby zeby sie zaczal porod. Oczywiacie kazdy ma date wybrana wygodnie pod siebie i co mam zrobic dzien wczesniej zeby ten porod sie zaczal. Chyba synus sam bedzie wiedzial kiedy chce sie urodzic, oby nie 30.05 bo wtedy mam ja urodziny z moja siostra rodzona i to by bylo juz za wiele. Maz do mnie mowi prosze nie rodz 30.05, ale to tylko latwo tak powiedziec.
Dziewczyny czy Wy tez uwazacie, ze porod zazwyczaj zaczyna sie w nocy?
Ponoc ok 3 w nocy u kobiet jest najwiecej oksytocyny . Nie wiem czy to nie mialo zwiazku tez z moczem ze jest najdłużej trzymany i cos tam sie zbiera. Kiedys program ogladalam w tv . [emoji5]

Do góry