reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aga a ja leżę już dwa miesiące :) dosłownie leżę bo wstaje tylko do łazienki która mam na dosłowne 5 kroków.
Internet, telefony, artykuły w necie, you tube, książka, Gazeta, na Facebooku do paru grup się zapisałam No i niestety angażuje się w nieszczęsna prace; pisze treści pod nowa stronę www - tak... planuje założyć swoją firmę jak urodzę ;)

Wiem ze masz dziecko w domu ake ja bym az tak wyrywna nie była ... a skurcze raz są raz ich nie ma, w każdej chwili zastrzyk możesz dostać itp

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram założenie własnej firmy. Ja tak zrobiłam po urodzeniu córeczki i teraz siedzę i w domku pracuje dzięki czemu mogłam dużo czasu spędzać z małą[emoji4]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Figowa mama bardzo dziękuję. Jestem szczupła, tak mówią, chociaż mi się zawsze wydawało ze normalna. Rzeczywiście w szpitalu słabo przejmują się takimi ciążami Przy mnie jak zostałam przyjęta dziewczyna w 18 tyg poronila na łóżku obok !!! Byłam w szoku Ja w 20 tyg wtedy. Nigdy tego nie zapomne i podejścia personelu do niej :( A tydzień wcześniej była na wizycie i wszystko było w porządku :( żadnego czopka nie brałam bo.nic mi takiego lekarz nie zalecił :( czuję się zostawiona tak.na pastwę losu. Nie wiem czy jechać do szpitala z tym znowu twardym brzuchem bo on w sumie ciągle taki już jest nawet po nocy :( nigdy nie pisałam na żadnym forum więc przepraszam za moje żale.

Dzięki za rady! To.ja praktycznie teraz już cały czas mam twardy brzuch :( kamień aż chodzić nie mogę :/ rano.np dzisiaj było troszkę lepiej ale teraz znów tak.spielo ze az oddychac ciężko :(
Mania ja np podczas skurczy brzuch mam twardy i jestem wstanie określić dokładnie kształt macicy i gdzie jest dno macicy

Popieram założenie własnej firmy. Ja tak zrobiłam po urodzeniu córeczki i teraz siedzę i w domku pracuje dzięki czemu mogłam dużo czasu spędzać z małą[emoji4]

Poczułam potrzebę wolności, teraz gdy człowiek ma chwile na zastanowienie się i nabiera dystansu do tego całego kołowrotka, stwierdzam koniec marnowania życia, potencjału wiedzy czas na niezależność czasowa i finansowa (wiadomo początki bywają trudne No ale coz ;) kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;)

A czym się zajmujesz jesli mogę spytać?

Figowa mama bardzo dziękuję. Jestem szczupła, tak mówią, chociaż mi się zawsze wydawało ze normalna. Rzeczywiście w szpitalu słabo przejmują się takimi ciążami Przy mnie jak zostałam przyjęta dziewczyna w 18 tyg poronila na łóżku obok !!! Byłam w szoku Ja w 20 tyg wtedy. Nigdy tego nie zapomne i podejścia personelu do niej :( A tydzień wcześniej była na wizycie i wszystko było w porządku :( żadnego czopka nie brałam bo.nic mi takiego lekarz nie zalecił :( czuję się zostawiona tak.na pastwę losu. Nie wiem czy jechać do szpitala z tym znowu twardym brzuchem bo on w sumie ciągle taki już jest nawet po nocy :( nigdy nie pisałam na żadnym forum więc przepraszam za moje żale.

Hmm a możesz zmienić lekarza? Czopki rozkurczowe przy naszych ciążach to standard - czopki buscopan są bez recepty może spróbuj wziąć?

Poczułam potrzebę wolności, teraz gdy człowiek ma chwile na zastanowienie się i nabiera dystansu do tego całego kołowrotka, stwierdzam koniec marnowania życia, potencjału wiedzy czas na niezależność czasowa i finansowa (wiadomo początki bywają trudne No ale coz ;) kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;)

A czym się zajmujesz jesli mogę spytać?

