reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kathleen, ja to dziś normalnie mam ochotę płakać tylko. Dwie dziewczyny z pokoju wypisali, zostałyśmy we dwie, ciemno, ponuro, a za oknem leje....depresyjnie jest. Dziś musiałam trochę pochodzić po szpitalu i posiedzieć na krześle przed usg i teraz mnie boli podbrzusze.A i zapomniałam napisać, ze moja szyjka ma
dziś 25 mm.

Pytałam lekarki co nam robić z tymi moimi skurczami, na razie kazała brać nospe i scopolan...
Pompy na razie nie podłącza bo ją się daje na 48 godzin a ja mislam już ponad 72 godziny ciągiem.

Marcysia, mi trochę na zaparcia pomogły teraz czopki eva qu i syrop Lactulosa. Ale jeszcze nie jest dobrze, jeszcze muszę popracować nad tym:) Dziś strasznie mnie już brzuch bolał przez to wiec użyłam tych czopków i pomogły trochę.

Marcysia, a ty jak się czujesz?

Aga uwierz mi doskonale Cię rozumiem, mnie tez chciało i chce czasami roznieść .... płakać mi sie chce ale nie chce marudzić żeby mały z krwia nie oddziedziczyl wiec zamiast makijażu i szminki - uśmiech na twarz :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Janusia na świecie od 00.30 .wszystko działo się tak szybko...Miałam cesarke i leże w Goleniowie. Malutka przewiezili karetka do Szczecina. Miala niewydolnosc oddechowa i niedokrwistosc i obnizone napiecie miesniowe.Jak będę gotowa napisze więcej. Na razie serca mi pęka ze widziałam ja tylko minute.

Kochana ogrooooomne gratulacje!!! Bedzie wszystko dobrze, teraz najważniejszy spokój byś szybciutko doszła do siebie i z malutka była!

A u mnie był wlasnie obchod. Kilku lekarzy. Ten głównodowodzący powiedział, ze musze "to" wyleżeć, ze to jedyne wyjście, i ze cesarka najpóźniej 37 tc. No ale może być oczywiście wcześniej, wszystko się okaże.
Powiedział tez tak: " wszyscy straszą, ze pani macica pęknie, a ja mam nadzieje, ze nie pęknie". Super...
Jeśli do 37 tc to jeszcze 6 tygodni w szpitalu...ryczeć mi się chce

Pooglądaj filmy, poradniki na you tube zakupy wyprawkowy zrób, glowa do góry! Jesteście pod dobra opieka i to jest najważniejsze. Sa dziewczyny co całe 9 miesięcy leżą w szpitalu...

Kathleen, nie kracz z ta cholestaza, to nie jest fajna przypadłość.
Ja sie tu nasłuchałam o takich przypadkach, ze szok...

Miałam przed chwila obchód i padło takie podejrzenie, badania mam miec w tym kierunku robione. Oprócz tego ze to groźne dla dziecka to nie wiem nic więcej....
Co to za przypadki?

1493976730-aaaaaa.jpeg

Przesyłam trochę slonca, tam gdzie dzisiaj leje. Tutaj wiosna pełna parą

reklama
Hej dziewczyny!
Na początku gratuluję mamusi, na pewno wszystko bedzie dobrze.

Aga dasz rade, to już tylko 6 tygodni, jesteś pod stałą opieką, jakoś zleci ! :)

Ja wczoraj po wizycie, pessar trzyma, szyjka zamknięta, u Szymka wszystko w porządku, zawsze był główkowo a wczoraj na usg główka wysoko.
Następna wizyta 25 kwietnia.

Do góry