reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia, zabierz takue ubrania w jakich ci najwygodniej, żebyś się dobrze czuła. Ja na pewno zabiorę jakies koszule mocne, mam takie bardziej tuniki, na pewno szlafrok ale wezme tez spodnie dresowe i koszulki wygodne+ stanik + skarpetki, może jakaś cieplejsza bluzę bo nie wiadomo jak tam będzie z temperatura. Na pewno wezme swoja poduszkę albo dwie, takie małe ofkors ;)

Na pewno chusteczki nawilżane, bez nich nigdzie nie jeżdżę i nakładki na kibel jednorazowe bo w życiu nie usiądę inaczej na desce;)

reklama
Nina0706 to wagowo jestesmy podobnie i ciaza tez. Mi maly kopie caly brzuszek i obie strony zeber mam obite. Jutro sie zwaze i ciekawe ile do przodu po swietach, bo na pewno cos jest?
Ja sie nie obrzeram slodyczy bo potem mam problem z zalatwieniem. Walcze z tym od wielu lat niestety.
Wszyscy sie dziwia gdzie w takim malym brzuszku jest dzieciatko. Mowia 5 moze 6 m-c, ale nikt nie mowi ze to 8.
Nina zostalo nam 6tygodni i jeszcze moze kilka kg wrzucic. Nie martwie sie o to bo wiem ze zrzuce. Mnie stres odchudza w sekund 5, a jak bedziemy karmily to tez waga leci. Po pologu ruszam z bieganiem a ze bedzie srodek lata to wszystko ok ;)

O i wodę w małych butelkach! Często na oddziałach jest tak gorąco że ciągle chce się pić [emoji4] polecam też na wszelki wypadek grube skarpety na noc, jesli marzna Ci stopy. Mi w poprzedniej ciąży marzly a w tej mi ciągle gorąco więc zależy od fazy księżyca chyba[emoji39]

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10, w drugiej 11 kg. Po pierwszym dziecku chudlam w oczach jak mała miała pół roku to było -6 do wagi z przed ciąży.potem to nadrobić bo źle się czułam taka strasznie chuda aż niezdrowo. Drugim razem myślałam że będzie to samo a tu nic z tego musiałam poćwiczyć żeby wrócić do formy.
Teraz mam +4 kg czyli tyje tak jak poprzednio ale niestety dieta cukrzycowa więc nie mam po czym nawet więcej przybrac

Ja dobilam do wagi z przed ciąży dopiero.
Dziewczyny czy wy tez czujecie czasem jakby kłucie w okolicach szyjki przy ruchach? Jak ja nie lubię tego uczucia :/

reklama
Do góry