reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@AgaBabajaga no dziekuje za odp ;) moj Maly, to nawet przy twardnieniu probuje wierzgać ;) szalony jakis. Pewnie nie ma reguły... Trzeba czekać, juz nic nie zrobie..

@Kathleen006 pokazywałaś położnym czy tylko opisalas? Bo wiesz, to mogą tez byc jakieś upławy, skoro masz infekcje.

reklama
Aj mój luz ulotnił się ... czuje poddenerwowanie :( i złość ze trochę się aktywowałam ze wstawałam - płakać nie będę ale czuje złość i żal do siebie ze wstawałam kur.... teraz mnie straszą ze jak rano się lekarze dowiedzą i usg złe wyjdzie to czeka mnie basen i mycie w łóżku ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aj mój luz ulotnił się ... czuje poddenerwowanie :( i złość ze trochę się aktywowałam ze wstawałam - płakać nie będę ale czuje złość i żal do siebie ze wstawałam kur.... teraz mnie straszą ze jak rano się dowiedzą i usg złe wyjdzie to czeka mnie basen i mycie w łóżku ...

a czemu nie zrobią Ci od razu usg, tylko chcą czekać dobrana? Co za bezsens...
w ogole sie nie obwiniaj, jedna by wstawala i byłby luz, druga leżała plackiem i staloby sie cos podobnego, nie ma reguły... No basen i mycie w lozku, to ostateczność, poczekaj co.powiedzą, oni lubia rzucić cos, co sie potem nijak ma do rzeczywistości.

Nie pokazywałam położnym tylko opisywałam,

Jest masakryczns ilość porodów i chyba lekarzy nie ma za bardzo

No to nie nakręcaj sie na zapas, moze to wcale nie czop, tylko jakas wydzielina, poczekaj, niech lekarz oceni na usg. Postaraj sie wyluzować, bo to wcale nie musi byc to, co myślisz.

Kathleen bedzie dobrze. Zobaczysz! Wiem ze nam latwo mowic teraz ale to co Ty przezywasz to tylko Ty wiesz, ale badz pozytywnie nastawiona. Ja spac nie moge wiec pisze.

AgaBabajaga powiedz swojemu prowadzacemu. Ja tez czasem chodze, a na poczatku chodzilam do 3 rownoczesnoe tylko wpisy do karty porodu robili moj prowadzacy. Dadatkowo lekarz na IP noe zgodzil sie z opinia usg prof.i co innego powiedzial wtedy bylam juz calkowicie zakrecona i mialam metlik w glowie.
Powinien zrozumiec ze sie denerwujesz i szukasz opinii dodatk.to normalne. Skoro lekarz o takim dosw.tak do Ciebie powiedzial to glowa do gory!

Najbardziej boje się ze te moje nawracające infekcje zaszkodzą małemu gdy tego czopu nie mam ... oby był już obchód

reklama
Widzę że wczorajszy wieczór się rozpisałyście;-) Aga jak profesor każe ci się umawiać na wizytę za miesiąc tzn że spodziewa się że co najmniej ten miesiąc wytrzymasz. Więc głowa do góry. Będzie dobrze. @Kathleen006 poczekaj co lekarze na obchodzie powiedzą, może to nie był czop, może to jakaś wydzielina po antybiotyku. Ja też cały czas miałam bakterie w wymazie, jak nie GBS to ecoli, to teraz jakas klebsiella ktora wyszla mi ostatnio w szpitalu... Tez sie boję raz infekcji, dwa kolejnego antybiotyku, bo wymaz kontrolny wyszedl ze jest jeszcze ale tylko klebsiella na dwa plusy, ostatnio były trzy i jeszcze GBS... No i nerwy i wczoraj cały dzień twardy brzuch. Wiec nie nakrecamy sie tylko czekamy na decyzje lekarza.

Do góry