reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny a wam szew dalej trzyma pomimo twardnienia brzucha. Mi podczas ktg przy mega twardym brzuchu skurcze wzrastały do 60-80 I lekarze mówili, brak akcji skurczowej. Nic nie dostawałam w szpitalu, nawet po'założonym szwie
Mi poki co trzyma. Mam go niecaly miesiac, ale tez akurczy bolesnych praktycznie nie mam. Tak ze 2-3 na sobe sie zdarza. Brzuch mi sie napina i twardnieje caly czas, ale bezbolesnie. Ostatnio mnie boli ciagle w dole brzucha jak przy miesiaczce razem z lewa noga, no i caly czas dol kregoslupa. A dzis mnie maly kopie po szyjce caly czas. Juz dawno tak nisko nie trafial :-)

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi poki co trzyma. Mam go niecaly miesiac, ale tez akurczy bolesnych praktycznie nie mam. Tak ze 2-3 na sobe sie zdarza. Brzuch mi sie napina i twardnieje caly czas, ale bezbolesnie. Ostatnio mnie boli ciagle w dole brzucha jak przy miesiaczce razem z lewa noga, no i caly czas dol kregoslupa. A dzis mnie maly kopie po szyjce caly czas. Juz dawno tak nisko nie trafial :-)
I mnie też nic nie boli. Że też to skracanie nie dawało żadnych objawów. Z synem też miałam twardy brzuch ale wtedy brałam fenoterol.

I mnie też nic nie boli. Że też to skracanie nie dawało żadnych objawów. Z synem też miałam twardy brzuch ale wtedy brałam fenoterol.
U mnie tak jest teraz. Ja wczesniej mialam bolesne skurcze,tzn. przed zalozeniem szwu. W porownaniu z pierwsza ciaza,gdy nie mialam az takich problemow z szyjka, w drugiej i trzeciej kilka tygodni przed tym jak mi sie skrocila zaczynaly sie u mnie mocne bole krzyza i kosci ogonowej.

Ale wlasnie a propo tego braku objawow. To teraz mialam czestsze wizyty z uwagi na historie i lekarz sprawdzal zawsze tez szyjke na usg. No i tak mnie badal na fotelu i wydawalo sie,ze szyjka w normie. Ale dla pewnosci zrobil usg,a tam 28 mm i rozwarcie wewnetrzne. Ja nie wiem, co by bylo, gdyby go nie zrobil, bo po 4 dniach szyjka zjechala juz do 20mm.

Ale wlasnie a propo tego braku objawow. To teraz mialam czestsze wizyty z uwagi na historie i lekarz sprawdzal zawsze tez szyjke na usg. No i tak mnie badal na fotelu i wydawalo sie,ze szyjka w normie. Ale dla pewnosci zrobil usg,a tam 28 mm i rozwarcie wewnetrzne. Ja nie wiem, co by bylo, gdyby go nie zrobil, bo po 4 dniach szyjka zjechala juz do 20mm.

O kurczę to też szybko leciała. Mnie kręgosłup bolał ale poprzedni lekarz twierdził, że to od porodu z synem bo wtedy miałam tylko bóle od kręgosłupa. Zmieniałam lekarza I ten zauważył, że szyjka skraca się

Dlatego uważam, że nie każdy lekarz może być lekarzem. Mnie kręgosłup bolał od lutego i ciągle do toalety latałam. I ciągle słyszałam to normalne. A wystarczy słuchać jakie objawy zgłasza pacjentka. Dziewczynki dobrej nocki :)

reklama
Moja gin.mówiła, że w większości przypadków szyjka skraca się bazobjawowo i tak było u mnie. Mówiła tez ze standardem teraz jest badanie szyjki przez usg dopochwowe w okolicach 20 tyg.np. przy połówkowych właśnie żeby określić jej kondycję... ja juz idę spać kochane choć dziś przespałam pół dnia. Jutro o 10 wizyta. Dobrej spokojnej nocy.

Do góry