Z wykształcenia jestem prawnikiem. Firmę ma o profilu szkoleniowym. Głównie szkolenia z zakresu prawa.

Dziewczyny, jak wy w tym szpitalu wytrzymałoście? Nuda i czas stoi w miejscu. Jedzenie wstrętne, chociaż nam dietę bezglutenowa:)
Położna bardzo miła...ale i tak chce do domu. Marcysia jak ty im powiedziałaś, ze chcesz wyjść? Oni sie bardzo nie zgadzali czy mieli to Gdzies? Do jutra wytrwam, a potem jsk nie będzie skurczy to chce do domu...
Kochana, jak Lekarz powiedział że chce mnie zostawić, powiedziałam mu ze mój prowadzący (ordynator w tym szpitalu) powiedział że mam iść do domu po celestonie. Więc powiedział że dobrze ale muszę podpisać że na własne zadanie, podpisalam :)

To już nie wiem.na kogo zmienić bo ten najlepszą ma opinię w mieście i jest ordynatorem w szpitalu, więc już naprawdę.nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. Leżenie też nie działa na psychikę dobrze ale dla dziecka wszystko zniosę, byleby tylko coś więcej wiedzieć. A tu nikt mi nic nie wytłumaczył.

Wynika to z kwalfikacji do 24 tc to ginekologia i poronienie; od 25tc to już położnictwo i przedwczesny poród - chodzi o zdolność płodu/dziecka do rozwoju dalszych funkcji życiowych poza organizmem matki.

Niestety rozumiem Was jak byłam w 19tc czy 25tc i słyszałam ze to młoda ciąża to az mną trzęsło bo dla ciazy której od początku nie dawano zbyt wiele szans i cały czas wisiała na włosku, groziło zakończenie to było ogromne osiągniecie- a tu młoda ciąża i nie specjalnie chcą sie Tobą przejmować ... ale dzięki cierpliwości, pokorze, wierze i modlitwie da się!! Trzeba tylko uwierzyć i nie dopuszczać ani jednej złej myśli do głowy, pozytywne nastawienie to podstawa!!!

Tak. Ja to rozumiem. Jak w poprzedniej lezalam najpierw w szpitalu, gdzie moj gin pracuje o najnizszym stopniu referencyjnosci, to wszyscy sie przejmowali, bylam informowana, jak sie robilo rozwarcie i skurcze mialam co 5 potem co 3 minuty, to mnie karetka do Poznania wiezli. Ale to bylo dobre podejscie, bo dla nich tam to byla po prostu ciaza. Jak kazda inna, dziecko i tyle.
Teraz w szpitalu o 2 stopniu, gfzie przyjmuja porody od 28tc to podejscie bylo inne. Choc nie moge narzekac, po samym zabiegu, jak mialam silne skurcze i straszny bol, panie bardzo pomagaly. Dodam wiecej, tu pracuje b.mlody lekarz i patrzac na niego, chcialabym wierzyc,ze sie nigdy nie wypali. W ogole inne podejscie do pacjentki jako czlowieka i indywidualnego przypadku. Mam nadzieje,ze z nowa kadra przyjdzie nowy sposob myslenia.
Mnie dobija takie podejscie, bo czytalam o wielu przypadkach i poznalam kobiete, ktora urpdzila w 23tc zdrowe dzis juz dziecko! A w samym Poznaniu na Polnej chyba na samym poczatku XXI wieku mieli przezywalnosc dzieci 500-750 gramowych powyzej 50%.
Ja wrocilam po rozmowie z lekarzem na sale i dziewczyna po podwojnej konizacji szyjki mi powiedziala,zebym sie nie przejmowala, tylko cieszyla,ze mam jeszcze na co ten szew zalozyc. Na kazda sytuacje mozna spojrzec z dwoch stron, wiem,ze czasem nie powinno sie dawac nadziei, ale jednak naszw nastawienie duzo robi!
:-)

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry