reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Juliettka
Czyli masz Hashimoto? Ja również, a do tego celiakie... hashi wyszło mi w pierwszej ciazy i odctego czasu szaleje i nie można go ustabilizować, biorę już wielkie dawki leku i ciagle skoki TSH.

Kurcze, po odstawieniu tego leku na skurcze od razu mi lepiej, już się nie trzęsę i nie nam zadyszki w czasie leżenia ;)

Kolejny dzień prawie za nami ufff:)
Tak mam Hashimoto. Wykryłam sama po poronieniu. W poprzedniej ciąży bez problemów. Po porodzie miałam poporodowe zapalenie tarczycy.
Teraz w miarę ok. Dawkę leku narazie miałam tylko raz modyfikowaną i to niewiele.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a wam szew dalej trzyma pomimo twardnienia brzucha. Mi podczas ktg przy mega twardym brzuchu skurcze wzrastały do 60-80 I lekarze mówili, brak akcji skurczowej. Nic nie dostawałam w szpitalu, nawet po'założonym szwie

Biorę acard głównie ze względu na Hashimoto i przeciwciała. Przy Hashimoto i innych schorzeniach na podłożu autoimmunologicznym dochodzi do mikrozakrzepów i poronienia dlatego zapobiegawczo od pozytywnego testu podaje się acard.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry